Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Што се зове бела? Зар није бела чорба од пиринча, за случај дијареје?

..nije, to je pirinac dodatu u neku dijetalnu supu ili samo kuvan na vodi....

...pa tako se zove, odakle znam zasto, valjda zbog te pavlake, a nekad se nije stavljala, nekad se stavljalo i mleko...nije bas svuda i uvek bilo pavlake...pa se dodavalo brasno da
ne bude retko...a ne stavlja se klasicna zaprska u koju ide aleva paprika ...pa ostane bela....

..nije, to je pirinac dodatu u neku dijetalnu supu ili samo kuvan na vodi....

...pa tako se zove, odakle znam zasto, valjda zbog te pavlake, a nekad se nije stavljala, nekad se stavljalo i mleko...nije bas svuda i uvek bilo pavlake...pa se dodavalo brasno da
ne bude retko...a ne stavlja se klasicna zaprska u koju ide aleva paprika ...pa ostane bela....

Ja i sad stavljam mleko, razmuceno jaje i mleko u corbu skinutu sa ringle. Pavlaka mi je mnogo jaka.

Ja i sad stavljam mleko, razmuceno jaje i mleko u corbu skinutu sa ringle. Pavlaka mi je mnogo jaka.

...pa da nekom bude jaka...i masna...pa ne stavlja...ja ne stavljam vise jer rekoh kazu sami cemo mi staviti sebi direktno u tanjir koliko ko hoce....a u tome jeste prednost jer se moze
podgrevati....nekad samo razmutim jaje kad sklonim sa ringle...nekad ne...zavisi i od ispiracije i od toga cega sve u corbi ima...i tako....

ja sam jedina kojoj se ne svidjaju makaronski, tj sem na oko sto su lepi, ukus im je... nista posebno
a jedno vreme svi poludeli za njima, ja sam mislila to je hrana za bogove hehehhe

- - - - - - - - - -

i meni su preslatki

ja sam tripovala da su suvi dok ih nisam probala
a posto hejtujem puslice bila sam u fazonu isto sranje drugo pakovanje
al zapravo nije tako
sad mi je fora da dobijem taj izgled specifican
sutra cu probat

- - - - - - - - - -

@vragana izgleda da je greska sto sam ih pravila onako velike...ona klinka je od iste kolicine testa dobila 50 macarona a ja 14...mrzelo me a i rekla je da velicina nije bitna

pa ima i velikih i onih malih ko naprstak
to je stvar afiniteta

veci komadi se valjda duze peku.... prvi pleh sam pokusala onako vruce da odlepim pa su se razlili, drugi sam drzala u frizideru da se potpuno stegnu pa tek onda odlepila ...kora je kao staklo ali je unutrasnjost meka ...fil je odlican ali je trebao duze da stoji u frizideru...bas me zanima kakvi ce tebi ispasti ja sam ih pravila preko volje i na brzinu

veci komadi se valjda duze peku.... prvi pleh sam pokusala onako vruce da odlepim pa su se razlili, drugi sam drzala u frizideru da se potpuno stegnu pa tek onda odlepila ...kora je kao staklo ali je unutrasnjost meka ...fil je odlican ali je trebao duze da stoji u frizideru...bas me zanima kakvi ce tebi ispasti ja sam ih pravila preko volje i na brzinu

e, ovo boldovano
tako i treba
iduci put ce bit super
ja cu probat sutra, nadam se
al fakat sam se nameracila da ipak uzmem vagicu kuhinjsku
missim, ja sve odoka...al ne moze to tako :P

one mere u cups ili kasike mozes na netu da konvertujes u grame i mililitre... 7 kasika butera je 70g...meni je tako lakse...mozda ce tvoji biti bolji sa tim bademovim brasnom...ja ga nisam imala pa sam mlela lesnike - stavila sam punu solju zajedno sa secerom u prahu u blender ...fino se samlelo samo nije moglo da se proseje

pekla sam ih bez peka papira u teflonskom plehu (u njemu mi se ne zalepe ni kore za reformu) zato sto je tanak ...plehovi od rerne su debeli i teski ..mora da negde gresim ali nemam zivaca da istrazujem gde

- - - - - - - - - -

mozda da sam kao ona stavila oba pleha, jedan dole, drugi gore, sredina prazna pa na peka papir...pekla sam ih u sredini iz 2X na teflonu

pekla sam ih bez peka papira u teflonskom plehu (u njemu mi se ne zalepe ni kore za reformu) zato sto je tanak ...plehovi od rerne su debeli i teski ..mora da negde gresim ali nemam zivaca da istrazujem gde

- - - - - - - - - -

mozda da sam kao ona stavila oba pleha, jedan dole, drugi gore, sredina prazna pa na peka papir...pekla sam ih u sredini iz 2X na teflonu

ne trebas ih odljepljivat odmah
nego kad se osuse, samo spadnu
ako su dobro peceni

onaj fil jeste ukusan ali samo u frizideru moze da bude u cvrstom stanju mozda je bolje ne stavljati med vec samo extrat vanile...ako tebi uspeju pokusacu ponovo jesu slatki ali su i ukusni sad sam probala...ono sto sam ljustila sa pleha i iscureli fil se ne racunaju:lol:

cureca supa i pilav
i meni ostala cureca supa za danas,ne da je ukusna...
kod mene lazna lazanja:mrgreen:
sve nesto lazno
izdinstala luk dodala mleveno meso,zaljutila tucanom paprikom.tortilje punila sa mesom,pa unutra i rendani kackavalj,zavila kao palacinke,poredjala u tepsiju,preko besamel.kad bude gotovo,od gore malo parmezana
a za mene dinstani praziluk,paprika i beli luk,u to malo crvenog pasulja iz konzerve i paradajz sok,pa cu tortilju da zagrejem na suvom tiganju i da napunim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back