Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kuvano u vodi.
Ko hoce supu slobodan je kad se izvade repovi da zacini i jede je ako zeli.
Takodje ako je nekome do pihtija moze da uzme neki rep,vodu,napravi kako mu odgovara i imao bi za danas.

Greota mi je to kuvati samo u vodi, pored onoliko povrća za supe. A sve se lepo pojede, supa, povrće i meso.

- - - - - - - - - -

To se meso onda jede sa hlebom ili ima posebno pripremljen neki prilog?

..ja izdinstam luk, sargarepu, ubacim sitno seckano meso, neku kosku ako imam suplju, ona mi je najbolja...sitno malo krpmpira, karfiol odvojen na male cvetice, ako imam kelerabu
i nju isto....i tako svasta od povrca...nalijem vode i kuvam....malo povrca povadim pa za viljuskom izgnjavim....ali ne svo....zbog gustine....dodam kasiku ili dve griza....pa kad bude
gotova...umutim jednu pavlaku i jedno jaje pa sipam i lagano promesam....ne pravim nikakvu zaprsku...i bude savrsena...
..moze i da se sipa ona obicna "hladna" zaprska....kasika brasna se malo posoli da se brasno ne zgrudva, pa se sipa voda, to se sipa u corbu dok vri, ali ne jako....i ostavi da se
zakuva i zgusne...samo sto moja deca ne vole taj ukus brasna.....pa ne radim to...

..ja izdinstam luk, sargarepu, ubacim sitno seckano meso, neku kosku ako imam suplju, ona mi je najbolja...sitno malo krpmpira, karfiol odvojen na male cvetice, ako imam kelerabu
i nju isto....i tako svasta od povrca...nalijem vode i kuvam....malo povrca povadim pa za viljuskom izgnjavim....ali ne svo....zbog gustine....dodam kasiku ili dve griza....pa kad bude
gotova...umutim jednu pavlaku i jedno jaje pa sipam i lagano promesam....ne pravim nikakvu zaprsku...i bude savrsena...
..moze i da se sipa ona obicna "hladna" zaprska....kasika brasna se malo posoli da se brasno ne zgrudva, pa se sipa voda, to se sipa u corbu dok vri, ali ne jako....i ostavi da se
zakuva i zgusne...samo sto moja deca ne vole taj ukus brasna.....pa ne radim to...

Ovo me zanima. Obična kisela pavlaka i celo jaje? U vruću čorbu? I jel može to posle da se podgreje? Zbog ove pavlake mislim, nemam iskustva, nisam to nikada radila.

Ovo me zanima. Obična kisela pavlaka i celo jaje? U vruću čorbu? I jel može to posle da se podgreje? Zbog ove pavlake mislim, nemam iskustva, nisam to nikada radila.

...da ja umutim celo jaje i pavlaku, obicnu kiselu....ali kolicinu koja ce se pojesti...
..od nedavno su izjavili da to ne radim nego da stavim samo pavlaku na sto pa da svako stavi sebi direktno u tanjir koliko zeli...sto i jeste prakticnije....

Много су добри!
Правим их обавезно поново и то ускоро. :D
АЛи ћу да набавим и боје.Ја волим шарениш на столу. :)

Купила сам их својевремено за домаћи фондан. Мислим да сам један од ретких ентузијаста који је месио фондан! Тад и више никад. :lol:
После су те боје стајале и стајале и на крају сам их бацила.
Сад ћу да пробам да нађем те сличице са тортицама украшеним домаћим фонданом. :D

Волим те дречаве бојице на тортама.
Иначе, тад сам први пут правила фондан и сама сам себи изгледала као добре виле из Успаване Лепотице, кад јој спремају забаву за пунолетство, а неће да користе чаробне штапиће. :lol:

super su tortice
ja fondan pravim
to ili ratluk masu
ovo drugo mi se vise svidja za oblaganje torte
elasticnije je
a fondan mi je bolji za figurice kad se modeliraju
ono sto planiram probat je cokolada za modeliranje

15069079_1787323388184442_1379126121624745446_o.jpg
14976708_1787324008184380_537880715667094159_o.jpg
15111126_1787325394850908_2345287600784505490_o.jpg

Što se tiče bele čorbe i eventualnog zgušnjavanja...najjednostavnije je u već gotovu čorbu ubaciti par kašika minut pirea. Dobije i na ukusu i na gustini.

ovo zvuci dobro

bogi,kestenje je ispalo super i bolje je sto sam ga prvo obarila ,a tek posle zasekla jer se mnogo lakse sece kad je vec mrvu omeksao.samo ja sam pekla na 250 onda bude kao na zaru,na 200 mi je bio kao kuvan.super se ljustio,ali ovaj put je bilo i nekoliko pokvarenih.

- - - - - - - - - -

super boki:)

s malim izmenama, posto ja tu nista ne merim, vec onako frlj, frlj odoka... dodala sam ipak malo secera u mleko sa kvascem, kvasac nije cela kocka, vec 2/3 kocke
nisam celu pavlaku, vec 2 kasike vajkrema, i 3 kasike pavlake...

meni i deci su vrh
ovo nije klasicno testo za kiflice, po meni, ako neko trazi klasiku...
masno je, ali je mekano kao dusa...
ja sam deci morala dve vruce da rastvorim i da im namazem meda...
mali je jeo i vikao mmm al su uksne, mama sto si dobro napravila itd... kriminalan je bio...
ono bas je uzivao jeduci
mene je ukus vratio u detinjstvo, moja pokojna baka je pravila svega par poslastica, i sve iz glave
pravila je ko sto sad prave one razne pogace, pa tako ona neko testo u okrugloj tepsiji, a sa medom premazano
znaci to je taj ukus testa, i ta mekoca
i sad cu ovih dana pokusati to njeno da rekonstrusiem hehehe
al kad sam zagrizla, to je taj ukus, neverovatno, vratih se 20 godina u nazad...
boze zar je 20 godina vec nema

s malim izmenama, posto ja tu nista ne merim, vec onako frlj, frlj odoka... dodala sam ipak malo secera u mleko sa kvascem, kvasac nije cela kocka, vec 2/3 kocke
nisam celu pavlaku, vec 2 kasike vajkrema, i 3 kasike pavlake...

meni i deci su vrh
ovo nije klasicno testo za kiflice, po meni, ako neko trazi klasiku...
masno je, ali je mekano kao dusa...
ja sam deci morala dve vruce da rastvorim i da im namazem meda...
mali je jeo i vikao mmm al su uksne, mama sto si dobro napravila itd... kriminalan je bio...
ono bas je uzivao jeduci
mene je ukus vratio u detinjstvo, moja pokojna baka je pravila svega par poslastica, i sve iz glave
pravila je ko sto sad prave one razne pogace, pa tako ona neko testo u okrugloj tepsiji, a sa medom premazano
znaci to je taj ukus testa, i ta mekoca
i sad cu ovih dana pokusati to njeno da rekonstrusiem hehehe
al kad sam zagrizla, to je taj ukus, neverovatno, vratih se 20 godina u nazad...
boze zar je 20 godina vec nema

....super Bokice to mi treba da je meko i fino i da ne mora bas sve u gram....tamo nemam vagu, a imam ih prilican broj jesnih koji vole testo....sumnjam da ce im naci manu :)

...a i brze su siturno od onih mojih....i one ce im dosaditi :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back