Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zivim u zemlji krompira tako da tu ima jedno, onako, brat, bratu, 100 vrsta krompira. Jedni su za salate, drugi za pire, jedni se raspadaju
pri kuvanju drugi su cvrsti i postojani kano klisurine pa cak i kada ih stavis u usta:zcepanje:, svaki region ima neki svoj krompir, recept za taj svoj
krompir, zaista nikada nisam cula da neko potapa krompir, ali OK ja tebi nista ne branim. Potapaj ti i duze od 24 sata.
Ne potapam ja ni jabuke, ni kruske pa necu ni krompir.
Нешто није јасно?

Krompir koji je izvađen u jesen bude u proleće prilično dehidriran bez obzira što je bio u hladnjačama na niskoj temperaturi i skoro idealnoj vlažnosti usled čega izgubi čvrstinu i kod pečenja ,,napije" se ulja/masti.
Oljušti se, potopi u vodu i rehidrira... povrati čvrstinu i bude kao tog trenutka izvađen i donesen s njive.

iskljucivo na pijaci
jednom sam kupila vrecicu u veru, kao zima, mraz ajde bolje je nego promrzli sa pijace
i nije
bio je grozan, nejestiv..bacila sma ceo dzakcic

danas mladi krompirici peceni u rerni, zlatiborski sir, mladi luk i rotkvice..ljubljenja bez :)

12980909_10207305758141196_226736420_o.jpg

12980852_10207305757741186_2141856921_o.jpg

Dovukla sam jutros brdo zelenisa sa pijace...Prethodno me je muz probudio donevsi mi buket jorgovana iz sume kraj nase vikendice.
Za rucak sam pravila knedle sa kajsijama i isprobala onaj Dr.Oetker cokoladni mus...brzo i jednostavno, samo se kratko umuti mikserom...pise da je za cetiri porcije,ali kod mene se pojelo iz dve i dobilo pohvalu...nisam probala, ja to ne volim..Napravila sam i oblande za sutra...
Htela sam za sutrasnji rucak crvenu supicu,piletinu i krompir iz rerne i zelenu salatu, ali mislim da ce ipak biti špagete....premorila sam se danas...
Upravo zavrsih sa peglanjem...
Те ЗД највише воли, каже да јој буду боговске, морам тражити рецепт од ње!:mrgreen:

iskljucivo na pijaci
jednom sam kupila vrecicu u veru, kao zima, mraz ajde bolje je nego promrzli sa pijace
i nije
bio je grozan, nejestiv..bacila sma ceo dzakcic

danas mladi krompirici peceni u rerni, zlatiborski sir, mladi luk i rotkvice..ljubljenja bez :)

Pogledajte prilog 381781

Pogledajte prilog 381782

...eee vidis ti taj mladi volim ....jos malo da padne cena pa cu da idem da trazim na pijaci...

...vidim ja da svud uglavnom po marketima krompir nije nikakav, bar se zale ovi koje znam... a malopre komsinica kaze da nisam
pogresila, i ona ima isto iskustvo sa ovim krompirom...cudno mirise i cudnog je ukusa...

Špagete bolonjeze.
A sebi sam napravila istu salatu kao Dive i cuftice, a pre toga paradajz corbica u koju sam ispasirala bareni karfiol.

sad kad dunemo i vatru sunemo :smeker:

svaki put nesto tempiram taj luk koji volim, volim :heart: da uzivam u njemu kad mi nije previdjen socijalan zivot..ono da ostavim prostora makar noc pre druzenja sa ljudima
i nekako se uvek zadesi da mi iskrsne da moram da se vidim neplanirano sa nekim
i uvek se izvinjavam i uvek mi kazu da nije kurtoazija, ali da s ena luk ne osecam uopste
dah ko lahor :malav:

svaki put nesto tempiram taj luk koji volim, volim :heart: da uzivam u njemu kad mi nije previdjen socijalan zivot..ono da ostavim prostora makar noc pre druzenja sa ljudima
i uvek se izvinjavam i uvek mi kazu da nije kurtoazija, ali da s ena luk ne osecam uopste

Kazu da tu zvake vade stvar...

Špagete bolonjeze.
A sebi sam napravila istu salatu kao Dive i cuftice, a pre toga paradajz corbica u koju sam ispasirala bareni karfiol.

Кад смо већ код парадајз чорбице и ватре... увек је направим са бар једном сувом, ултра, мега, гига, љутом паприком коју још преко свега исецкам на парчиће да отпусти што више љутине.
Е тада кад дунем и ватру сунем, није за јавност, али јесте за мене!
И после ме питају што ти се чело зноји кад ручкаш парадајз чорбицу?:D

Kazu da tu zvake vade stvar...

ma kakve zvake, zvaka sluzi samo da se od nje prave baloni :)
a luk kao afrodizijak :zper:

- - - - - - - - - -

Кад смо већ код парадајз чорбице и ватре... увек је направим са бар једном сувом, ултра, мега, гига, љутом паприком коју још преко свега исецкам на парчиће да отпусти што више љутине.
Е тада кад дунем и ватру сунем, није за јавност, али јесте за мене!
И после ме питају што ти се чело зноји кад ручкаш парадајз чорбицу?:D

sto se znoji celo :) a guza posle :malav:

ma kakve zvake, zvaka sluzi samo da se od nje prave baloni :)
a luk kao afrodizijak :zper:

- - - - - - - - - -

sto se znoji celo :) a guza posle :malav:
Ништа Зуза.
Вероватно зато што бар половине унесене хране чини пресна клопа ни не осетим одлазак у ВЦ.
Мада и иначе, ја сам још као сасвим маЉи деца могао да једем екстра љуто без последица.
Нисам љубитељ сланог и слатког, али љуто(паприке, лукови, роткве, слачице...), кисело(разно недозрело воће, лимун, грејпфрути...) и горко&опоро(пива свих врста, мушмуле, оскоруше...) могу да конзумирам у епонимним количинама.

Ништа Зуза.
Вероватно зато што бар половине унесене хране чини пресна клопа ни не осетим одлазак у ВЦ.
Мада и иначе, ја сам још као сасвим маЉи деца могао да једем екстра љуто без последица.
Нисам љубитељ сланог и слатког, али љуто(паприке, лукови, роткве, слачице...), кисело(разно недозрело воће, лимун, грејпфрути...) и горко&опоро(пива свих врста, мушмуле, оскоруше...) могу да конзумирам у епонимним количинама.

pa to
i nas je majka adaptirala na hranu koju je kuvala tati
a on je jeo ljuto

a zvake su mi ove najnaj..baloni kao lopte :)

12970238_10207307050173496_1797187232_o.jpg

.pa ne preteruj, nije ni posao od 3h kao sto Zauzica kuka, ali nije ni tako brz kao sto ti kazes....nadjite bre neku sredinu...ima tu posla :)

Ког посла? Бацим насецкано смрзнуто поврће да се кува (10 минута) а за то време насецкам прашку шунку и краставчиће.

Сјединим, додам мајонез, сок од лимуна, бибер, со и чашу милерама и то је све.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back