Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
od dvodnevnih jela ostali su mi cufte kao jelom, grasak i boranija
grasak sam opet skoro pravila
boraniju nisu ljubitelji

cufte?

to nismo davno jeli

- - - - - - - - - -

mora da bude za dva dana
u pon sam na poslu
Прекјуче.
Пола свињско, пола јунеће, млевено, зачињено, одстојало на хладном целу ноћ.
Сос је био од мирођије јер барем ја више волим тај од оног с парадајзом, а ни остали се нису бунили.
Поједено без остатка.

..ja pravila neki buckuriš ne znam ni kako bi ga drugacije nazvala, izdinstala luk, sargarepu, celer, i čen belog...onda dodala malo (saku) mlevenog ( toliko se naslo u zamrzivacu), pa to jos
malo prodinstala skoro bukvalno na vodi, dodala karfiol i brokoli, pa kad je mrvicu odmeklo u to ubacila soljicu pirinca...malo jos prodinstala, biber, malo suvog zacina i morske soli...pa poklopila
i sklonila sa ringle da ne zagori.....nije lose mada deluje onako bledunjavo..a nesto mi nije islo u to aleva paprika, posula sam malo kari zacinom dok sam jela onako svezim....uz to jedan
paradaiz preliven maslinovim....

..ako deca ne budu htela (a sumnjam da hoce) bice to meni za 2-3 dana....

..ne odoh kod Matijevica za pilice...

Za danas sam dobra, doručak je bio topli sendvič i kravica jogurt koji sam dobila iz Srbije. Za ručak malo spanaća od juče (ne smem ga podgrevati pa ću ga jesti hladnog) a za večeru idem na gibanicu :aha:
Malecka je kod babe i dede, za nju se ne brinem :mrgreen:
A puž će jesti neko svoje meso, hleb i nešto slatko, kao po običaju :)

E sad za sutra imam dilemu :sad2:

Imas i ovde kravica jogurt, neka nasa pekara- Pekarica se zove

Ono, kad se uzelis roditeljske kuce i odnekud ti u glavi dodje asocijacija, kako drugacije, nego preko kolaca. :lol:

qrkj1z.jpg

Starinske (sa belim vinom) strudlice, sa dzemom od sljiva i zrelih smokvi.

Sad izmarinirala (za sutra) losos, cerka izrazila zelju.

Modesti, jesu posne? Znam da ti postiš i praviš razne lepe posne stvari, a ja pripremam neku proslavu i treba mi i ta varijanta. A svi recepti za štrudlice koje sam našla su sa mlekom i jajima.

Modesti, jesu posne? Znam da ti postiš i praviš razne lepe posne stvari, a ja pripremam neku proslavu i treba mi i ta varijanta. A svi recepti za štrudlice koje sam našla su sa mlekom i jajima.

Ne postim ja, samo retkom jedem meso, a imam u familiji i medju prijateljima vegeterijance, pa volim i njima da ugodim. :)

Ove strudlice (ili kiflice) znam iz detinjstva, bilo je najlakse da napravimo sa sestrom kad mama nije kod kuce. :lol:
Posne su:

2 soljice zejtina
1 soljica belog vina
1 prasak za pecivo
malo soli (u prstima)
i brasna po potrebi.

Lepo umesis, da ne bude pretvrdo (jer masno je testo pa laze da stalno fali brasna), ali ni premeko. Razvuces, iseces na kocke, filujes, (preklopis ovako kao ja, a moze i u kiflicu) i u pleh. Nek odstoje dok se greje rerna i peci na oko 200stepeni.
Ostace bele, jer nema jaja unutra, vruce ih posipes secerom u prahu i to je to.
Mogu da stoje danima, sve su bolje i bolje.

Soljice su cisto mera za srazmer ulja i vina. Velicinu prilagodis tome koju kolicinu zelis da dobijes. Ja merila sa 200ml i dobila sam tacno dva pleha od mog sporeta.

...Svedjani jedu cufte ne hiljadu nacina, mislim da im je to kao neka vrsta nacionalnog jela...ono sto sam ja probala bilo je ok bas..

....zivo me zanima kako izgleda to cudo i kako radi, na kom principu....

keramickii lonac s termostatom koji stavis na elektricnu bazu
postigne odredjenu temperaturu i drzi je
namjestis vrijeme kako oces (moze i odlozeno) +2 sata drzi zagrijano, ali zapravo ostaje toplo puno duze

kazu da ovo cudo bas malo trosi
vidjet cemo na kraju mjeseca

...bas me zanima to....cini mi se super stvar....uvece uvacis sve, ja bi ukljucivala ujutro u 5-6 kad gasim pec...taman da bude vruce za rucak...ihaj divota.....i posto je to cudo?

...e ne kupismo cokolade, ono moje trudno dete islo u kupovinu, kao moze sama...odustala na kasi, srecom pa nije uzimala nikava mesa ni suhomesnato rezano...tvrdoglavka moja...nema
veze drugi put cemo...

...bas me zanima to....cini mi se super stvar....uvece uvacis sve, ja bi ukljucivala ujutro u 5-6 kad gasim pec...taman da bude vruce za rucak...ihaj divota.....i posto je to cudo?

...e ne kupismo cokolade, ono moje trudno dete islo u kupovinu, kao moze sama...odustala na kasi, srecom pa nije uzimala nikava mesa ni suhomesnato rezano...tvrdoglavka moja...nema
veze drugi put cemo...

ovo sto smomi uzeli je bilo na nekoj rasprodaji 6500
al kasnije nadjem krcka - guglaj krcko
ima vec od oko 4000
i to vece zapremnine lonac
al nema veze
ja sam zadovoljna ovim

ovo sto smomi uzeli je bilo na nekoj rasprodaji 6500
al kasnije nadjem krcka - guglaj krcko
ima vec od oko 4000
i to vece zapremnine lonac
al nema veze
ja sam zadovoljna ovim

...e pa hvala, to je dobro imati u vidu za neko vreme kad bude parica....moram samo da utefterim negde, a i ona moja bi mozda bila zaineresovana da joj se rucak sam skuva dok ona spava :lol:
..moram je malo animirati po tom pitanju, za sad kuva samo u tiganju uglavnom....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back