Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
danas ne kuvamo nista jedemo sladoled
recept
Gusti mlečni sladoled

Sastojci

Na svakih 250g voća ide:
- 4 dl kisele pavlake (vrhnja)
-150 g belog kristal šećera
- 2 kesice šlaga

Način pripreme

Umutite šlag. 2/3 voća izmiksajte ili propasirajte a 1/3, po želji, isecite na sitnije komadiće. Mikserom povežite pavlaku i šlag, dodajte šećer i na kraju voće.
Ukoliko umesto voća odlučite dodati čokoladu- korisitite čokoladu u prahu (instant čokoladne napitke) ili čokoladu otpoljenu u mleku. U tom slučaju, smanjite količinu pavlake za 1dl a šećer dodajte na samom kraju i po potrebi ukoliko čokolada nije dovoljno slatka.

Sladoled pre služenja neka bude nekoliko sati u zamrzivaču. Prednost sladoleda sa pavlakom je što i nakon smrzavanja ostaje kremast a kiseolst pavlake često pojačava ukus voća.

danas ne kuvamo nista jedemo sladoled
recept
Gusti mlečni sladoled

Sastojci

Na svakih 250g voća ide:
- 4 dl kisele pavlake (vrhnja)
-150 g belog kristal šećera
- 2 kesice šlaga

Način pripreme

Umutite šlag. 2/3 voća izmiksajte ili propasirajte a 1/3, po želji, isecite na sitnije komadiće. Mikserom povežite pavlaku i šlag, dodajte šećer i na kraju voće.
Ukoliko umesto voća odlučite dodati čokoladu- korisitite čokoladu u prahu (instant čokoladne napitke) ili čokoladu otpoljenu u mleku. U tom slučaju, smanjite količinu pavlake za 1dl a šećer dodajte na samom kraju i po potrebi ukoliko čokolada nije dovoljno slatka.

Sladoled pre služenja neka bude nekoliko sati u zamrzivaču. Prednost sladoleda sa pavlakom je što i nakon smrzavanja ostaje kremast a kiseolst pavlake često pojačava ukus voća.

posteno!!!:)

Не кувамо'данас само конзерве и воће.
zdrava-hrana.jpg

tunjevina_mistral_mala.jpg

mogu mladi, a mogu i "obicni"
orginalni recept obuhvata i praziluk, ja nemam u frizideru
na puteru se izdinsta praziluk isecen na kolutove, dodaju se krompirici,normalno iseceni, jedna slatka pavlaka na oko pola kila, i dinsta, dodajes mleko po potrebi
doda se vegeta, ruzmarin i malo bibera ako volis
zapece se kratko, da uhvati "koricu"
odlicno ide uz bilo koje meso, ja prvi put probala uz mladu, mladu prasetinu-fenomenalno
mislim da se zove "krompir iz Provanse"...

na puteru se izdinsta praziluk isecen na kolutove, dodaju se krompirici,normalno iseceni, jedna slatka pavlaka na oko pola kila, i dinsta, dodajes mleko po potrebi
odlicno ide uz bilo koje meso, ja prvi put probala uz mladu, mladu prasetinu-fenomenalno

sirovi krompirici?

a koliko krompirica tu ide, onako, otprilike?

Sta danas kuvati? Mrzim to pitanje :think:
Pravicu piletinu sa jabukama.Ako se nekom svidja naziv evo recepta:
-isece se glavica luka i dinsta na ulju ali se nenaliva vodom vec supom ili pilecim bujonom (ko sta ima).Pilece meso se isece na kocke i ubaci u luk,a zatim povrce (opet zavisi sta imate u frizideru) paprika,tikvice,sargarepa...Dodaju se zacini malo karija,djumbir,persun,vegeta,biber...Kada povrce bude napola gotovo isece se jabuka na kockice i doda i meso.Moze se zavrsiti sa neutralnom pavlakom,a ako je nemate onda napravite blagu zaprsku (brasno+voda) i dodajte u meso kao i malo mleka.Moze se sluziti uz pirinac ili testo.
Evo jedan recept za brzi kolac sa kokosom:
-u dublji sud se stavi 5 belanaca i mute se mikserom sa 200g secera,2 kasike brasna,kesicom praska za pecivo i 150g kokosovog brasna.Sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci oko 20 min;
-u drugoj posudi umutiti 5 zumanaca,12 kasika secera,11 kasika brasna,dve kesice vanilin secera sa 300ml mleka.Za to vreme staviti 700ml mleka da prokuva pa ukuvati zumanca u krem.Kada se krem ohladi dodato 100g margarina i umutiti.Premazati koru i posuti kokosom.
Prijatno :jede:

kak'a provansa....ovo je super recept. :)

samo u prezle? zvuci interesantno,ajd daj recept posto ja obozavam krompir:mrgreen:

isečem na kolutove debljine pola cm, stavim u okruglu vatrostalnu (ili tepsiju) pa ih uvaljam u prezle i ulje...kad budu pečeni (pečem ih oko 50 min na 180), tek onda posolim (jer mm ne voli slano, pa sam uvek oprezna....može da se doda i ruzmarin, ko voli, ali veoma malo).

Poslednja izmena:
procitajte ovo :):):)

Novi hit: Tvrdo kuvana jaja za one koji ne znaju da kuvaju
Autor: Tanjug | Foto:Reuters | 09.07.2009. - 08:48

Većina mladih Britanaca ne ume da kuva, pa kupuju gotova jela ili se hrane u prodavnicama brze hrane, a upravo njima je namenjena nova poslovna strategija kompanije "Hepi eg", koja je ovih dana u velikim trgovačkim centrima počela da nudi tvrdo kuvana i već očišćena jaja.

U "Hepi egu" kažu da su njihova "perfektno" tvrdo skuvana jaja namenjena svima koji pripremaju sendviče ili letnje salate, a nemaju vremena ili želje da kuvaju jaja,
.........................Ovo novo "gotovo jelo" na britanskom tržištu,......................

a ko zeli ceo clanak neka poseti: http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=100930

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back