dive
Legenda
- Poruka
- 61.252
NIje to krempita bre
msm...mozda lici,al nije
Ja sam ovo `tela juce...al sipak
Pogledajte prilog 413294
i ja je spremam kao bledsku sa slatkom pavlakom preko zutog fila
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
NIje to krempita bre
msm...mozda lici,al nije
Ja sam ovo `tela juce...al sipak
Pogledajte prilog 413294
i kako ja ovo da postignem?
i kako ja ovo da postignem?
lako
lepo razvijes lisnato testo u pravilan pravougaonik i peces na donjoj strani pleha
ja donju koricu ne secem, samo gornju
ne secem je pre pecenja, nego cim je izvadim iz rerne dok je vrela
meni od lisnatog testa ostanu opsecene ivice koje pojedemo odmah, a lepe kvadrate poredjam preko fila
Падам само на овакве ствари
![]()
pravish i za prodaju ???ma ok shvatam sada u nekom receptu piše da se prvo ispeku kore isečene na kvadrate pa onda odozgo stavlja fil koji se poklapa takođe isečenim pečenim korama...
ova tvoja krempita izgleda kao nešto što bih sa uživanjem pojela.
baš ću se potruditi ovih dana da napravim i ja svoju prvu krempitu u životu pa ako uspe eto mene da se pohvalim na temi.![]()
...Divka, 'el ti OvOpravish i za prodaju ???

lenju pitu priznajem samo sa jabukom i orasima.
višnje maline i crveno voće nisam nikad probala u lenjoj piti...mada....![]()
dive, jel ne bude mnogo slatko sa pavlakom preko? super izgledaju, ja jedino priznajem krempite sa lisnatim testom. a imaju i neke super kore sto je smokva otkrila u univeru, sa njima su isto odlicne
ja ni danas ne umem da razvijem testo iz prve i da ispeceno samo isecem bez tih viskova na ivicama
te deblje ivice isecem, a vlaga iz krema opusti korice
kod ovih bledskih je jedino vazno da prvo ohladis zuti fil, pa tek onda naneses slatku pavlaku i poredjas gornju koricu
- - - - - - - - - -
ne stigne za prodaju, alavi smo, pojedemo sve

jao,obozavam tursku kuhinju,ja sam tamo uzivalahtela sam da pravim krempite za vikend naoštrena do trepavice da moja familija pojede nešto domaće slatko ali nikad nisam pravila a u receptu piše da se lisnata kora prvo iseče na komade i da se na takve kvadrate posle stavlja fil.
Pitanje je
obzirom da nemam kalup veličine jedne krempite kako da nafilujem koru a da izgleda ovako ko na slici da ima svoj jasan oblik a ne da liči na nedefinisanu gomilu?
ili je bolje da idem u poslastičaru i da kupim nekoliko
ali za slane stvari sam ekpert
pa evo recepta za jedan namaz koji sam jela u turskoj svakog dana jer su ga servirali uz svaki obrok...toliko sam puta vraćala po još da me je bilo sramota...
na kraju sam pitala za recept i jedva se sporazumeh sa šefom kuhinje ali vredelo je.
Dva plava patlidžana se ispeku u rerni oljušte i iseckaju sitno.
Proprži se nekoliko čena belog luka na ulju i na tihoj vatri pa se doda i seckani patlidžan. So se dodaje po ukusu.
Kad se to uprži pomeša se sa nekoliko kašika kisele pavlake i dobije se namaz za prepečeni hleb koji je pravo uživanje za čula
ma da sve radnje gde se očekuje matematička preciznost obilazim celog života u širokom luku. a ove fore sa toplim i hladnim kremovima sam naučila odavno već imam stanovito iskustvo sa hranom koja nije instant
a testo sam kupila lisnato pa neću valjda i testo da sučem ...

koja je inace od onih tankih,nikakvihkod mene danas cureca supa koja mozda nece moci da se jede.od ledja je,zamrzla sam meso kad sam kupila,tako da danas onako zamrznuto nisam mogla da mu skinem masnu kozu i trticu,sad pliva maaaast.videcu kad se ohladi da skinem gornji sloj
i svinski filei sa pecurkama u pavlaci i senfu
ja cu sebi neko povrcence uz kupovne nudle,bez njihovog sosa,morala sam da kupim nudle kad je uz njih isla krpa za sudovekoja je inace od onih tankih,nikakvih
jao,obozavam tursku kuhinju,ja sam tamo uzivala
ako volis namaze od plavog patlidzana i ja imam jedan savrsen,nisam ga pravila par godina,ne znam ni ja zasto,sad si me podsetila.ako imas volje,proaj i ovo jednom,pogotovo ako volis jaci ovciji sir
skuva se u neslanoj vodi patlidzan,ocedi oljusti i izgnjeci,doda mu se iseckani svezi beli luk,izgnjeceni ovciji sir,neki jaci,maslinovo ulje,biber,so i sirce.doro se ohladi.moze kao salata ili namaz
Ta mast se ubila za razne sosove, a kožuru skineš, isečeš na kvadratiće 4*4 santima, ili malo manje i prepečeš u teflonskoj posudi, budu živinski čips čvarci, ko izmišljeni za uz pivo.kod mene danas cureca supa koja mozda nece moci da se jede.od ledja je,zamrzla sam meso kad sam kupila,tako da danas onako zamrznuto nisam mogla da mu skinem masnu kozu i trticu,sad pliva maaaast.videcu kad se ohladi da skinem gornji sloj
i svinski filei sa pecurkama u pavlaci i senfu
ja cu sebi neko povrcence uz kupovne nudle,bez njihovog sosa,morala sam da kupim nudle kad je uz njih isla krpa za sudovekoja je inace od onih tankih,nikakvih
i ja je spremam kao bledsku sa slatkom pavlakom preko zutog fila
Pogledajte prilog 413303
Pogledajte prilog 413304

jel da da ces da me zoves sledeci put kad budes pravila?
greota da samo zbog krempite moram na Bled![]()

je l ti bas uvek jedes drugacije od svojih ukucana za rucak
pa jedem sta trazi telo,a nekad i dusu ogrejem