Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sam I ja mislila. Citam sad Dama sto je postavila recept, tako nesto je bilo.

- - - - - - - - - -

Znaci tako... Ja se vec zamisljam kako zongliram dve serpe I mikser u isto vreme.

...ma ne bre, samo opusteno na lagano ringlu, inace to je najjednostavniji nacin da skuvas fil, a da se ne sipeces od pare i vrele vode i da ti ne zagori i ne zgrudva se...

Na fil za tortu. Koji se maze izmedju kora.

Фил као жути крем или фил са путером и чоколадом?

Жути крем је добар за воћне торте свих врста. Патишпањ, крем, воће, патишпањ, џем од кајсија, шлаг - тим редом.

Ако си невешта, скувај обичан пудинг од ваниле и додај путер кад се мало прохлади. Добићеш нешто врло слично.

Наравно, узми више од једне кесице.

Фил као жути крем или фил са путером и чоколадом?

Жути крем је добар за воћне торте свих врста. Патишпањ, крем, воће, патишпањ, џем од кајсија, шлаг - тим редом.

Ако си невешта, скувај обичан пудинг од ваниле и додај путер кад се мало прохлади. Добићеш нешто врло слично.

Наравно, узми више од једне кесице.

Ma bas hocu da probam da napravim fil. Dugo nisam mesila nista, 2 godine gipsa, posle me bolela noga nisam mogla da stojim, pa sam se ulenjila, sad hocu malo vredna da budem. A nije da su nesto skupi, mogu I ja da se igram malo.

za tortu je bolji ovaj sto je afro napisala...danas jela pesak tortu bas je lepa

..taj fil je odlican, ali odlican...koga ne mrzi da proba da napravi moze sam da se uveri, moja deca cesto smao njega skuvaju pa jedu kao mus....koliko god izgledao jak,
nije...a cela torta je fantazija...mada svi koji su ovde pravili kad sam pisala recept su kukali da im je mala i da im je falilo fila...a meni je uvek bilo dovoljno...nesto ne urade
kako treba....sta ne znam...

Necu da mi dete odrasta na patispanjama :mrgreen:

..pa i dobar patispanj treba znati umutiti i ispeci.....

- - - - - - - - - -

to je fil za reform tortu ja ga pravim sa milka cokoladom na 10 zumanaca 300g cokolade... savrsen je samo torta malo klizi pa ne mogu odjednom da je nafilujem...namucim se svaki sloj u frizider da se stvrdne ali vredi torta je vrh

..ne znam, meni u receptu pise cokoladna torta....
..u koru ide 10 celih jaja, 300 g mlevenih oraha, 100g rendane cokolade kod mene uvek Menaz, 14 kasika secera i 2 kasike prezle....
..ispece se jedna korra i presece na dva dela odmah, jer posel nema sanse...nekad hoce da pukne jer ustvari nema sta da je drzi,ali se sve
fino sjedini filom....i premaze i odozgo i okolo....bas je onako bogovska prava torta...

donece mi samo da nadjem... ovaj mi se ne svidja kako da trazim imaju samo neke ogromne

mislis li da nije tesko rucno okretati onaj holandski a i trebao bi neki jak sto da se pricvrsti
Мислим да окретање тог ручног млина не захтева билдерске способности, а и за сат времена можеш направити по неколико литара нпр хладно цеђеног уља од бундеве, сунцокрета, мака, сусама итд, а маслиновог уља кад одеш доле, или с обзиром на цену можеш имати једну цедиљку доле и једну овде.
Али кад већ инсистирaш ево неколицине:
http://www.ebay.com/bhp/oil-press
Све су за америчко тржиште ако их добијеш нека обрате пажњу да мотор има опцију и за европски напон од 220 волти и 50 херца(у САД је 110 волти и 60 херца), али ако их има у Америци има их и у ЕУ, а цене су и за моторизоване цедиљке приступачне, исплате се у већ у првој години!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back