Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...treba mi jedan savet..
Kad pečete smrznuto lisnato testo,
da li pre no što stavite testo u pleh,
da li podmažete uljem da se testo ne zalepi?

- - - - - - - - - -

Da li, eventualno postoji neka druga fora da se testo ne lepi za pleh?

mom detetu je sutra rodjendan :heart:
njenom decku je bio pre par dana
zato sam danas pravila dva cizasa svezim borovnicama, kupinama i malinama.. za svakog po jedan :heart: :heart:

117804391020567488385035-1.jpg

118157651020567506153480-1.jpg

117873231020567505617466-1.jpg

117903311020567507921524-1.jpg

118019341020567507389510-1.jpg

Obavezno mi se zalepi.
Ugrejem rernu na 220 stepeni i ipak se lepi.
Mislim da bi bilo pametno ipak da stavim ulje.

- - - - - - - - - -

dive, srećan ti detetu rođendan
:vatromet:

ja cu ko mace s tavana ali dabogda mu svaka dala onome ko izmisli papir za pecenje :gace:
ne koristim stalno ali koristim cesto, i u velikoj smo ljubavi :lol:

- - - - - - - - - -

...treba mi jedan savet..
Kad pečete smrznuto lisnato testo,
da li pre no što stavite testo u pleh,
da li podmažete uljem da se testo ne zalepi?

- - - - - - - - - -

Da li, eventualno postoji neka druga fora da se testo ne lepi za pleh?

meni se to zaledjeno kupljeno ne lepi, stavim jako malo ulja i ne lepi....ne znam zasto ali eto tako je....naravno ko sto rekoh najbolje papir za pecenje al kad nema nije frka za konkretnu tu situaciju
dok mi se sveze domace umeseno testo (svih vrsta) lepi cime god da podmazem :roll: verovatno je do mene negde gresim..... i tu furam u vecini slucajeva papir za pecenje da sacuvam zivce i tepsije

pa podmažete i papir uljem deco, onda samo klizi :D

jesam ne vredi u nekim slucajevima...mada ja izbegavam jer inace jako malo ulja koristim pri kuvanju, u vecini slucajeva ne podmazujem papir, samo ponekad

recimo riba kad se kupe ovi zamrznuti fileti sta god da uradim zalepi se za papir, otopim da izadje voda podmazem papir podmazem i ribu, ma ne vredi, opet pusta vodu i opet lepi, jer su toiko pune vode da je to nenormalno.... natapaju vodom pa zamrzavaju tako varaju
nije strasno odlepi se od papira

a kese za pečenje pa onda riba kad se otopi? mada tek se tu nakupi voda, nema gde da ode pa se riba kuva umesto da se peče....
zato ja više volim svežu da spremam....ima na kalencu crnogorska ribarnica, bar je bila do pre neku godinu, imali svežu
jadransku skušu, u životu lepšu ribu nisam spremala....bila skupa al je vredelo....nju sam u kesi pekla sa gomilom trava...ijao gladna sam :dash:

ja topim ili u tepsiji pa u rerni na malu temp, pa kad izadje voda onda bacam na papir podmazujem i pecem u novoj tepsiji...ali voda se uvek stvori ponovo, prepune su
ili topim u mikrotalasnoj, brze je, pa onda isto u tepsiju papir ulje rerna
sve u svemu drndanje :roll:

svezu ne uzimam po pijacama ne dopada mi se kako ih drze
ponekad svezu iz ribnjaka direkt, kad jezdim po srbiji pa naletim, al to retko bas

znači može i tamo i 'vamo, u zavisnosti gde mi se najviše isplati da kukam :lol:
a taj Tonus sam jednom probala, piljevina mu nije ravna, bolje bez njega....
ma naviklo to da macka na 'lebac sve i svašta....prvih 15 dana je gadno, posle samo klizi :rotf:

Meni je tonus skroz ok, kupujen onaj sa dodatim semenkama i pojedem kako kad 2-3 parceta za doducak, retko za veceru

После три дана жестоких атака сваке вечере спирили таблу сланине(салата парадајз и бели, или црни лук, како ко, оф корс!) још од фебруарИја прошле године... беше божанствена ко дантеова комедија.
Кожура остала за суљпа на зиму, кад замирише биће...:zaljubljena:

a kese za pečenje pa onda riba kad se otopi? mada tek se tu nakupi voda, nema gde da ode pa se riba kuva umesto da se peče....
zato ja više volim svežu da spremam....ima na kalencu crnogorska ribarnica, bar je bila do pre neku godinu, imali svežu
jadransku skušu, u životu lepšu ribu nisam spremala....bila skupa al je vredelo....nju sam u kesi pekla sa gomilom trava...ijao gladna sam :dash:

Kazu stariji zemunska pijaca je najbolja pijaca van grada Beograda.Ako tu nema nema koje su sanse da se nadje negde trazeno?

Volim piletinu iz kese ali ribu ne jer je kao kuvana i to nema taj smek.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back