Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dodji kod mene na ručak ;)

- - - - - - - - - -

06-kada-zena-nosi-(3).jpg

ovo je su ise roze tako da sumnja da naginje ka zenama:rotf:

- - - - - - - - - -

to sam juce u pola jedan ubrala ispred zgrade al sam zato morala da tresem od buba x)

- - - - - - - - - -

meni i jorgovan i ruze ispred terase samo izadjem i capnem♡

- - - - - - - - - -

doduse za ruze mora da se ceka:))

ovo je su ise roze tako da sumnja da naginje ka zenama:rotf:

- - - - - - - - - -

to sam juce u pola jedan ubrala ispred zgrade al sam zato morala da tresem od buba x)

- - - - - - - - - -

meni i jorgovan i ruze ispred terase samo izadjem i capnem♡

super, organik jorgovan :lol:
ma ta fali sto ne naginje, tu je da mu se sljisne dupe posle rucka kao potvrda da je dobar kuvar :malav:
zato proka ne nosi crveno i roze :zper:

eno se hladi kolac s kokosom
po babinom receptu
nesto na foru cupavaca, al je babu valjda mrzilo da pravi cupavce
pa bi jednostavno izlila preko patispanja preliv od kokosa i cokolade
al taj njen patispanj je najbolji koji sam probala
mekan i elastican

Pravim pohovano meso posle dugo vremena i umesto da sama napravim poh, ja uzmem neki industrijski koji sam kupila jos pre, 3 kesice promo ponuda bila, i premazem meso uljem stavim poh i u rernu kako pise...poh se skroz skinuo na strani gde je meso bilo na papiru. Mislim da je ipak trebalo da se przi, kao obican poh, jer kad se przi trenutno se strana na tiganju stvrdne i ne spada. Uz to nesrecno pohovano, przila krompir i zelena salata.

Druga kesica je ljuti poh, a treca za fasirane snicle.

- - - - - - - - - -

I da se pohvalim da ima i dezert..ona instant torta:mrgreen: koja sto se mene tice ne licic ni na sta. Ja ne volim te torte.

- - - - - - - - - -

Inace ne bi bilo torte da nisu crkavale banane. :lol:

Купио сам јутрос на пијаци 2кила спанаћа за 150 динџи(80 динџи кила и мали количински попуст), Џена и ја опрали, оЦекли ону средишњу Џилу, исецкали га...
Чорба од спанаћа, пита од спанаћа и ћуфтице од спанаћа, Попај је био аматер.

Купио сам јутрос на пијаци 2кила спанаћа за 150 динџи(80 динџи кила и мали количински попуст), Џена и ја опрали, оЦекли ону средишњу Џилу, исецкали га...

zeleno, volim te zeleno :)

...meni dok su cure bile male je 2kg spanaca bila mera za nedeljni rucak, sto ostane posle rucka one samo idu i sipaju u cinijice i jedu kao puding:) obozavaju i dan danas se spanac
kuva u velikim kolicinama...

Žene, ljudi, kako spremate zamrznute papaline /girice? Pomenu Domaćica pre neki dan je pržila. Jel ih odmrzavate prethodno. Ja nisam. Kad ih ubacim u vrelo ulje počnu lepo da se prže, a onda se valjda odrmznu, pa počnu da se kuvaju. Treba im čitava večnost da se opet malo uprže da budu hrskave.

Ja više ne znam ribu da spremim. Sve mi ispadne bezveze. I na ulju i u rerni. Jedno vreme sam kupovala spremljenu, ali mnogo skupo! A i ne mogu da potrefim da kupim neposredno pre jela.

Žene, ljudi, kako spremate zamrznute papaline /girice? Pomenu Domaćica pre neki dan je pržila. Jel ih odmrzavate prethodno. Ja nisam. Kad ih ubacim u vrelo ulje počnu lepo da se prže, a onda se valjda odrmznu, pa počnu da se kuvaju. Treba im čitava večnost da se opet malo uprže da budu hrskave.

Ja više ne znam ribu da spremim. Sve mi ispadne bezveze. I na ulju i u rerni. Jedno vreme sam kupovala spremljenu, ali mnogo skupo! A i ne mogu da potrefim da kupim neposredno pre jela.

Ja bih ih odmrzla, onda kuhinjskim papirom dobro osusila i uvaljala u brasno pa onda na vrelo ulje.
U principu tako radim i sa zamrznutom i sa svezom ribom i sa malom i sa velikom.
I ocas posla ispadne hrskava, ne pusta nikakvu vodu.

u pravu je Rayela - moras odmrznut
ja bi i glave sklonila ako su malo vece
ili ako vam je gadno
onda nek se ocijede pa u brasno koje preferiras
i na vruce ulje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back