Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зељони боршч. :) (То ми једино позитивно што од свекрве научих :))
Из њега остане барено месо од којег се направи насуво са месом.
Уствари, требало би направити варењике, али за то треба да месим тесто, а на ову врућину не пада ми на памет!

(Варењики: умеси се тесто само од брашна и воде са мало соли. То се подели на округлице, па се оне растање. Барено месо самеље и издинста и то се стави у истањене округлице теста. Преклопи се другом растањеном округлицом, као панцероти.
Кува се у посољеној води,а кад се извади прелије се путером. Ето, гњаважа јесте, али је лепо, заиста!)

Зељони боршч. :) (То ми једино позитивно што од свекрве научих :))
Из њега остане барено месо од којег се направи насуво са месом.
Уствари, требало би направити варењике, али за то треба да месим тесто, а на ову врућину не пада ми на памет!

Banda dušo, daj recept za boršć, plizz :worth:

Само у води са мало вегете и соли бариш месо,тојест, куваш супу.:):)
Кад скоро буде готово, убациш кромпир сецкан на коцкице и барени спанаћ (ја блитву),исецкан исто.
Такође се убаци сецкан млади лук, или главица црног, ако нема младог.
Затим першуново лишће и мирођија.
Месо се извади и употреби за насуво или варењике, а боршч се једе тако што се у тањир чорбе стави сецкано барено јаје (по пола у тањир, довољно), лимуна по жељи и павлака.
Никаква мудрост, моји га обожавају,а лако се спрема.
Следећи пут пишем рецепт за хладни боршч, он је ,,летњи''. :):) Овај зелени је ,,пролећни'', иако га ја волим током целе године.

ipak su paprike punjene krompirom skoro gotove. sad ću da izroštiljam belo meso sa slaninom i pileću džigericu i uz to ide šopska salata.
neka zapamte kuvanje po ovoj vrućini.
p.s. mm je doneo da pijem surutku od kozjeg mleka...srce moje, kako misli na mene....

Poslednja izmena:
A sta je to pastasuta?I kako se pravi?
ma, to ti je ono kad iseckaš 2 glavice luka, izdnistaš zajedno sa pola kile mlevenog junećeg mesa...onda dodaš 300g sečenih šapinjona i gotov sos za špagete (nekad stavim 2 komada)....kad se sve ukrčka, dodam biber, začin c (ne treba mnogo jer je taj sos iz kesice slan), beli luk, origano....
posebno obarim špagete. onda špagete u tanjiru preliješ bogato tim sosom i staviš parmezan preko.
eto. ja stavim i čili sos, jer volim ljuto.:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back