Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..jel samo izmesas sir i alevu ili jos nesto dodas za urnebes?

..nego meni se danas jele palacinke, i u napadu zelje za slatkim pojedem red crne cokolade, ali uzaludni pokusaj nije ispao dobro,
onda sam opet mastala o tim palacinkama...do vecere..pa vecerala i opet nista...e onda se setim i ubacim 2 parceta tost hleba u
toster i izbadim domaci dzem od kajsija i pola solje mleka resise problem...nije da su kao palacinke ali je ukus skoro pa isti, a i
ne mogu da napravim tako malo...a da pravim vecu kolicinu necu....znaci ludak ludi...:mrgreen:
Ми данас јели, по овом рецепту:
http://prijatno-recepti.blogspot.com/2009/04/palacinke-osnovni-recept.html
Фил био од сремског сира, млевених ораха, све премазано мармеладом од кајсија.

Sto ne mozes....ja pre nrki dan naprvila 4-5 palacinki...smotali nas dvoje malo da se zasladimo sa vocem i kikitiki puterom ili dzemom....to je lakse nego kad moras 20-30 :lol:

E izmuljam sir, mlkice majoneza (kasicica) aleva (slatka ja ne mogu ljutu) usitnjen jedan cen belog luka
So ne stavljam sir je slan
To je to

Ми данас јели, по овом рецепту:
http://prijatno-recepti.blogspot.com/2009/04/palacinke-osnovni-recept.html
Фил био од сремског сира, млевених ораха, све премазано мармеладом од кајсија.

..ne treba meni recept za palacnike, meni treba neko da przi a ja da jede i da me ne grize savest, a to nema, e onda nema ni palacinki...

- - - - - - - - - -

Sto ne mozes....ja pre nrki dan naprvila 4-5 palacinki...smotali nas dvoje malo da se zasladimo sa vocem i kikitiki puterom ili dzemom....to je lakse nego kad moras 20-30 :lol:

E izmuljam sir, mlkice majoneza (kasicica) aleva (slatka ja ne mogu ljutu) usitnjen jedan cen belog luka
So ne stavljam sir je slan
To je to

...e vidis to sam nekad radila i bilo je ok skroz i to sa razanim brasnom...a sad nemam nego samo malo belog koje mi se vuce ko zna od kad...ali nije to bio
razlog sto nisam pravila vise sto se nisam toga ni setila, vec tako samo moja svest o tome koliko bi pojela da sam napravila onako klasicno....
..inace sam rekoh tako pravila i to umutim u dubokom tanjiru tacno budu dve velike (imam vas veliki tiganj) i to mi je bila ok mera...moram da kupim opet to
neko bolje brasno....ovo koje imam je gadno, sreca pa je i pri kraju....

..e pa to mora da je fino...nikad nisam pravila sama ne znam ni zasto, a volim...

A kako te nije grizla savest za dzem na hleb? Pa istu si namernicu unela u sebe
Onda napravi sebi 4 palacinke i podeli u dve ture, rasporedi preko dana i zasladi se
Sta se mucis bre....i jos pravis istu glupost sa hlebom...kad varas onda neka bude sa uzivanjem :lol:

- - - - - - - - - -

Da ili dve velike....meni mali tiganj za palacinke...
Ja jako retko to jedem...volim samo ako ima bogat fil kombinacija svezeg voca i krema.....ovako da pojedem samo sa secerom dzemom eurokremom jok ja

A kako te nije grizla savest za dzem na hleb? Pa istu si namernicu unela u sebe
Onda napravi sebi 4 palacinke i podeli u dve ture, rasporedi preko dana i zasladi se
Sta se mucis bre....i jos pravis istu glupost sa hlebom...kad varas onda neka bude sa uzivanjem :lol:

..volim ja ovaj hleb to je neki tost tamni sa 5 vrsta zitarica i inace ga samo doruckujem vec dugo bas...zato sam i izabrala njega
kao opciju jer je jako ukusan narocito kad se tostira, a moze i ovao da se jede....
..ali cu kupiti to neko brasno da imam i da tako sebi ugodim tu i tamo...:)

..ne treba meni recept za palacnike, meni treba neko da przi a ja da jede i da me ne grize savest, a to nema, e onda nema ni palacinki...

