Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moja prva figurica od fondana :)

poni beba (Iskra se zove : P) za Ikinu tortu
koju moram kompletirat sutra

inace krace su mu noge nego u crtacu, al jbga nisam imala nista za armaturu osim cackalica :(
znacu za iduci put
malo su i ove boje u prahu nekako cudne - tesko s njima dobiti zivost, valjda je do pigmenta
na kraju cu ipak kupiti one u gelu

i jel zna neko sta je to cokolada za modeliranja?
gledala sam super tutorijal s tim - bukvalno je kao glina, sto meni odgovara;
moze se skidati i nabacivati na armaturu...
fondan je ok, bolji za rad od marcipana, al ovo djeluje elasticnije

Pogledajte prilog 384614

Pogledajte prilog 384615

inace krace su mu noge nego u crtacu, al jbga nisam imala nista za armaturu osim cackalica :(
znacu za iduci put
malo su i ove boje u prahu nekako cudne - tesko s njima dobiti zivost, valjda je do pigmenta

Pogledajte prilog 384614

Pogledajte prilog 384615

Bravo, baš slatko izgleda :klap: :D
Tema: Krompir iz rerne sa mladim lukom i slaninom za mene, pica za tatu, žu žu za malenu, svako izabrao šta voli :lol:

znacu za iduci put

Pogledajte prilog 384614

Pogledajte prilog 384615

Ovo izgleda odlično. Nema šta, vidi se da si umetnica.

doručak kod sveki...uskršnji...šunke,jaja,sira,mladog luka,itd...

ručak kod mene...moji,njegovi i mi...
domaća supa,juče umesila i rezance,u pekač natrpala mlade krompire,praziluka,šargarepe,piletine marinirane prethodnog dana i šampinjona..krčkalo se u rerni...
zelena salata sa mladim lukom...

slatko...5 vrsti kolača i moj prvi čiz kejk sa višnjama koji je planuoooooooooooo...:zaljubljena:

A vecera kod tvojih,pa ko prezivi,pricace :lol:
Ja ubedila mamu da se danas ruca samo supa i jaja kuvana sa sunkom.mlad sir i salate.za dezert princes krofne.
Sutra jagnjetina i prasetina i torta,snajki je rodjendan

- - - - - - - - - -

A vecera kod tvojih,pa ko prezivi,pricace :lol:
Ja ubedila mamu da se danas ruca samo supa i jaja kuvana sa sunkom.mlad sir i salate.za dezert princes krofne.
Sutra jagnjetina i prasetina i torta,snajki je rodjendan
DSC_0116.jpg

- - - - - - - - - -

Ebi ga,manje vina drugi put:mrgreen:

Srecan Uskrs!

Ponela punu korpu farbanih jaja na Zlatibor, da bi i ovde sve bilo po PS-u.
Jutros u radnji guzvaaaa...primetih da nijedna korpa nije bila bez mladog luka.
Doruckovali sve po redu...jaja, sunku, mladi luk, sir, kajmak...
Skitali do Tare, pa ogladneli i otisli na rucak u restoran.I tamo puno.Atmosfera domaćinska i svecana...korpe sa ofarbanim jajima na svakom stolu.U nekom trenutku, gosca za susednim stolom glasno zapevala...i to vrlo lepo....ljudima se dopalo..dobila i aplauz...pa se okurazena, oglasavala novim pesmama s vremena na vreme.
Mi krenuli s telecom čorbom, pa presli na vruću jagnjetinu i cevape,..ko sta voli, uz vruce domaće lepinje i krompirice i mnooooogo salate.Obilno zalili odusevljeni domacim vinom.Kako smo zaseli napravilo se mesta i za palačinke sa opet domacim pekmezom od sljiva i kajsija....

Muz kaze ujutru komplet lepinja...

Srecan Uskrs!

Ponela punu korpu farbanih jaja na Zlatibor, da bi i ovde sve bilo po PS-u.
Jutros u radnji guzvaaaa...primetih da nijedna korpa nije bila bez mladog luka.
Doruckovali sve po redu...jaja, sunku, mladi luk, sir, kajmak...
Skitali do Tare, pa ogladneli i otisli na rucak u restoran.I tamo puno.Atmosfera domaćinska i svecana...korpe sa ofarbanim jajima na svakom stolu.U nekom trenutku, gosca za susednim stolom glasno zapevala...i to vrlo lepo....ljudima se dopalo..dobila i aplauz...pa se okurazena, oglasavala novim pesmama s vremena na vreme.
Mi krenuli s telecom čorbom, pa presli na vruću jagnjetinu i cevape,..ko sta voli, uz vruce domaće lepinje i krompirice i mnooooogo salate.Obilno zalili odusevljeni domacim vinom.Kako smo zaseli napravilo se mesta i za palačinke sa opet domacim pekmezom od sljiva i kajsija....

Muz kaze ujutru komplet lepinja...

Kako si ovo opisala kao da sam i ja bila sa vama,sve vidim

ШуЊке и рена као главни ручак јуче, супа од маторе коке с прста масти, месо и поврће из супе са сосом од мирођије.
Гурабије на старински начин за десерт још у петак направљене, оне су најбоЉше кад одстоје... кукурузнИ лебА и преко целог дана јаја и млади црниЈ лооцк.
Данас ћемо да испечемо ситно нарезана пера од црниЈе и белиЈе лооцка преливена умућеним јајима и павлаком, супе је од јуче остало за ручак, а за вечеру можда нешто посно као 'леба преливеног хладно цеђеним Цунцукретовим уљем са младиЈем белијем лооцком, баш ме нешто вуче на то.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back