Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
20161122_001915-1-1-1-1.jpg

Sinoc.
Sad uspela da ubacim fotku.

Skuvani nakon vise sati,izvadjeni -fantastican ukus mesa.
Uzela sam malo vode u kojoj se kuvalo,zacinila i kao supu probala da vidim kakvo je - premasno,prejako za mene.
Nekome je odgovaralo,meni ne.Cak ni uz sirce kao da razbije masnocu ne.

Poslednja izmena:
Smanji format fotografije pre nego je kacis, okacice se odmah.
A za supu, razblazi tu vodicu od mesa tako sto ces da dolijes obicnu vodu, ubaci zelen za supu, fide ili knedle na kraju i bice odlicna supa.

Nemam tehnickih mogucnosti za to,kako slikam tako je.Nije vodica - silno,jako i kad se zacini komentari sjajan ukus medjutim prejako za mene.Sta god da se doda bilo bi tako.

- - - - - - - - - -

sad moram da nadjem negde junece repove :)

Srecno u nalazenju. : ) Rasprodaju se vrlo brzo.

Nemam tehnickih mogucnosti za to,kako slikam tako je.Nije vodica - silno,jako i kad se zacini komentari sjajan ukus medjutim prejako za mene.Sta god da se doda bilo bi tako.

- - - - - - - - - -

Srecno u nalazenju. : ) Rasprodaju se vrlo brzo.

da, znam da ih retko ima u prodaji
znam i da ti ne volis luk, al bi ja sad ovakve repove bacila na karamelizirani luk da se ukrckaju i karameliziraju sa njim :) njam

Ovih dana sve neke lude kombinacije za ručak, kuvam ono što imam u špajzu.:lol:

Varivo od kelja i prženi patlidžan.

Liči na onaj namaz što ste spominjale.Ogulim ga, nasečem na veće kocke, pržim na masl.ulju da uhvati koricu, so, provansa mix začina, beli luk. Posle poklopljeno dinstam dok sasvim ne omekša i ispari sva tečnost. Od jednog srednjeg patlidžana bude količina za 2 dvopeka.

- - - - - - - - - -

I pačje grudi, meso nisam jela pa sam ih zaboravila.

Ovih dana sve neke lude kombinacije za ručak, kuvam ono što imam u špajzu.:lol:

Varivo od kelja i prženi patlidžan.

Liči na onaj namaz što ste spominjale.Ogulim ga, nasečem na veće kocke, pržim na masl.ulju da uhvati koricu, so, provansa mix začina, beli luk. Posle poklopljeno dinstam dok sasvim ne omekša i ispari sva tečnost. Od jednog srednjeg patlidžana bude količina za 2 dvopeka.

- - - - - - - - - -

I pačje grudi, meso nisam jela pa sam ih zaboravila.

Ja bih patlidzan mogla svaki dan.
Ali mi je najdrazi grilovan sa belim lukom i maslinovim. Ne solim ga nego pobacam mrvljenu fetu. Uz to jos brdo salate i milina :)

Ne razumem pitanje?

Nema ništa u pozadini tog pitanja, samo me interesuje da li voliš povrće. Jer npr. ja bez njega ne bih mogla, pre bih se odrekla mesa.
Kod tebe bih u gostima ostala gladna, a i ti kod mene verovatno.:lol:

- - - - - - - - - -

Ja bih patlidzan mogla svaki dan.
Ali mi je najdrazi grilovan sa belim lukom i maslinovim. Ne solim ga nego pobacam mrvljenu fetu. Uz to jos brdo salate i milina :)

Feta ide odlično uz njega.:ok:

A volim i neku salatu u turskom restoranu, pečene kocke patlidžana umešane u gusti jogurt, posuto naseckanim peršunom. Pravila sam, ali mi nije kao njihova.:(

Nema ništa u pozadini tog pitanja, samo me interesuje da li voliš povrće. Jer npr. ja bez njega ne bih mogla, pre bih se odrekla mesa.

- - - - - - - - - -

Feta ide odlično uz njega.:ok:

A volim i neku salatu u turskom restoranu, pečene kocke patlidžana umešane u gusti jogurt, posuto naseckanim peršunom. Pravila sam, ali mi nije kao njihova.:(

To je meni komplet obrok i uz tu salatu mi fali salata :lol:
Za mene je salata sveze, presno, hrskavo povrce. Bar glavica luka ili sargarepa da se gricka ako nema drugo, a to uvek ima :)

Jedem ako mi se jede,ako ne ne.Nije mi bitno.Kad organizam zatrazi da.

Ne podnosim 'moranje' da se za svako jelo svaki dan pravi salata.Uzasavam se toga.Lepse je jesti krastavac ovako,operem i pojedem nego to.

Ili sargarepe.Njih obozavam.Sargarepozder : ).Paprika ume da bude sjajna.

Ne podnosim 'moranje' da se za svako jelo svaki dan pravi salata.Uzasavam se toga.Lepse je jesti krastavac ovako,operem i pojedem nego to.

Paprika! Cvrsta i hrskava, meni omiljena :)

Samo sto ja salatu MORAM. Bez nje mi nista nije ukusno.

Trebalo bi da ispečem pola praseta...ali malog, ima oko 6,5 kg u tom komadu. Zanima me, ako bi ga stavila večeras u rernu na jedno 130 stepeni, prekriveno folijom, da li bi bilo ok da ga ne diram do ujutru ? Na šta bi to ličilo ?

Znači krastavac i šargarepa. I to je nešto.

Kada sam prvi put probala varivo od tikvica bilo mi je grozno, posle sam zavolela. Nema povrća koje ne volim. Rebarbaru nisam još probala :think:, nešto me ne privlači.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back