Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Danas supica
I spagete sa prazilukom i paprikom...
Doda se jos paradajz sok i beli luk pred kraj i za serviranje 'dekorise' tankom przenom slaninicom hehe

- - - - - - - - - -

Od zacina bosiljak i majcina dusica...

E da, skuvah i zito. Napravicu koljivo da se zasladimo

tako se i ja libim cele godine al kad se pojave čvarci zimi...oni sitni hrskavi i slani ko bombonice
to jedem krišom i od same sebe...

držim takozvanu nindža dijetu.
jedem sve al pazim da me niko ne vidi :lol:
pa tesko je kad dusa iste svasta :lol:
bila sam pre par godina na predavanju filguda,inace obozavam ga koliko god ljude nervirao,rekao je pazis pazis,pa se castis,pa opet pazis pazis ,pa se castis.kod mene to deluje,kad nije tako striktno,kao ja sam na dijeti i vise za mene zivota nema.ima bre
Nekada sam volela da petljam po kuhinji, bas. I sada volim ali ne svaki dan. Sto sam starija sve me vise nervira ta bojazan od gladi i sta ce se jesti, sta ce se jesti? :roll: Ili je do (ne)raspolozenja, ne znam...
bogi,kupila sam kestenje,ajd molim te ponovi,stavis so ili secer u vodu i obaris,da ne trazim.ne znam ni sta sam ja stavila prosli put :lol:

Danas supica
I spagete sa prazilukom i paprikom...
Doda se jos paradajz sok i beli luk pred kraj i za serviranje 'dekorise' tankom przenom slaninicom hehe

kdo mene je vrlo slicno,samo bez paradajza i slaninice ,na nudle

Zaseces kestenje, stavis u hladnu posoljenu vodu i stavis da prokljuca. Za to vreme grejes rernu, na 200 recimo, procedis kestenje, prebacis u pleh i peces, ne dugo, 10- 15min. Probaj neki da ocenis kada je gotovo. Kada se prepeku budu nikakvi.

da,znaci u slanu vodu.
ja prosli put prepekla.prvo bilo kao kuvano,kad sam vratila da se dopece,malo se zapricala i cap,dobila kamencice

moj danasnji rucak...

ruc.jpg

podijelis ih :lol:
moji su sve izeli
cak je i zmu izjavio da su mu novi favorit
al ne stizem danas mijesit ovo sto smo se dogovorile s andreom
svi su prehladjeni, neki grip
kontam da ce njih sve proci, a mene uhvatiti : (

Много су добри!
Правим их обавезно поново и то ускоро. :D
АЛи ћу да набавим и боје.Ја волим шарениш на столу. :)

Купила сам их својевремено за домаћи фондан. Мислим да сам један од ретких ентузијаста који је месио фондан! Тад и више никад. :lol:
После су те боје стајале и стајале и на крају сам их бацила.
Сад ћу да пробам да нађем те сличице са тортицама украшеним домаћим фонданом. :D

Волим те дречаве бојице на тортама.
Иначе, тад сам први пут правила фондан и сама сам себи изгледала као добре виле из Успаване Лепотице, кад јој спремају забаву за пунолетство, а неће да користе чаробне штапиће. :lol:

Poslednja izmena:
na samom startu sam vec podbacila :(
stavila sam da se kuvaju,a zaboravila da ih zasecem...
sad ce tako da se probare,pa da cekam da se prohlade,da bih mogla da ih zasecam

- - - - - - - - - -

inace ne da je dobra cureca supa...jeste malo masnija,al su svi pitali,od cega je,super je

...mi smo godinama kuvale kesten bez zasecanja i bio je dobar...nikad ga posle toga nisam stavljala u rernu....nama tako bilo super, jes da se ulepis dok ga cistis i jedes...ali
i jeste car u tome :)

20161120_171333.jpg

Juce uvece repovi.Bilo je jos tu ali se ne vide.Satima kuvani i na kraju pojedeni brzo.

Zivot mi je preseo dok sam uspela da okacim ovo,nemam pojma kako vas ne mrzi da to radite meni je presporo i predosadno.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back