Šta kuvamo DANAS?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
procitajte ovo :):):)

Novi hit: Tvrdo kuvana jaja za one koji ne znaju da kuvaju
Autor: Tanjug | Foto:Reuters | 09.07.2009. - 08:48

Većina mladih Britanaca ne ume da kuva, pa kupuju gotova jela ili se hrane u prodavnicama brze hrane, a upravo njima je namenjena nova poslovna strategija kompanije "Hepi eg", koja je ovih dana u velikim trgovačkim centrima počela da nudi tvrdo kuvana i već očišćena jaja.

U "Hepi egu" kažu da su njihova "perfektno" tvrdo skuvana jaja namenjena svima koji pripremaju sendviče ili letnje salate, a nemaju vremena ili želje da kuvaju jaja,
.........................Ovo novo "gotovo jelo" na britanskom tržištu,......................

a ko zeli ceo clanak neka poseti: http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=100930

eeee,brod ludaka!!!:D

procitajte ovo :):):)

Novi hit: Tvrdo kuvana jaja za one koji ne znaju da kuvaju
Autor: Tanjug | Foto:Reuters | 09.07.2009. - 08:48

Većina mladih Britanaca ne ume da kuva, pa kupuju gotova jela ili se hrane u prodavnicama brze hrane, a upravo njima je namenjena nova poslovna strategija kompanije "Hepi eg", koja je ovih dana u velikim trgovačkim centrima počela da nudi tvrdo kuvana i već očišćena jaja.

U "Hepi egu" kažu da su njihova "perfektno" tvrdo skuvana jaja namenjena svima koji pripremaju sendviče ili letnje salate, a nemaju vremena ili želje da kuvaju jaja,
.........................Ovo novo "gotovo jelo" na britanskom tržištu,......................

a ko zeli ceo clanak neka poseti: http://www.blic.rs/zanimljivosti.php?id=100930

I mi sa takvima želimo da se družimo.....to kao zajedno u Evropskoj Uniji...eeee......blago nama "sretnicima" sa takvim ludacima.....:mrgreen:

@ Poverljiva, Ludica, Linda

Ne znam recept, ja to otprilike...

Jel vas nervira kad vam neko tako kaže? Ili kad vam da recept, ali kao zaboravi najbitniji sastojak?
I onda kad ga startuješ da mu ebeš kevu što te zaebo, on kao - ''Pa jeee, to se podrazumeva da staviš.''
A takvim fazonima se služe upravo oni od kojih to najmanje očekuješ, inače dobri ljudi. Keva, baba, tetka, tašta. Ne znam šta ih tera da pokleknu na takvoj stvari kao što su recepti.

Dakle, recept za proju s čvarcima. Do sadašnjeg recepta sam došao usavršavajući ga u nekoliko navrata, a glasi ovako:

Uzme se otprilike jednaka količina kukuruznog griza (palente) i belog mekog brašna. Neka bude recimo po 400 g. Belog brašna može i malo manje.
Zaključio sam da je sa palentom mnogo bolje i slađe nego da koristim kukuruzno brašno, a korica je hrskavija.

Onda se to sve izmeša u jednoj dubljoj činiji sa jednim praškom za pecivo (oni sa francuskog govornog područja mogu da traže l' prasaq du l' peciveot) i solju po želji.
Onda ta trane izmutim jedno četr jajceta sa jedno pola litra jogurta i jedno deci - deci i po ulja (za one koji nemaju jogurt u zemljama u kojima žive, može da se koristi i kisela pavlaka razmućena u mleku, ili samo mleko, ili ništa od svega, znači samo voda. Nisam siguran da jogurt bitnije utiče na proju).

