Кувала си код нас овде у Бачкој, и у Банату, а никада нисмо имали везе с Хрватима, независно што је у оно доба Славонија била практично без Хрвата.
Кувају је и Румуни за Ускрс.
...ne mogu da tvrdim, ali mislim da je to preuzeto iz te kulture i obicaja iz vremena Austrougarske...
..uostalom rekla je Bi to je specijalitet i postujem ali kod vas se nesto prosto drugacije spremi i kuva...kod nas drugacije....i to je lepo nema tu neke velike nauke, kod vas sunka kod nas prsut i svi
srecni...vi kuvate mi necemo...prosto...
..nije to prva namirnica koja ima vise od jednog naziva kod nas u nasoj zemlji, prosto puno je naroda i svako ima neki svoj obicaj do koga drzi...ono sto je kod vas specijalitet kod mojih u Macvi
bi bolo skrnavljenje i obrnuto...sto ne znaci ni da "pljujemo po tome, niti velicamo" svako svoj obicaj i sto je vise obicaja to je kultura i kulinarstvo bogatije....
..mislim da smo se sad razumeli...
- - - - - - - - - -
I to nije hrvatsko, već nemačko Afro.
Nemačko.
Hrvatska ti je pršuta
..pa rekoh ja da su Hvati to uzeli od Nemaca....
- - - - - - - - - -
Kako šunka može biti praška i ostale stišnjene iz prodavnice kad si i sama rekla da je to 'novokomponovano'?!
Ajd i ti, edukuj se
http://www.dnevnik.rs/drustvo/sunka-zaboravljena-carica-plodova-obora
- - - - - - - - - -
Ja ću da se zakačim NA šunku, samo da odem do muževih po sledovanje
..kad kazem novokomponovnao mislim a poslednjih xy godina od kad se to kupuje u prodavnici, a nekad je to jeo samo onaj ko je imao sta da zakolje, osusi i tako dalje...
..ne kazem ja sta je pise u knjigama vec sta je u narodu...
...mislim da smo jednom ovak odanima raspravljali kaze li se ofinger, aufinger ili vesalica
- - - - - - - - - -
...i sta ja sad da radim kad nemam ni prsut, ni sunku ni suvo mesooooooooo

mogli ste danas to da iskulirate