- - - - - - - - - -

...e vidis to sam nekad radila i bilo je ok skroz i to sa razanim brasnom...a sad nemam nego samo malo belog koje mi se vuce ko zna od kad...ali nije to bio
razlog sto nisam pravila vise sto se nisam toga ni setila, vec tako samo moja svest o tome koliko bi pojela da sam napravila onako klasicno....
..inace sam rekoh tako pravila i to umutim u dubokom tanjiru tacno budu dve velike (imam vas veliki tiganj) i to mi je bila ok mera...moram da kupim opet to
neko bolje brasno....ovo koje imam je gadno, sreca pa je i pri kraju....

..e pa to mora da je fino...nikad nisam pravila sama ne znam ni zasto, a volim...
Буду јако лепе по том рецепту, а филова има ко зна колико врста и слатких и сланих.
Направи кад дођу кћери и/или Чупавица, а ти само мало штрпни, оно као да пробаш јел су успеле(:mrgreen:), па тако неколико пута тек да те савест не гризе.

..ja sam ih pravila kad je Čupavica trazila, znaci to je bilo 5-6 dana po izlasku iz bolnice i od tad ne...to je bilo u oktobru...sto su mi danas pale na pamet nemam pojma...

- - - - - - - - - -

Буду јако лепе по том рецепту, а филова има ко зна колико врста и слатких и сланих.
Направи кад дођу кћери и/или Чупавица, а ти само мало штрпни, оно као да пробаш јел су успеле(:mrgreen:), па тако неколико пута тек да те савест не гризе.

..probacu bas...hvala...da pa uglavnom pravim kad ona trazi to mi je opravdanje da i ja malo "omrsim brke" :)

..volim ja ovaj hleb to je neki tost tamni sa 5 vrsta zitarica i inace ga samo doruckujem vec dugo bas...zato sam i izabrala njega
kao opciju jer je jako ukusan narocito kad se tostira, a moze i ovao da se jede....
..ali cu kupiti to neko brasno da imam i da tako sebi ugodim tu i tamo...:)

kontam ok volis, al si unela isto s drugo pakovanje
kad vec unosis testo onda ga unesi sa uzivanjem
varaj sa osmehom :lol:

...pa jes to prvo moram :lol:

- - - - - - - - - -

pa pazi uz taj 50% popusta nije strasno, kostalo bi te ko kad bi letovala negde ovako u hotelu pun pansion
ono sto je strasno skupo je otici do tamo da se ukrcas, povratna do majamija oko 700e
al i tu mogu da ti sredim u pola cene :zkez:
sve u svemu uplacuj loto :lol:

...e vala hocu :srecna: eto tetke cim stigne dobitak :zkez:

12966794_10207311833413074_1872689845_n.jpg

caj od nane za pocetak i hranu dzukcima

pisala dive nekad ovde i sta kuva džukcima (pa su se neki bunili i slali je na pdf o ljubimcima), ali meni je to uvek bilo privlačnije od onog što kuva sebi i ćeri. Mada sve uvek divno izgleda, njene slike hrane su pravo uživanje.

pisala dive nekad ovde i sta kuva džukcima (pa su se neki bunili i slali je na pdf o ljubimcima), ali meni je to uvek bilo privlačnije od onog što kuva sebi i ćeri. Mada sve uvek divno izgleda, njene slike hrane su pravo uživanje.

:zag:
meni je nekad zao kad shvatim da ja vise vodim racuna sta moji ljubimci jedu, nego sto neko vodi racuna sta mu dete pojede..kad vidim onu jadnu decu ispred poncha, pomislim se da li njihove majke razmisljaju o njihovom zdravlju uopste
muka mi je samo od mirisa uzeglog i preprzenog..uvek moram da zatvaram prozore i ventilaciju na autu kad tuda prolazim :(
029.jpg

Nista.... ceo dan po sokaci
Kad stignemo veceras brsticemo po marketu....sta vecerati pojma nemam....listam ovde nista me ne inspirise
Smuckacu sladoled il veceras il sutra zavisi dal ce biti u rodi sad imlekova slatka pavlaka .....nju smuckam sa slagom i sumskim vocem koje vec imam i milina :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back