Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a ja kuvam na plin od jesenas, ringle nisam nijednom upalila od tada
Ми на боотан боцу од тамо негде вероватно одмах после 80., а на гасну мрежу од 90.
Жена и ја смо се венчали и уселили у нову кућу 2003. с прикључком на гасну мрежу од почетка... ко искуси припрему оброка на гас заборави на струју!

Тема: Чорбица од бораније са сушеном љутом паприком и умућеним јајетом с павлаком уз препечени кукурузни лебаЦ.
Млади кромпирчићи(што би рекао Смрда Мудић из Посетилаца) печени на масти са црниЈем луЦком.
Опет таманим јагоде!

Napravih nesto izmedju kasato torte i tiramisu :lol:
Nisam htela ziva jaja (leti to izbegavam) pa mi je fil kombinacija slatke pavlake slaga i cokolade (varijacija fila za kasato tortu)
A piskote natopih u kombinaciji ruma (arome) i kafe (uzeto iz fazona za tiramisu)
Red piskote red fil
Hladi se u frizu

Pecem batake i krompir, salata sopska

Napravih nesto izmedju kasato torte i tiramisu :lol:
Nisam htela ziva jaja (leti to izbegavam) pa mi je fil kombinacija slatke pavlake slaga i cokolade (varijacija fila za kasato tortu)
A piskote natopih u kombinaciji ruma (arome) i kafe (uzeto iz fazona za tiramisu)
Red piskote red fil
Hladi se u frizu

Pecem batake i krompir, salata sopska

Opet se setih kada nam je zazubice napravio onaj sapun verujuci da je neki kolac :lol:
Poklapa nam se ukus za poslastice. Najvise volim one za odrasle, da tako kazem- sa kafom, rumom, amaretom,... :zaljubljena:

Kako si pravila?

pravila slatko prvi put u zivotu...nasla recept na netu ishvalili ga samo tako - kilo secera na kilo tresanja + sok od limuna i vanila ali kokoska napisala kuvati dok sirup pocne da pada u teskim kapima i ja to kuvala dok se nije skamenio a tih teskih kapi nigde...na kraju odustanem i kad se ohladilo povadim tresnje i stavim na papir za pecenje ...bile su super onda u onaj sirup stavim jos kilo tresanja i ponovim... i to je to (one teske kapi su valjda trebale da budu kad se sirup ohladi)...dobila sam ovu posudu od 1/2l kandiranih tresanja

..ajde ovako, imam bananu, jagode i ono dukatos kiselo mleko, imam i obicno mleko....i kako ja to da zbuckam da bude neki sejk ili je pametnije da sve posebno
jedem/pijem, m? e imam i badem....

..ajde cekam sagoreh da nesto napravim :lol:

Boze afro jaka mudrost
Smuckaj sta god oces u kojoj god kombinaciji
Ala volite oko banalnosti ovde da raspredate, jaka mudrost smuckati sta oces u blenderu :lol:
Samo jos recepte za sejk niste razmenili :lol:
Ako ti se pije nesto nakiselo smuckaj voce sa k mlekom....ako ti se pije nesto sa mlekom smuckaj to

..e da bese jos :lol: stavila 6-7 jagoda, pola banane, dukatos i malo obicnog mleka tek da to malo razredi, a da nije voda....savrsenoooo :D

..ne znam koliko bi bilo pametno cesce to praviti...a kao pokusavam da smrsam :padamunesvest:

- - - - - - - - - -

Boze afro jaka mudrost
Smuckaj sta god oces u kojoj god kombinaciji
Ala volite oko banalnosti ovde da raspredate, jaka mudrost smuckati sta oces u blenderu :lol:
Samo jos recepte za sejk niste razmenili :lol:
Ako ti se pije nesto nakiselo smuckaj voce sa k mlekom....ako ti se pije nesto sa mlekom smuckaj to

..pa moram malo da gnjavim dosadno mi bre :rotf:

Ako oces da smrsas ovo ne smes za veceru da pijes....pogotovo sto nemas fizicku aktivnost ni preko dana a kamo li uvece
Ovo ti je gomila masti i secera....nije vecera za mrsavljenje
Dobro je za dorucak pa onda aktivnost
Mislim nije frka pi i u ponoc al non stop pominjes neke ideje o mrsavljenju i branis sebi svasta zbog tih ideja a sve pogresno radis :lol: Odluci se vise oces dijetu il neces :lol:

pravila slatko prvi put u zivotu...nasla recept na netu ishvalili ga samo tako - kilo secera na kilo tresanja + sok od limuna i vanila ali kokoska napisala kuvati dok sirup pocne da pada u teskim kapima i ja to kuvala dok se nije skamenio a tih teskih kapi nigde...na kraju odustanem i kad se ohladilo povadim tresnje i stavim na papir za pecenje ...bile su super onda u onaj sirup stavim jos kilo tresanja i ponovim... i to je to (one teske kapi su valjda trebale da budu kad se sirup ohladi)...dobila sam ovu posudu od 1/2l kandiranih tresanja

Hvala Adriana.
@ jela sam tek u 18h. Ujutru obicno pojedem bananu danas nista. Htedoh da mrem od gladi. Al sam se posle razbila kod mame mladi grasak sa mirodjijom mmmmm...Sad cu sladoled. Kupim ono porodicno i dobijem frikom strudlu da crnom cokoladom i visnjama. To ide u zamrzivac dok ne zaladi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back