Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas ćemo da imamo nedeljni ručak, a sa sve (bistrom) kokošijom supom.....i domaćim rezancima. napravila sam bajadere i večeras motam sarmu, da je imamo za klopu naredna 2 dana (dakleM, jedno 40 komaTa, jer se moji dave u sarmi)...u sarmu stavljam i suvo meso, ali onako malkice prošarano, pa se sva ulepi kad je mljackaš...
eto, to će biti od mene dosta do srede....od srede ćemo da vidimo.

danas ćemo da imamo nedeljni ručak, a sa sve (bistrom) kokošijom supom.....i domaćim rezancima. napravila sam bajadere i večeras motam sarmu, da je imamo za klopu naredna 2 dana (dakleM, jedno 40 komaTa, jer se moji dave u sarmi)...u sarmu stavljam i suvo meso, ali onako malkice prošarano, pa se sva ulepi kad je mljackaš...
eto, to će biti od mene dosta do srede....od srede ćemo da vidimo.

kad si već namotala 40, daj um,otaj još koju pa dobaci sa sve onim suvim mesom između:mrgreen:

mojne da budes suptilna : )
elem, umutis smesu za palacinke, od dva jaja, mleka,brasna,malo ulja, secera i soli,ali gusce nego za obicne palcinke
a posebno umits penasto 2 belanca, da budu onako ko sneg cvrsta i bela i ne mesas sa testom za palacinke: )
e ondak ti treba tiganj, i tu je jedina kvaka, tiganja koji ima poklopac, jer iih peces tako sto prvo razlijes kultacu one smese za palcinke u tiganj, pa preko nje stavis dve kasike belanaca, poklopis i ostavis kratko na ringli, ali ih ne okreces, zato je potreban poklopac,izvadis, stavis na tanjir pospes kakaom i secerom(ali ne u prahu) i tako redjas jednu preko druge,posipas kakaom i sereom, koji se tope i dobijes tortu od klizavih palacinki koja treba da izgleda ovako
img1878i.jpg

pomagajte!

nasla sam neki recept na krsti za pljeskavice sa kackavaljem
sad sam sve to smuljala,
ali masa je mnogo retka
icon_evil.gif

jedva sam oblikovala jednu pljeskavicu i stavila sam da se przi
a ona se poluraspala i sa strane je izgorela odmah
sad se ne usudjujem da pravim dalje
dakle, sta da radim, sta da dodam, kako da napravim da smesa bude gusca i da se ne raspada?

evo recepta: http://kuvar.krstarica.com/l/glavna-jela/jela-s-mesom/gurmanske-pljeskavice/

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back