Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam juce spremala corbicu od blitve i sitno ,na kocke seckano przeno svinjsko meso(od vrata) i pire krompir.Kako ti spremas te svinjske s crnim lukom?A zaziki?
Danas sam spremala dinstane pilece batake na pirincu(pilav)s prelivom od pecuraka.
Desert baklava.
uzela sam ono meso sto ga prodaju uvezano za rernu i isekla snicle,uvaljala ih u zacin(dodatak) koji je slican fazonu pilece supe u kockici ali ovo je u prahu i sluzi za meso koje nije zivinsko.ispekla bez masnoce na onom rebrastom teflonu
luk sam iseckala i onda redjala u ciniju red snikcli red luka i poklopila 10ak min imalo je ukus rostilja
a zaziki sam imala gotov ali nekad ga i pravim u pavlaku stavis sitno sitno iseckan krastavac,beli luk u prahu biber so(to ti je otprilike,imala sam recept ali ja uvek pravim ovako odokativno)
danas sam ispekla dve paprike koje cu ispohovati
a posto mi se vuku neke piskote kako bih oslobodila mesto na policama umuticu slag u koji cu dodati nekoliko kasika nutele pa cu da redjam piskote fil piskote fil

uzela sam ono meso sto ga prodaju uvezano za rernu i isekla snicle,uvaljala ih u zacin(dodatak) koji je slican fazonu pilece supe u kockici ali ovo je u prahu i sluzi za meso koje nije zivinsko.ispekla bez masnoce na onom rebrastom teflonu
luk sam iseckala i onda redjala u ciniju red snikcli red luka i poklopila 10ak min imalo je ukus rostilja
a zaziki sam imala gotov ali nekad ga i pravim u pavlaku stavis sitno sitno iseckan krastavac,beli luk u prahu biber so(to ti je otprilike,imala sam recept ali ja uvek pravim ovako odokativno)
danas sam ispekla dve paprike koje cu ispohovati
a posto mi se vuku neke piskote kako bih oslobodila mesto na policama umuticu slag u koji cu dodati nekoliko kasika nutele pa cu da redjam piskote fil piskote fil
Ako si sve to i pojela, pogotovo meso koje nije ni živinsko, a ni bilo kakvo drugo, daj sliku, da vidimo na šta sada ličiš, posle svih tih aditiva, konzervansa, supstituta za sve i svašta i to još u prahu ... :lol:

Ako si sve to i pojela, pogotovo meso koje nije ni živinsko, a ni bilo kakvo drugo, daj sliku, da vidimo na šta sada ličiš, posle svih tih aditiva, konzervansa, supstituta za sve i svašta i to još u prahu ... :lol:

Rekla je da nije zivinsko, ne zivotinjsko:lol:
Sta li jedu krvoloci?
Ja juce salatu od tunjevine, danas ne znam... nesto na brzinu opet. Nisam u kulinarskoj fazi trenutno :)

Zene, koliko dugo dinstate junetinu za djuvec?
Ja iseckam na kockice meso i dinstam prvo luk, pa onda meso mozda pola sata. Posle dodam povrce, dinstam jos malo, dok ne omeksa, pa zapecem.
Ali meso mi je ispalo zilavo sada. To mi se jos jednom skoro desilo, a ranije je bilo sve super.

Zene, koliko dugo dinstate junetinu za djuvec?
Ja iseckam na kockice meso i dinstam prvo luk, pa onda meso mozda pola sata. Posle dodam povrce, dinstam jos malo, dok ne omeksa, pa zapecem.
Ali meso mi je ispalo zilavo sada. To mi se jos jednom skoro desilo, a ranije je bilo sve super.

