Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče sam spremala pileću supicu od leđa, šije i krlca, a belo meso,batake i karabatke ispržila i sevirala uz krompir pire i salatu.
Popodne bili kod mojih, vratila mi se sestra sa mora, pa smo uz tortu i sokiće obeležili naknadno njen rođendan, pošto joj je bio u Grčkoj.

Jutros sam im spremila klasičnu musaku od kromira i mlevenog mesa, a supicu i salatu nek naprave sami.

Poslednja izmena:
ajde rekoh i ja da se javnem jer Vas redovno pratim...Nesto mi nije jasno kod FILA ili ima PROPUSTA u pisanju...Jos uvek ne znam (mozda gresim) al KAKO TO SAMO BELANCE SE MUTI SA SECEROM I TO SE ZGUSNE...:think:
Morala sam da pitam :dontunderstand: jer mi se recept svidja...

Umutis belance i secer i stavis da se kuva na pari.Nezgusne se on jako zato mu se i stavi posle margarin ali mora malo da se ukuva jedno 10-15min uz stalno mesanje :D
A sta cu danas...nema pojma... :hahaha:

Evo ovako,stize vam jedan zanimljiv recept koji sam pokupila na tv-u:
-pilece belo meso isecete na kocke posolite i pobiberite.Posebno pomesajte brasno,alevu papriku i vegetu pa to meso uvaljajte u brasno i przite na ulju.Kada je meso peceno izvadite ga na tanjir sa papirom da se ocedi od viska masnoce.Za to vreme isecite crni luk,tikvice,sargarepu i karfiol pa stavite u ulje od mesa da se przi uz dolivanje vode (ali po malo).Dodajte zacine vegetu,beli luk u prahu,persun,djumbir i td. dve do tri kasike soja sosa,jednu kasiku meda i malo mleka.
Recept je jednostavan i veoma ukusan :super:

Recept za kolac:
-u serpu sipamo 2dcl mleka,125g margarina,100g cokolade,5 kasika kakaa i 400g secera pa je staviti na sporet da se margarin i okolada istope i ostaviti da dva do tri puta baci kljuc
-razdvojiti 4 jajeta pa belanca umumtiti mikserom i dodati zumanca,6 kasika brasna,1 prasak za pecivo i pola ohladjenog fila.Presuti sve to u pleh i peci u rerni.Kada je kolac pecen izvaditi ga iz rerne i iseci na kocke pa preliti drugom polovinom fila i posuti kokosom.

Poslednja izmena:
danas teletina na grcki nacin
na maslinovom (obavezno!) ulju se blago proprzi cen-dva belog luka, pre nego sto pozuti doda se teletina isecena na kockice, malo proprzi i dodaju tikvice isecene isto na kocke (najbolje je ako su apsolutno iste velicine kao i kockice mesa:mrgreen:) i zelene masline (sa kosticom!). Prodinstati jedno pola sata i gotovo...moze malo pavlake preko
od zacina dodajem melisu (limun trava) samo i aji-shio so, ako je nadjem jerbo je zabranjena :)
napomena: probala sa crnim maslinama, zelenim bez kostice, zelenim punjenim paprikom i nope- menja ukus komplitli

Kod nas danas supica (od nedelje treba samo da ubacim rezance) i pomfrit.Naravno nezaobilazna salata.
Donela nam je moja mama kukuruz pa cu ga kuvati malo kasnije,a i mole me deca da im mesim kiflice.
Vec kad sam ih pomenula evo vam recept za najprostije testo od kojeg mozete praviti kiflice,puzice,male zemicke,...prazne ili pune...od volje vam.
E da,recept...ovo je mera za jedan pleh od rerne pa vi sad povecavajte po potrebi:
-2dcl jogurta,1dcl ulja,1 prasak za pecivo i 3-4 case od 2dcl brasna,kasikica soli.Sve sjedinite i necekate da naraste vec ga odmah "radite".Poredjate u pleh to sto ste napravili i premazete jajetom,posolite i pecete dok neporumene.
Super su i veoma brze :ok:

Poslednja izmena:
malopre sam ispratila dete..
otisla na more sa drugaricama..
njen odmor I deo;)..
drugi deo ce da bude u avgustu sa mnom..jos se ne opire..:lol:

a ja gladna..sta da kuvam?:think:

karneksova pasteta sa sunkom na razenom hlebu..i zelena ljuta papricica..bilo mmmmmmmmm...
posle mi bilo muka..nisam pastetu jelaaa ....ne secam se od kada..i bila sam zato u pravu..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back