Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Одјављујем се са теме док ми је муж на годишњем! :rtfm:
Срамота ме и да пишем како не кувам ништа, а он кува свашта! :rumenko:

Ej bre ribo... koliko traje godišnji tvog muža?:eek:
Koliko me sećanje služi već dve nedelje čovek kuva...:think:

Ako ti dosadi... a ti njega slobodno prosledi... ili bar to što je skuvao...:rumenko::mrgreen:

Tema: i dalje se ne odvajam od svekrvine kutlače...:rumenko:
Baš me zanima šta će danas kuvati...:think:

P.S. Zvaću mm pre nego krenem sa posla, da čujem šta je sveki skuHala... pa ako mi se ne svidŽa... odo' do mame na ručak... :rumenko: ako i mama nema nešto prihvatljivo... baba je uvek sigurna opcija...:jede:

Odvratna sam-znam...:rumenko::rumenko::rumenko:

P.S. Zvaću mm pre nego krenem sa posla, da čujem šta je sveki skuHala... pa ako mi se ne svidŽa... odo' do mame na ručak... :rumenko: ako i mama nema nešto prihvatljivo... baba je uvek sigurna opcija...:jede:

Nemogu da ti dam bonu ali stvarno si originalna...nasmejala si me do suza :zcepanje:

Tema - danas pileca supica,cufte,krompir uvaljan u kukuruzno brasno i zapecen u rerni (hvala mackici :cmok2: ) i sos od mirodjije.

Nemogu da ti dam bonu ali stvarno si originalna...nasmejala si me do suza :zcepanje:

Tema - danas pileca supica,cufte,krompir uvaljan u kukuruzno brasno i zapecen u rerni (hvala mackici :cmok2: ) i sos od mirodjije.

:hvala:

Jao sos od mirođije...
Pravila sam ga stalno jedno vreme, pre par meseci...
Obožavam ga...

Ja ga napravim na najlakši mogući način:
Sitavim maslac u šerpu da se istopi, dodam iseckani beli luk(ili iz kesice:rumenko:)... kad se istopi, dodam brašno, zapržim i dodam mleko, malo soli... i mirođiju... mešam dok se ne stegne...

Kako vi pravite?:D

U sos od mirodjije ja ne stavljam beli luk...u serpicu stavim malo ulja,brasna,nalijem mleka i u to stavim iseckanu mirodjiju i pustim malo da krcka uz mesanje.Od zacina stavim suvi zacin i malo soli.
U sustini kao i ti samo bez belog luka :D

kod nas danas riblja čorba(som,šaran,smuđ) sa naravno testeninom pride...a za sutra će se marinirati popodne zec ceo i staviti u frižider da odstoji,i sutra se peče u rernu,a pride će biti kuvani pirinač sa šampinjonima....

Mici divna si bre :) nego jel ima neko recept za musaku sa karfiolom ja kupila sve saastojke samo me zanima kako vi to pravite mislim kad je vec provereno ...ajde nek se neko javne sa receptom pliiiiiiiiiiiz!

Ja sam to pravila jedared... po maminom receptu...;)
Isto sve kao i obična musaka, samo umesto krompira staviš karfiol-kuvani naravno...
Ali nemoj da ti se karfiol prekuva... samo 5 minuta na jakoj vatri je dovoljno...

Moja mama doda i malo krompira.. tj. bude izmešano...:D

:zcepanje:...kao da slušam moje ćerke...kako će to one jednog dana...opasnice
jedne..neka, neka uživajte dok možete......:lol::lol:

ovo je samo reklama:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

normal_image0113.jpg

Za sutra marinirana patka i mix pirinca i rendanih krompira, sve preprzeno na luku i preliveno sa slatkom pavlakom i zapeceno u rerni a salata od pecenih paprika sa persunom i belim lukom..jos se krempita nije pojela..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back