kada spremas junetinu, uvak je ''izudaraj'', i jednu stranu uvaljaj u brasno. nije bitno da li pravis snicle ili meso seckas na kockice! tu stranu koja je u brasnu stavi prvu na ulje i polij vodom, poklopi i pusti da se dinsta sto duze. ja u sustini po nekoliko puta dodajem vodu, a sve ostalo-luk i sargarepu, dinstam posebno, pa kasnije dodam mesu, jer onda ne razmisljam da li je nesto ostalo nedokuvano. ako zelis da pravis snicle, pored vode dodaj i malo belog vina, cisto da da ukus i ako zelis da ima safta, dodaj u tu vodu i brasno da dobije gustinu. mozes da dodas i pecurke, ja stavim i malo pavlake jer je volim i snicle se prosto raspadaju. nikada nisu zilave. probaj i javi kako je, jer svi kojima sam dala recept ili su probali moje snicle bili su odusevljeni! nije da se hvalim, ali tako je :)

domaća krem čorbica od šampinjona:
iseći što sitnije jedan peršun i jedan paštrnak. iseći sitno par čenova belog luka i jedan crni luk. iseći na kockice dve šargarepe i na listiće šampinjone. sve to sipati u lonac s vodom i dve kašike vegete. kad proključa kuvati još bar sat vremena, da bi sve sšto više omekšalo. zatim skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi/smlači. sipati u blender i dobro izblendirati, dobićete penušavu krem čorbicu u koju još promešajte malo svežeg iseckanog peršuna. prijatno!

E ovako,ovaj recept koji sad budem napisala,garantujem da lepse meso niste probale :

potrebno je meso od svinjskog vrata,moze bilo koja kolicina.Znaci,ne suvog vrata,nego zivo meso SVINJSKI VRAT.
Meso se omaze zejtinom sa obe strane,pospe biberom,vegetom ( so se ne stavlja),ruzmarinom i mirodjijom.Posle svakog zacina,zacin utrljati u meso pa tek onda posuti drugim.
Odozgo sitno naseckan beli luk ,i on se utrlja u meso.
I tako sa obe strane.
Meso se stavi u dublju posudu za pecenje,moze i serpa ( ja koristim onaj crni pekach,ispod mesa stavim drvene dashchice;ako je serpa sa onim debelim dnom,onda ne mora dashcice).
Oko mesa naliti jos ulja da doooooooobo pokrije dno i dodati vodu da meso ogrezne u njoj.
Poklopiti pooklopcem ili folijom i staviti u rernu na najjace.

Kad je meso sa jedne strane porumenelo,okrene se,otklopi,i oko mesa se naredjaju polutke krompira.Nista se ne dosoljava jer je ona voda slana.Taman dok ispari sva voda,krompir se ispece.

Probajte i necete se pokajati,meso se topi u ustima.

i uz čorbicu

varivo od šampinjona:
šampinjone iseći na listiće, tri šargarepe iseći na kolutove, jedan crni luk na kockice. malo lišća od peršuna sitno iseckati. prodinstati luk, dodati šargarepu, šampinjone i peršun, sipati kašiku vegete i dinstati. pred kraj dodati malo belog vina. kad bude sasvim gotovo, možete po želji umešati pavlaku u to, ili linuti malo soja sosa, ili samo tako jesti.

uz to belo meso:
jedno belo meso bez kožice iseći na trake, potopiti u soja sos s malo čilija, ostaviti tako jedno pola sata i ispržiti na teflonu.

Prijatno!

Ja našla extra brz i lak recept; Grčka gibanica se zove:
500 g sira, 1 kiselo mleko, 4 jaja, 6 kašika brašna i prašak za pecivo. Po želji dodati šunke, pečene paprike, susam (ko već šta ima); sve izmešati i ispeći.

Ja malo pre zavrsila salatu:

-pakovanje kukuruza secerca..300-400 gr.
-1 konzerva tunjevine u komadima cedjene od ulja
-1 veca sargarepa izrendana
-4 manja iseckana krastavcica
-2 kasicice male soja sosa ( ili po ukusu)
-1 kasika jabukovog sirceta ili limunovog soka ( opet po ukusu)
-so
Sve izmesati.ohladiti,super je,probajte,ima dovoljno za 2 x...ako ste soler..:-D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back