Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas spremam lovacke snicle: uzmite snicli koliko hocete istucite ih tek toliko da ne pocnu da placu i malo ih proprzite u ulju u kome se prethodno dinstao luk. Kad meso prestane da pusta krv, a vi ga sa sve uljem i lukom prespite u djuvecaru, dodajte zacine po zelji (zacin c, mleveni biber i lorber se podrazumevaju, a sve odstalo je stvar ukusa), preko prelite sa paradaiz pireom pokrite sa folijom i pecite oko 30min. Naravno povremeno proverite, mozda treba duze, mozda manje, zavisi kako vam radi rerna. Uz snicle mozete dodati bareni krompir i neku salatu.
Prijatno!

Ja sam danas spremila spagete sa sosom od mlevenog mesa... :mrgreen: : ponosansmajli :
Proprziti luk u vrelom ulju, zatim dodati mleveno meso, i malo vode, dovoljno da stane u jednu kafenu soljicu. Ostaviti da se prokrcka jedno 25 min. zatim dodati kecap, i uz povremeno mesanje, drzati na rerni jos 10 min. na kraju dodati jedan chesanj belog luka. Sluziti sa vrucom testeninom :D

danas, lenji petak uz italijansku hranu
torteline sa šunkom i mesom - obariti po uputstvu, ocediti, staviti na teflon tiganj, narendati sira i posuti origanom, kečap po želji, kad se malko "ufati", služiti. :D a pre toga paradajz čorbica od paradajza - tomatino i voda u odnosu 1:3, kad proključa sipati kašičicu vegete (ili kašičicu šećera i kašičicu soli), dodati seckani list peršuna ili celera i kuvati jedno 15 minuta odokativnom metodom. ko voli, pred kraj razbiti jedno jaje po glavi konzumenta :D

danas - losos na grilu, bareni pirinac, dinstana blitva i salata od raadica i rendane sargarepe.

volim sebi da olaksam kad god to mogu.
dve tete na vidikovcu drze radnjicu u kojoj prodaju pecenu (ne przenu!) ribu.

i uvek je super ispeku, bolje nego ja.. a ni kuhinja mi ne mirise na ribu..

nasla neki italijanski pirinac dugog zrna..skuvana odvojena zrna..i nisu slepljena..i jos ukusan!

nekoliko veza oprane blitve izblansirala i samo na minut bacila na malo maslinovog ulja..

a salatu prelila balzamikom..

bas mi je prijao danasnji rucak!

Devojke...jel moze mala pomoc? :?
recimo..kad stavim ribu zajedno sa krompirima u aluminijumsku foliju...da se pece sve zajedno....obavezno mi se sve zalepi za foliju...da li stavio ulja...vode....kako god...i posle jedva odlepim :?...ili neke delove i nikako :(...kako da izbegnem te stvari...sta da radim?

recimo..kad stavim ribu zajedno sa krompirima u aluminijumsku foliju...da se pece sve zajedno....obavezno mi se sve zalepi za foliju...da li stavio ulja...vode....kako god...i posle jedva odlepim :?...ili neke delove i nikako :(...kako da izbegnem te stvari...sta da radim?

ozeni se...:)

Ja danas kuvam nesto vrlo jednostavno, a jako ukusno.
1. Krompir (oko 400 gr.)iseci na kolutove i poredjati u podmazanu vatrostalnu posudu.
2.Praziluk (1-2 struka)ocistiti i iseci takodje na kolutice, a zatim oko 10 min. dinstati u slanoj vodi.
Kada bude gotov vodu izruciti, a praziluk dodati preko krompira.
3. 100 gr kisele pavlake pomesati sa 4 kasike mleka, dodati biber i samleveni muskatni orascic i preliti preko praziluka i odozgo narendati kackavalj.
Pece se oko 10-15 min na 180 do 200 stepeni.
Ovo je inace mera za 2 osobe.

Bolje uzmi FINO kese za pecenje u rerni, sipaj pola soljice ulja. Malo vode moze i ne mora. Dole slozi krompir, a odozgo poredjaj komade ribe. Bude ukusno, a ne prljas rernu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back