Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moji su u februaru i martu rodjeni. Hvala...
Jedino tati u junu da dadnem poniku... :lol:

i to ljubicastu :rotf:

- - - - - - - - - -

e, evo ga i presjek

kore su bjelanjcima, orasima i rendanom cokoladom
fil je s kuvanim zumanjcima, cokoladom, maslacem i orasima
okolo je buterkrem cokoladni
nema margarina, ima samo 6 kasika brasna ukupno, nema pudinga
stvarno je odlican recept :)

pored je tetkina reforma
koja mozda ne plijeni atraktivnoscu
ali kao i sve najbolje torte izuzetno je ukusna ;)

Pogledajte prilog 384848

- - - - - - - - - -

Vragana sledeci izazov za tebe nek bude Masa i meda...

nije to neki izazov - to su stojece bipedalne figure
zajebani su ovi cetveronozni - da ne padne trup pod tezinom i tako...bar mislim
ne znam, ide rodjendan drugaricinoj maloj pa cemo nesto vec isprobat :P

- - - - - - - - - -

Savrsena, ima bas sve sto deca obozavaju. . :D

fala Mo, stvarno su se super zabavile skidajuci figurice
pojele su veci dio cvijeca, bobica i sve tri muchene bubamare :lol:

Poslednja izmena:
Vragana, svaka čast! Pravi si majstor! Izgleda da je Zadovoljna Domaćica dobila dostojnu konkurenciju na temi!

Ja sam se za praznika držala tradicionalne šeme: pečena prasetina, krompir, zelena salata, reform torta, oblande, padobranci ...

Imamo goste iz inostranstva pa smo malo šetali po Beogradu, koliko nam je vreme dozvolilo, večerali u Skadarliji, ja jela Skadarlijski opanak :zper:

Vragana, svaka čast! Pravi si majstor! Izgleda da je Zadovoljna Domaćica dobila dostojnu konkurenciju na temi!

Ja sam se za praznika držala tradicionalne šeme: pečena prasetina, krompir, zelena salata, reform torta, oblande, padobranci ...

Imamo goste iz inostranstva pa smo malo šetali po Beogradu, koliko nam je vreme dozvolilo, večerali u Skadarliji, ja jela Skadarlijski opanak :zper:
sta je to?

Skadarlijski opanak je pljeskavica sa pilećim fileom, punjena goveđim pršutom i paprikom.

skadarlijski opanak1.jpg

Pa jeste prejako i preterano. I baš sam razmišljala kako stalno izmišljaju nešto novo i prave nove i drugačije kombinacije. A još nisam ni napisala, ali se vidi na slici da je odozgo još stavljena kugla kajmaka.
Ja ne idem često u restorane, a kad idem onda naručim ono što sigurno neću praviti sama kod kuće ili kad pravimo roštilj kod prijatelja ili u prirodi ili naručiti u mesari u kojoj i peku meso. Jer obične pljeskavice, vrat, kremenadle, krilca i sl. uvek i skoro svuda mogu da pojedem, a u Skadarliji ipak treba probati i nešto drugačije.

Pa jeste prejako i preterano. I baš sam razmišljala kako stalno izmišljaju nešto novo i prave nove i drugačije kombinacije. A još nisam ni napisala, ali se vidi na slici da je odozgo još stavljena kugla kajmaka.
Ja ne idem često u restorane, a kad idem onda naručim ono što sigurno neću praviti sama kod kuće ili kad pravimo roštilj kod prijatelja ili u prirodi ili naručiti u mesari u kojoj i peku meso. Jer obične pljeskavice, vrat, kremenadle, krilca i sl. uvek i skoro svuda mogu da pojedem.

Најбоље су најпростије ствари - пљескавица, ражњићи, кобасице. То нити једем код куће, нити роштиљам у природи.

У Скадарлију не идем, ко тамо уопште иде осим туриста.

Poslednja izmena od moderatora:
Најбоље су најпростије ствари - пљескавица, ражњићи, кобасице. То нити једем код куће, нити роштиљам у природи.

У Скадарлију не идем, ко тамо уопште иде осим туриста.

kako ja tebe volim... ti meni izmamis osmeh svaki dan na ovoj temi... :zag:
a sto kuci ne jedes raznjice pljeskavice kobasice?

Pekla sam mlade krompire sa ruzmarinom u rerni, na pek papiru, koji sam ostavila malo veći da pokrijem krompire, da se ne isuše. Kada su bili gotovi,razgrnula sam papir da se još malo zarumene, mada su već bili dovoljno rumeni, i planuo mi je papir! :eek: Prava vatra, pa se širi okolo po papiru. Pepeo mi je sletao na krompire, nisu mogli da se jedu.:besna:

Posle nisam više ništa spremala, sutra ću valjda imati hrabrosti da skuvam ručak.:sad2:

- - - - - - - - - -

Naravoučenije, pažljivo sa pek papirom.:rtfm:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back