Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I ja obozavam jabuke ( ili sljive) sa tim kramblama.
Nisam ih nikada pravila sama.Prave se od kockica butera secera i brasna, to se malo zguzva rukom, onda se stavlja preko gotovog kolaca.
U rerni dobiju onu finu braon boju i hrskave su.

U nasoj je kuhinji to nepoznato.

mjok, moja mater pravi s jabukama
to je zapravo masno sipko tijesto
dole ide kompaktan sloj tijesta
onda voce pa gore drobljen ili rendan ostatak tijesta
rezultat je taj izgled kao da kolac posut nekim krupnim mrvicama
ja ga nesto i ne volim, al nista na tu foru
ni to, ni lijenu pitu ne jedem
nekako mi previse tog tijesta

- - - - - - - - - -

I ja obozavam jabuke ( ili sljive) sa tim kramblama.
Nisam ih nikada pravila sama.Prave se od kockica butera secera i brasna, to se malo zguzva rukom, onda se stavlja preko gotovog kolaca.
U rerni dobiju onu finu braon boju i hrskave su.

U nasoj je kuhinji to nepoznato.

mjok, moja mater pravi s jabukama
to je zapravo masno sipko tijesto
dole ide kompaktan sloj tijesta
onda voce pa gore drobljen ili rendan ostatak tijesta
rezultat je taj izgled kao da kolac posut nekim krupnim mrvicama
ja ga nesto i ne volim, al nista na tu foru
ni to, ni lijenu pitu ne jedem
nekako mi previse tog tijesta

to su ti kod nas varijante tzv drobljenca

http://www.coolinarika.com/recept/drobljenac-sa-jabukama/
e

pravila sam ranije smutije al nisam ovakav...a bas je super ispao..
znaci uzmite saku dve jagoda saku spanaca(ili manje,u sv sl manje od jagoda da ga bude)
stavite cetvrtinu(ili po ukusu) case od kozje surutke(al nadjite neku lepu imaju one sto smrde a imaju one sto su lepog ukusa,a to vam kaze neko ko je mrzeo surutku;))
iscedkte jedan limun
i stavite kasiku meda vecu(tj po ukusu,ja sam stavila kasiku sumskog :njamnjam: )
i to sve u blender(bez vode) i bog da vas vidi..bas je super ispalo ima onaj kiselkasto sladak ukus:))
ovo je drugi smuti samo sto sam dodala bananu al nije nesto,lepse je ovo prvo...
Pogledajte prilog 387497
evo i drugara sam dobila u jagodama al sam ga pustila napolje nek izjeda listice do susreta sa svevisnjim :lol:
Pogledajte prilog 387499

dobro nosi me na dusi onda
hang1.gif
:sad2:

pa druze sarac ovo je za vas jer svuda vidite konje:lol:,postali ste opsednuti sobom i zeljni potkivanja i jahanja,nije to zdravo nikako:lol:

- - - - - - - - - -

Lilula Sansa Stark. Znam ja da si ti na drogama.. pa si sva razuđena.. i erozivna... ali to nije izgovor. Nažalost izvrši samoubistvo princes krofnama i biće ti oprošteno.
mada ovo nije losa ideja,samo krofne da amenimo za nutelu
img.php

Jeste,kineska kreda je zakon
i za mrave i za bubasvabe
davno,u jednom podstanarskom stanu smo imali problem sa bubama...i stvarno,dodju do crte i vrate se nazad odakle su dosle
jeftin a efikasan lek :)

ja mrave jednom nasla ispod tacne za saksiju u dnevnoj sobi
odkud tu, pojma nemam..krenem da ih pratim, kad oni iskacu iz uticnice na zidu i prave put do saksije
pa hebovaspatak, e necemo tako :)
iscrtam kvadrat oko uticnice kredom i gledam ih, izadju dodju do crte i nazad
od tada imamo dil :)

Poslednja izmena:
..ja naravno zaboravila da izvadim mleveno meso, pa mi bilo dugo da to cekam da se odledi, izvadila batak i karabatak izdinstala na mrvi masti i dodala
ociscen i na vece komade isecen celer i tikvicu...uz to kupus salata....ostalo i za veceru :)

Jeco Divka gde ste kupovale tu kredu msm ima li random kod kineza ili samo odredjenih?Polj.apoteke,neka obicna prodavnica?Jeste kupovali skoro?

Prvo me je uboo,ujeo ili sta vec mrav te mi je od kiseline pocrvenela koza.Juce sam prasila,danas ok.za sad ih nema mleko je zakon.

Dinastala sam meso te isprzila sa pecurkama uz senf njami.

Sra radite kada je struja jaka i ringla takodje,kako przite?Najjace gori kipi ali i duplo slabije isto.Da smanjujem jos?

- - - - - - - - - -

¤dinstala

- - - - - - - - - -

¤dinstala

...krcka se neki ćušpajz/paprikaš od mlevenog mesa + tikvice...naravno malo crnog luka i jedna sargarepa "da sve pokvare", nalila malo kuvanim paradaizom....biber,
tucana ljuta paprika, so...lepo izgleda,jos lepse mirise...nesto me mrzelo da dubim te tikvice i punim i petljam se sa rernom...ovako mi je brze, cini mi se i laganije od
bilo cega drugog, videcu kad bude gotovo....kako god pojesce se, a i bice za 2-3 dana....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back