E onda sve to sjedinim pa mešam dok ne dobijem masu koja je prilično retka, ali više gusta nego testo za palačinke. Ako je potrebno, dodati malo vode, mleka ili jogurta.
Zatim u to ubacim čvarke. Rknem po kile čvaraka, ali komotno može i 300 g.
Fine domaćice melju čvarke za proju, ali ja ne volim tako. Kad su samleveni onda ih i ne osetim da postoje, zapadaju mi za zube i sve mi je bez veze.
Zato ih stavljam onako kako ih Bog dao - cele. Pa tako celi lepo omekšaju u testu, zamaste ga i tope se u ustima.
Za one koji nemaju čvaraka u zemljama u kojima žive, može da se upotrebi slaninica, sirac ili štogod drugo. Upotrebite maštu.
A može i bez ičega. Super je i tako.

E zatim uključim rernu na 230 C i odem na Forum da pričam o gajenju cveća dok se ne zagreje, a kukuruzni griz i čvarci malo ne upiju tečnost.
Onda sunem smesu u podmazan metalni proizvod na četiri slova - ''plek''.
Pa zatim sve to mentem u rernu (hihihihi ''metnem u rernu'' - meni to bezobrazno) i forumašim, svađam se oko cipelica jedno po sata otprilike. Ne bih mogao sa sigurnošću da odredim vreme pečenja, jer ne znam kako vam rerne greju - ali se proja proverava čačkalicom, tako što se ova zabada u nju i kad testo ne ostane zalepljeno, proja je gotova.

Ja cu sada da spremam tortu,sutra pravim rucak povodom rodjendana moje cerke,a i maturirala je ,upisala i fakultet....Zasluzila je...Neki dan sam probala ovu tortu i svidela mi se....Pa cu danas da je prvi put spremam....Mozda je i neko postavljao recept ovde,ako jeste ja se izvinjavam,ne pratim redovno ovu rubriku....

Pravo na ljubav

1 kora:Umutiti 6 belanaca sa 12 kasika secera, 1 kasikom sirceta alkoholnog,3 kasike griza,1 kasika brasna..Peci na 150 stepeni...

2 kora:Umutiti 6 belanaca,12 kasika secera,1 kasika sirceta,5 kasika mlevenih oraha,2 kasike prezle,1 kasika brasna.Peci na 150 stepeni...

fil:12 zumanaca,12 kasika secera kuvati na pari,Skuvan fil ohladiti i pomesati sa jednim umucenim margarinom.Posebno umutiti 200 gr slaga.U umucen slag dodati 150 gr.mlevene plazme.Ovu masu spojiti sa zutim filom...
Filovati:tamna kora(sa orasima),fil,na to poredjati 3 pakovanja manc meloua(idu cetiri po receptu,ali mi koleginica rekla da je dovoljno tri),opet filo,pa druga kora..Odozgo umutiti 200 gr slaga i time premazati celu tortu i ukrasiti po zelji...

Za rucak je bila paradajz corba i pomfrit.
Upravo sam zavrsila kolac sa jagodama,super je...pa evo vam recept:
-peku se dve kore od istih sastojaka;znaci u jednu ide 5 jaja (posebno se mute belanca pa se postepeno dodaju zumanca),5 kasika secera,5 kasika brasna,pola kesice praska za pecivo i kasika ulja.Kora se pece oko 15 min u plehu koji je oblozen papirom za pecenje.Kada je kora gotova poprska se hladnim mlekom...isti je postupak i sa drugom korom.
-za fil je potrebno 3 belanceta koja se umute sa 200g secera i 3 kesice vanilin secera i sve se to kuva na pari.Kada se masa zgusne skine se sa sporeta i ostavi da se prohladi.Tako prohladjenom filu dodati 250g margarina i dobro umutiti.Sa pola fila nafilovati prvu koru pa poredjati isecene jagode (moze i neko drugo voce).Staviti drugu koru preko jagoda nafilovati ostatkom fila i premazati slagom.Ostaviti da se ohladi.

picture.php

Poslednja izmena:
ovo gore izgleda baš lepo! :D

nego, ljudi, pošto sam se odrekla slatkiša, javljam vam da se od danas odričem mesa. može neka riba da padne, ali biću uglavnom na siru, jajima i tako...
naravno, to neće poremtiti ishranu moje porodice, pa ću danas da im izroštiljam belo meso umotano u adidas slaninu, pečene krompire na gurmanski način i salata će biti od pečenih paprika. (neću da pravim supu, jer je ne jedu leti)
lubenica za dezert.

