Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zaki, snicle uvaljas u brasno u koje dodas malo aleve paprike, i proprzis svaku sa obe strane da porumeni..zatim sve te snicle poredjas u posudu, dodas jos ulja ako treba, stavis dosta crnog luka, krupno secenog i nekoliko cena sitno secenog belog luka pa nalijes vodom da ogrezne i kad provri pustis da se dinsta na tihoj vatri...dolivas po malo vode, i ne mesas vec samo protreses tiganj/serpu...kad je gotovo pospes seckanim persunom...napravi se divan braonkasti soft, snicle se tope, ne treba ti noz...mozes da ih jedes uz pire, pirinac, pomfrit...ja najvise volim uz pire

Zaki, snicle uvaljas u brasno u koje dodas malo aleve paprike, i proprzis svaku sa obe strane da porumeni..zatim sve te snicle poredjas u posudu, dodas jos ulja ako treba, stavis dosta crnog luka, krupno secenog i nekoliko cena sitno secenog belog luka pa nalijes vodom da ogrezne i kad provri pustis da se dinsta na tihoj vatri...dolivas po malo vode, i ne mesas vec samo protreses tiganj/serpu...kad je gotovo pospes seckanim persunom...napravi se divan braonkasti soft, snicle se tope, ne treba ti noz...mozes da ih jedes uz pire, pirinac, pomfrit...ja najvise volim uz pire

Не заборави и доста бибера у зрну, то је веома битно.

...ja u serpu sipam malo ulja i kasiku brasna, da malo porumeni...sklonim sa ringle poredjam snicle koje sam proprzila da porumene uvaljane u brasno...nalijem casom vode da ogreznu,
pa malo zacina i bibera, protresem serpu i stavim u rernu na 180 stepeni jedno 40 minuta...ukrckaju se budu savrsene. a manja je opsasnost da zagore...

E pa hvala na receptu.
A jel svejedno je li svinjetina/govedina/teletina?

- - - - - - - - - -

moj tata je u lovacke od konjetine stavljao i 2-3 lista lorbera, tako budu jos lepse
Ne mogu konja da jedem (((

- - - - - - - - - -

Znaci, jos biber I belo vino

..ne mora belo vino....jeste svejedno je koje je meso, samo svako obavezno izlupaj pre nego sto pocens da przis...
Ma ja izlupano kupim )))
Msm, jednostavnije mi, slozim posle, ovamo piletinu, onamo ovo-ono u komadima, tamo izlupano
Nemam zamrzivac, imam dva frizidera sa fiokama gore, sveukupno 4 fioke, organizovana sam drugacije skroz nego moja mama sa dva zamrzivaca

Ma ja izlupano kupim )))
Msm, jednostavnije mi, slozim posle, ovamo piletinu, onamo ovo-ono u komadima, tamo izlupano
Nemam zamrzivac, imam dva frizidera sa fiokama gore, sveukupno 4 fioke, organizovana sam drugacije skroz nego moja mama sa dva zamrzivaca

...kad izlupas snicle i svaku malo prelijes uljem, poslazes u neku posudu, bolje emajliranu ili rosftaj nego plastika, pa u frizider mogu da ti stoje 7 dana samo da przis po potrebi...ovo
da znas...tako da ne mora sve odma da se przi, ni da se kupuje sad za sad ili sutra...ovo je iskustvo meni prenela jedna osoba kad su moja deca bila mala i bukvalno me spasla...ni
kad imas zamrzivac kad otopis meso ne moras sve da spremis odmah....

...kad izlupas snicle i svaku malo prelijes uljem, poslazes u neku posudu, bolje emajliranu ili rosftaj nego plastika, pa u frizider mogu da ti stoje 7 dana samo da przis po potrebi...ovo
da znas...tako da ne mora sve odma da se przi, ni da se kupuje sad za sad ili sutra...ovo je iskustvo meni prenela jedna osoba kad su moja deca bila mala i bukvalno me spasla...ni
kad imas zamrzivac kad otopis meso ne moras sve da spremis odmah....

Ja ovo prvi put cujem
Meso u frizideru drzim ako je u vakumu par dana, ako nije, dan, I to usoljeno I preliveno uljem. Ako ga zaboravim, bacim
U zamrzivacu do 2 meseca. Znam da ljudi drze I 6, ali ja ne

..e pa tako usoljeno i preliveno uljem moze 7 dana....

..i ja drzim duze od 2 meseca ako imam...
Ми смо тамо у априлу 99. када је НАТО почео да онеспособљава електроинсталације због рестрикција и по 16 сати извадили сво месо и замрзивача, мало жешће га испекли, пажљиво послагали у две качице(укупно око 100кила меса), прелили свињском машћу да потпуно огрезне и однели качице у подрум.
Сасвим фино се одржало до краја агресије.
Заправо тако се некада на неколико месеци конзервирало месо(али не и изнутрице) које се није усољавало, димило и сушило.

Ми смо тамо у априлу 99. када је НАТО почео да онеспособљава електроинсталације због рестрикција и по 16 сати извадили сво месо и замрзивача, мало жешће га испекли, пажљиво послагали у две качице(укупно око 100кила меса), прелили свињском машћу да потпуно огрезне и однели качице у подрум.
Сасвим фино се одржало до краја агресије.
Заправо тако се некада на неколико месеци конзервирало месо(али не и изнутрице) које се није усољавало, димило и сушило.

...znam da moze to je takozvana SALAMURA tako se nekad ranije cuvalo sveze meso...nije uvek bilo zamrzivaca, ap kad se zakolje onda se odmah przilo i tako cuvalo, samo se
uglavnom grejalo i preprzavalo malo po potrebi....secam se toga odlicno..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back