Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kvinsi hvala, msg je spas :)

Pogledajte prilog 367630
kuglof - banana, rum visnje i cokolada i kiflice od piva

...sta je ovo mogu li ja to da jedem, m? ima li mnogo secera tu?

...nego videh neki smedji secer od trske, pa sam nesto mislila posto je skup ajde za po nekad da ga kupim, a onda opet bolje da ne pocinjem sa tim
ajde malo ovo, pa malo ono....ne jedem i cao...nesto mi ne fali nego se setim kad vidim.....i danas izasla iz "zdave hrane" znaci ama nista kupila sebi
nisam....samo Cupavici neke "gliste"...

...nego videh neki smedji secer od trske, pa sam nesto mislila posto je skup ajde za po nekad da ga kupim, a onda opet bolje da ne pocinjem sa tim
ajde malo ovo, pa malo ono....ne jedem i cao...nesto mi ne fali nego se setim kad vidim.....i danas izasla iz "zdave hrane" znaci ama nista kupila sebi
Сви ти жути и смеђи шећери су ти 92-98 посто обични бели шећер с мало кармелизованих састојака, не треба ти то.

Кад смо код тих хладно цеђених уља виђао сам ручне машине по Швабиленду за око 100 евАра, али на ово из Холандије сам сасвим случајно налетео, дакле мање од 75 евра!!!
https://www.piteba.com/eng/index_eng.asp
И још после остане погача за на 'леба!

ima li toga na struju guglala ali ne nadjoh

imam mlin za brasno ali on je na struju

Ne bi to trebala jesti :aha: bolje ni ne počinji :lol:

@tema: Nisam ništa spremala, osim maloj špagete, dragi ima mesa od juče. A ja se najela ko prasica na rođendanu... :jede: :mrgreen:

ima li toga na struju guglala ali ne nadjoh

imam mlin za brasno ali on je na struju
Има.
Цена је мало већа, али са пужним млином, филтером и капацитета до 10кг сировина је сигурно испод 500евра.
Ево овај за око 600 евра из Хрватске:
http://www.oglasnik.hr/prodajem-pol...-za-ulje-uljarice-mini-kapacitet-oglas-309785
Међутим много је једноставније да ти неко донесе из нпр Швабиленда.

Сви ти жути и смеђи шећери су ти 92-98 посто обични бели шећер с мало кармелизованих састојака, не треба ти то.

Ne bi to trebala jesti :aha: bolje ni ne počinji :lol:

@tema: Nisam ništa spremala, osim maloj špagete, dragi ima mesa od juče. A ja se najela ko prasica na rođendanu... :jede: :mrgreen:

...tako sam i mislila zato sam i rekla da mi to ne treba nista.....nego eto cisto da cujem jos neko misljenje....dobro mi je i bez secera....

kvinsi hvala, msg je spas :)

Pogledajte prilog 367630
kuglof - banana, rum visnje i cokolada i kiflice od piva

osecam se kao patuljcica u svetu velikih torti i kolaca,nesto kao alisa u zemlji cuda:jede:
stojim ja danas u liftu i iz profila snimim svoj stomak,kao da sam progutala loptu
danas smo preskocili pogacice sa cvarcima,vezbala sam celih dvadeset minuta,vecerala ribu sa ajvarom,bez hleba

i malo pre odsekla parce hleba,namazala ga sa drozdinom i smazala u slast

ostalo mi sutra za decu rostilj od danas,za sebe i zmua cu da pecem dzigu

...ja imam odlican recept za cokoladni krem fil, bude kao nutela kad se ohladi i umixa fino....

