Šta kuvamo danas o5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ako nekad budeš u prilici da probaš suve paprike, moje tople preporuke,
mislim da se nećeš razočarati

Верујем ти на реч. Оне слике добро изгледају.

- - - - - - - - - -

nece biti bas da je isto - paprika u maxiju u januaru i paprika sa tezge u septembru

ni paradajz nije isti.

Није исто али може да прође за пуњене паприке.

a ja zaboravio isto i pihtije od boba u sklopu svega onoga što sam naveo za badnji dan :)
O time su i mene mucili, i ja sam zaboravia, a to je bila glavna stvar.:)
Lepo je izgledalo, ali ja taj bob nikada nisam mogla da jedem.
Lepo je da si setio i toga:)

- - - - - - - - - -

За пасуљ знам а у сочиво само лорбер стављам. И бели лук, нормално.
Ma super je i u socivu.

Inace se pune tako sto ih stavis u vodu desetak minuta da se kao opuste pa ih onda punis.

ebala sam kevu sama sebi danas :pljus:
kuvala celo popodne, supu pilecu domacu, sladak kupus, punjene paprike...da ima za dva dana da ne prilazim sporetu
ovo ne pisem ja nego moja astralna projekcija iz pakla :lol: ....jedva preziveh

kupih gambore frikomove i kinesko povrce i nudle pa cu sutra/prekosutra da napravim kinesku verziju...jede mi se danas al sanse nema vise da pridjem sporetu

Kuhinja je u sklopu kuće, ali se u njoj inače ne kuva, samo se prave torte. Kuva se kod sveki. I nemam klimu, jer takvih bude par dana godišnje, pa su mi to bačene pare da za to malo vremena kupujem klimu. Jer je u potpunosti odvojena prostorija od 15m2, nije u sklopu trpezarije, ili trpezarije i dnevnog boravka recimo, pa da je klimatizujem, jer i inače tu boravimo.

A struja...pa nije strašno, 8500 dinara mesečno, u proseku. Celokupna potrošnja, nas šestoro u dve kuće.

Kuhinja je u sklopu kuće, ali se u njoj inače ne kuva, samo se prave torte. Kuva se kod sveki. I nemam klimu, jer takvih bude par dana godišnje, pa su mi to bačene pare da za to malo vremena kupujem klimu. Jer je u potpunosti odvojena prostorija od 15m2, nije u sklopu trpezarije, ili trpezarije i dnevnog boravka recimo, pa da je klimatizujem, jer i inače tu boravimo.

A struja...pa nije strašno, 8500 dinara mesečno, u proseku. Celokupna potrošnja, nas šestoro u dve kuće.

aha tako, pa dobro, nisam znala da ti je to samo za poslic i da nije stalno
nemam ni ja po kuhinjama klimu niti bih ubacila za ova obicna kuvanja

aj pa da skupis i da se brckas :D

obavezno za badnje vece,

punjene prebrancem i punjene sa orasima i punjene sa pirincem

isto i kod mene

Такође. Моји нису из паприкарских крајева.

И како се уопште пуне те уштављене паприке. Како их не поломите?

nisu ni moji zi paprikarskih krajeva, a inace potapaju se u vodu pre upotrebe.

- - - - - - - - - -

Пусти ме тих сеоских зајебанција. Мени је исто зима или лето, сад има свега у свако доба.

ima svega, samo sto ukus nije isti paradajza u sred januara i u sred jula.

- - - - - - - - - -

ja zimi volim i te babure koje su kiseljene kao kupus, imaju specifican ukus i kada se one napune lepo mogu i tanjir da pojedem.

Uh ja volim kisele babure punjene kupusom, imaju potpuno novi ukus u odnosu na one obične kisele il one iz turšije, odlične su, od-lič-ne!

ma ne takve...ove nisu punjene kupusom, samo izubis babure stavis u bure i sipas vodu i so i to se tako kiselis. onda mozes da ih punis cime hoces meso, pirinac, krompir i kuvas...to je mojoj kevi rekla njena kuma koja je rodjena pocetkom 20-eog veka, a inace iz vojvodine je poreklom. sad dal se to pravilo u vojvodini ili je pokupila od muzevljeve familije ne znam. znam samo da su preukusne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back