Šta da se kuva danas? Pa ja sam našla fin recept u dodatku večernjih novosti ..... deluje primamljivo .....
Punjene ćufte

Potrebno:
500gr mlevenog mesa;
1.5 glavica crnog luka;
2 čena belog luka;
4 srednja paradajza;
1 jaje;
2 kriške hleba;
1 kašičica osušenog origana;
150gr mocarele;
1/2 veze bosiljka;
so, biber, ulje, i ja ću dodati vegetu.

Priprema:
Hleb se pokvasi vodom, pa kada upije, izgnječi se. Doda mu se mleveno meso, 2/3 narendanog crnog luka, 1 čen sitno narendanog belog luka, i jaje. Pobiberiti, posoliti, i ja dodam vegetu. Ova smesa mora da odstoji u frižideru pola sata, ali to nisu pisali u receptu, kao što je bolje za ćufte rendati luk.
Formirati kuglice.
Mocarelu iseckati na kockice, pa pomešati sa sitno iseckanim bosiljkom.
Ovom smesom bosiljka i mocarele puniti kuglice.
Pržiti ih na vrelom ulju.
U drugoj posudi u vrelom ulju, upržiti preostali crni i beli luk, pa onda dodati oljušteni i sitno iseckani paradajz. Posoliti, pobiberiti, i dodati vegetu.

nego, ljudi, pošto sam se odrekla slatkiša, javljam vam da se od danas odričem mesa. može neka riba da padne, ali biću uglavnom na siru, jajima i tako...
naravno, to neće poremtiti ishranu moje porodice, pa ću danas da im izroštiljam belo meso umotano u adidas slaninu, pečene krompire na gurmanski način i salata će biti od pečenih paprika. (neću da pravim supu, jer je ne jedu leti)
lubenica za dezert.

Blago vama, u Nišu je trenutno jesen. Supa mi nekako baš dobro dođe, o čaju i da ne govorim!

lubenica za dezert.

Kod nas nije nedelja ako se nekuva supa.Najvise vole svi kada ujutru zamirise luk koji se pece na plotni da bi se ubacio u lonac sa svi ostalim povrcem i uglavnom pilecim mesom :D
Ali zato nekuvam pasulj,podvarak i ta teza kako mi kazemo zimska jela ;)
Tako da je i danas bila supa,a posle krilca pecena u fritezi i paradajz za salatu....dovoljno...kolace imamo od juce.

Za rucak je bila paradajz corba i pomfrit.
Upravo sam zavrsila kolac sa jagodama,super je...pa evo vam recept:
-peku se dve kore od istih sastojaka;znaci u jednu ide 5 jaja (posebno se mute belanca pa se postepeno dodaju zumanca),5 kasika secera,5 kasika brasna,pola kesice praska za pecivo i kasika ulja.Kora se pece oko 15 min u plehu koji je oblozen papirom za pecenje.Kada je kora gotova poprska se hladnim mlekom...isti je postupak i sa drugom korom.
-za fil je potrebno 3 belanceta koja se umute sa 200g secera i 3 kesice vanilin secera i sve se to kuva na pari.Kada se masa zgusne skine se sa sporeta i ostavi da se prohladi.Tako prohladjenom filu dodati 250g margarina i dobro umutiti.Sa pola fila nafilovati prvu koru pa poredjati isecene jagode (moze i neko drugo voce).Staviti drugu koru preko jagoda nafilovati ostatkom fila i premazati slagom.Ostaviti da se ohladi.

picture.php

ajde rekoh i ja da se javnem jer Vas redovno pratim...Nesto mi nije jasno kod FILA ili ima PROPUSTA u pisanju...Jos uvek ne znam (mozda gresim) al KAKO TO SAMO BELANCE SE MUTI SA SECEROM I TO SE ZGUSNE...:think:
Morala sam da pitam :dontunderstand: jer mi se recept svidja...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back