...6 celih jaja umutiti sa 10 kasika secera, kuvati na pari...ja stavim serpu na ringlu na manju neku jacinu i sve vreme mutim mixerom,
odlicno se skuva...u to kad se zagreje dodati 200 grama Menaz cokolade i mixerom mutiti i dalje...kad je kuvano...u vruce ubaciti
250g maslaca i kuvati jos dok par puta "baci kljuc"..probati na tacnici da li je kuvano...to znaju one koje cesto kuvaju filove (ako ne curi kad se nagne tacnica
onda je kuvan) ostaviti da se dobo ohladi....onda dobro izmutiti mixerom, kolicina se duplira....moze tako da se jede...bude ako neki mus divan...inace je fil
za cokoladnu tortu....eto tako...

Moze li neko da mi napise recept za zuti fil za tortu, onaj u koji moze da se doda cokolada, pa da bude crni fil, ili voce, pa da bude vocni fil?

Ja ga pravim po sledećem receptu:

Sastojci
500 ml mleka
50 gr mekog brašna
2 čepa ekstrakta vanile (dr oetker)
5 kom žumanaca
60 gr puter
130gr kristal šećera

Način pripreme
Žumanca umutiš sa šećerom, ekstraktom vanile, brašnom i polovinom mleka.
Drugu polovinu mleka staviš u sud za kuvanje na pari (ili ako to nemaš veliku tepsiju sa vodom da prokuva pa unutra manju tepsiju da ti služi kao sud za paru!), kada mleko počne da vri ukloniš sud sa vatre i dodaš mešavinu hladnog mleka i jaja.
Sve zajedno vratiš u sud za kuvanje na pari i uz konstantno mešanje kuvaš dok se ne zgusne kao puding, ukloniš sud sa vatre i dodaš puter, pa mutiš dok se ne otopi.

Ovako pripremljen krem možeš koristiti za bilo koji fil u vrućem stanju a možeš ga i odložiti u frižider na oko 48 h max.

...ja imam odlican recept za cokoladni krem fil, bude kao nutela kad se ohladi i umixa fino....

...6 celih jaja umutiti sa 10 kasika secera, kuvati na pari...ja stavim serpu na ringlu na manju neku jacinu i sve vreme mutim mixerom,
odlicno se skuva...u to kad se zagreje dodati 200 grama Menaz cokolade i mixerom mutiti i dalje...kad je kuvano...u vruce ubaciti
250g maslaca i kuvati jos dok par puta "baci kljuc"..probati na tacnici da li je kuvano...to znaju one koje cesto kuvaju filove (ako ne curi kad se nagne tacnica
onda je kuvan) ostaviti da se dobo ohladi....onda dobro izmutiti mixerom, kolicina se duplira....moze tako da se jede...bude ako neki mus divan...inace je fil
za cokoladnu tortu....eto tako...
Kako stavis serpu na ringlu I mutis mikserom? Stavis serpu u serpu da kuvas na pari I mutis mikserom?

Kako stavis serpu na ringlu I mutis mikserom? Stavis serpu u serpu da kuvas na pari I mutis mikserom?

..tako kako sam ti rekla....ukljucim na 2 i polako dok kuva ja sve vreme mutim, one zice su metalne, serpa emajlirana nista nicem ne smeta,
i sve se fino skuva ne zrudva se nista, ne zagori nista, divota jedna....
.samo sam jednom kuvala to kao na pari, pa se ziva ispekla i nikad vise..taj fil kuvam godinama tako i uvek je bio odlican...

Мислила сам више на крем типа фил за реформ торту. Јаја, путер, чоколада.

To sam I ja mislila. Citam sad Dama sto je postavila recept, tako nesto je bilo.

- - - - - - - - - -

..tako kako sam ti rekla....ukljucim na 2 i polako dok kuva ja sve vreme mutim, one zice su metalne, serpa emajlirana nista nicem ne smeta,
i sve se fino skuva ne zrudva se nista, ne zagori nista, divota jedna....
.samo sam jednom kuvala to kao na pari, pa se ziva ispekla i nikad vise..taj fil kuvam godinama tako i uvek je bio odlican...
Znaci tako... Ja se vec zamisljam kako zongliram dve serpe I mikser u isto vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back