Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moraću danas supu, jer belo pileće stvaljam u rusku salatu....pa, kad ga već kuvam, a treba mi i šargarepa za rusku, ima da napravim jednu baš nemasnu supu sa domaćim rezancima.
posle toga ću da im ispržim (fuj) pileće pljeskavice i krompir...a ja ću, što reče mačkica, neku papriku....i posle ću da seckam rusku salatau i slušam mjuz.

je l ti to stvarno hoćeš recept ili zavitlavaš?
pa, kupiš 6 tikvica. oljuštiš ih i onda opereš. operi i dlanove, jer su nekako lepljive kad ih ljuštiš....onda ih presečeš na pola, tako da kad ih dubiš budu kao čašice.
dubljenje vršiš nekom kašičicom koja je čvrsta i malo oštra.
izdinstaš sitno sečenu glavicu crnog luka, dodaj šolju pirinča (šolja kao za čaj, dakle, veća) i izrendane 2 srednje šargarepe. dodaš začin c, biber, malo majčine dušice ili bosiljka, može i aleva paprika ako voliš.
tim puniš tikvice i ređaš u odgovarajuću posudu (probaš koja ti je ok pre nego ih napuniš).
onda naliješ vodom, dodaš sok od paradajza bar koliko vode, taman da sve to dođe do vrha tikvica. dakle - treba tikvice da stoje uspravno.
uključiš ringlu, staviš na jaču temperaturu i kad počne da ključa, smanji na skoro najmanje, poklopi i pusti da krčka.
gotovo je kad čačkalicom meko prolaziš kroz tikvicu.
možeš sve to i da zapečeš u rerni, ali probaj prvo ovako.
kiss :heart:

to nisam nikad koristila :rumenko: ne znam ni kako se koristi, bojim se da nešto ne uke*am.
p.s. meni je 2 paprike malo :p
Može i bez kese, to samo da ne prska po rerni ;)

danas -
filete soma iseći, začiniti i ispržiti, u njih dodati jedno dve tikvice, iseckane na tanke kolutiće, ili izrendane na krupno rende, kad ispari voda od tikvica sipati malo NEUTRALNE :p pavlake. i uz to obariti široke rezance
eto, brzo i lako

Može i bez kese, to samo da ne prska po rerni ;)

danas -
filete soma iseći, začiniti i ispržiti, u njih dodati jedno dve tikvice, iseckane na tanke kolutiće, ili izrendane na krupno rende, kad ispari voda od tikvica sipati malo NEUTRALNE :p pavlake. i uz to obariti široke rezance
eto, brzo i lako

mačkice, daj postavi fotku kutije te neutralne pavlake....tražila sam je po marketima u okolini (roda, maxi, familija, tuš) - niko to nema.
p.s. hvala za obajašnjenje u vezi kesica za pečenje.

products-vrhnjezakuhanje_200dl_20-1220870233.jpg

poslaću vam svima poštom po jedan tetrapaKčić :lol:
17025a.jpg

Na primer
ima i Dukatovo brzo&fino 'vrhnje za kuhanje'

mačkice, daj postavi fotku kutije te neutralne pavlake....tražila sam je po marketima u okolini (roda, maxi, familija, tuš) - niko to nema.
p.s. hvala za obajašnjenje u vezi kesica za pečenje.
ma nemoguće da nema, u svakom od tih mega marketa...:confused:
jesi sama tražila ili si pitala, ma imaju bar to hrvatsko ako nema Italijansko

a ti proko nemaš pojma :p
ima da se raspameti moj građevinac, to je baš ručak po njegovom ukusu - riba i testenina:klap:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back