Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
И данас парадајз чорбица, насуво с кромпиром и зелена салата.
Донео са салаша једну ванглицу од 5л пуну јагода, то ћемо да ликвидирамо до вечерас, сутра нове на пијаци, а прекосутра опет домаће.

pitala sam juce,al nema te sa odgovorom,zasto mi je mast kupljena u prodavnici tecna,a drzim je u frizideru

To sam čula samo u filmu Ubistvo s predumišljajem

mi austrougari to tako :)

- - - - - - - - - -

Каже се моча због пословице: Дохватио се(нечега: хране, одеће, обуће, пића...) ко сироче моче.
Мсм замисли дохватио се(...) ко сироче пофезне????

probaj tu mocu da prodas nislijama,ima da se uvrede...

pitala sam juce,al nema te sa odgovorom,zasto mi je mast kupljena u prodavnici tecna,a drzim je u frizideru
Нисам приметио.
Вероватно је лоше урађена.
Масно ткиво садржи велики проценат воде и треба довољно дуго да се топи.
Узмеш мали узорак као ракијска чашица и прелијеш каменчић негашеног креча, или плавог камена.
Ако креч ,,ври", или се плави камен раствара има пуно воде.

kuvanu sunku? :think:

:zplez:

Kaže se zavijača:zplez:

kaze se french toast :manikir:

ako naidje lunasa, samo da je pitam od kog dela svinje se, u stvari, pravi sunka i sta je sunka, a sta prsut? :mrgreen: i kako to sunka moze da se kuva? :eek:

ja volim hercegovacki prsut, ponajvise :heart:

tema: nista, ama nista. ima neko povrce od juce, bacicu jaje i pavlaku preko njega, pa u rernu i kilo zelene salate.

Нисам приметио.
Вероватно је лоше урађена.
Масно ткиво садржи велики проценат воде и треба довољно дуго да се топи.
Узмеш мали узорак као ракијска чашица и прелијеш каменчић негашеног креча, или плавог камена.
Ако креч ,,ври", или се плави камен раствара има пуно воде.

de bre da nadjem negaseni krec i plavi kamen u zgradi :)
a ne cvrci ni meso,kad se pece kao da ima vode
ma nije vazno,otrovno valjda nije,potrosice se pa necu vise uzimati u disu
i mi inace kuvamo sunku za uskrs,tj moja mama,naravno ne celu ,bec parce oko koske,a ja sam ove godine kuvala tirolsku plecku jer zivim sa metiljavcima,pa dok smo mi pametni jeli slanu i slasnu sunku oni su mljackali tu barenu tirolsku

Ja sam čuo da Čanak kaže pofezna...bio na TV onaj Dvougao, pa kao..vaše omiljeno jelo..a on kaže pofeeeeezna...

To znam šta je, a NIKO osim Čička ni da ponudi šunku na probu.... pa makar ono..svratite i to..stisli se :p

e da,htedoh da pitam cime vi na kraju zacinjavate krompir corbu?
ubacila krompire pored mesa,zatvorila,poredjala gore i batkove,ili batake:malav: i posle deset min vidim nisam sve krompire ubacila unutra...pa ce biti corbica koju ne umem da pravim:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back