Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni dolaze tata i mama na rucak,a rucak je skoro gotov.mora posno zbog mame,pa sam izdinstala crni luk i praziluk,krupnije secenu zelenu i crvenu papriku,pelat od paradajza,stoji verovatno iz II sv rata i konzervu crvenog pasulja.zacinila italijanskim miksom.pre nego sto dodju cu neku sitnu pastu malo da obarim i da pomesam sa tim
a deca i muz mi jedu paradajz corbu sa jajima,belo mesiste i krompir iz kesice
salata ce biti sladak kupus.
danas sam nesto instant domacica:rumenko:

Poslednja izmena od moderatora:
ja sam od gotovih tankih kora naprvila pitu sa sirom...ubih se ..to mi je i rucak danas...

pita.jpg

Meni nije za moje kurrcice nego mi je da se odbrani dragisin recept
Indirektno se pljucnulo na njen recept i njenu tvrdnju da ne mora da naraste
Ja sam juce i danas vala dobila potvrdu da stvarno kad se nema vremena slobodno zamesite po tom receptu, sipkavo je testo a mekano, uopste gletavo nije, da jeste ja bih sekla pa pekla jos, u najgorem slucaju ne bih jela da je gletavo stvarno i napisala bih to ovde da znaju ljudi, jer ja prva ne smem gletavo
Ali ovako kako je ljudi znajte pozeljno je da odstoji ko i svako testo ali ne mora i nemate bojazni bice fino cak i sutradan, nije se cak ni u frizideru ugletavilo!!!! Sto je fantasticno
(morala sam u friz da stavim znajuci da rizikujem da ujutru postane za mene nejestivo)

Dakle branim dragisin recept, mesite slobodno super je :super:
Ja cu ovim receptom da zamenim one moje ostale za te kalcone i kiflice, kad je frizider prezivelo vala skidam kapu

Ja uvek ostavim testo da odstoji kad pravim sa svezim kvascem
kad pravim sa suvim onda ne ostavljam

ono sto je meni cudno kod Metlinih kiflica je sto nemaju onu klasicnu formu kiflica
e to me samo buni

Pa napisala sam sta je
Nisam imala vremena da razvlacim testo seckam i sl
Samo sam jufkice odvajala pa spljostila ko tortilje pravila, pa filvala i smotala i mars u rernu
Bila sam mrtva gladna ko ce bre da se igra :lol:
Uostalom oblik je najmanje bitan
Napravi ga u obliku zeca, bitno da je jestivo

Ovo je sa suvim kvascem, ja samo njega furam vec duze vreme

- - - - - - - - - -

....znaci da se ne mucim nego da dodjem da rucam :krenula: :)

...ovo cu i ja veceras za sutra da spremim....taman da imam sta za vikend da jedem, a da ne dzedzim pored sporeta po ovako lepim danima....

DodZi :D

....i ja sve sa suvim kvascem mesim oduvek....ne umem sa svezim nista....meni lakse jednsotavije i sigurno uspe...

...ovo sad cu samo da se obujem :lol:

..da ne videh ovo tvoje, tacno bi mi propala glavica kupusa ili zavrsial u salati...ovo mi pametnije i imam rucak minimum 2 dana....

Pa napisala sam sta je
Nisam imala vremena da razvlacim testo seckam i sl
Samo sam jufkice odvajala pa spljostila ko tortilje pravila, pa filvala i smotala i mars u rernu
Bila sam mrtva gladna ko ce bre da se igra :lol:
Uostalom oblik je najmanje bitan
Napravi ga u obliku zeca, bitno da je jestivo

Ovo je sa suvim kvascem, ja samo njega furam vec duze vreme

- - - - - - - - - -

DodZi :D

Aaa...promakao mi taj deo sa motanjem
al cenim da si isto vremena potrošila otprilike
meni to motanje najmanje vremena oduzme

E kad smo kod suvog kvasca...da li je neko kupovao onaj suvi kvasac što se prodaje u lancu prodavnica jeftine hrane , što je čini mi se 100 gr negde oko 70 dinara. kako se to koristi, koliko ide suvog kvasca na koliko brašna ?

E kad smo kod suvog kvasca...da li je neko kupovao onaj suvi kvasac što se prodaje u lancu prodavnica jeftine hrane , što je čini mi se 100 gr negde oko 70 dinara. kako se to koristi, koliko ide suvog kvasca na koliko brašna ?

...one kesice su koliko se secam 8g i dovoljne su za 800g brasna...tako nekako...ili pise nesto manje brasna...ali ako digne se testo i kad odstoji malo i kad ga je vise....ja ne merim brasno u gram nikad...

Aaa...promakao mi taj deo sa motanjem
al cenim da si isto vremena potrošila otprilike
meni to motanje najmanje vremena oduzme
Bogami bilo je expresno, bez oklagije raspremanja stola i ostalih drndanja
Zato je oblik ovako nesrecan :lol:
Ali je ukus sjajn i testo dobro a to je najbitnije
Neki dan cu sve po psu da spremim, na vreme organizujem i da odstoji i oklagijom da ga tucem :azdaja:
:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back