Šta kuvamo danas 9

Mene one zemicke sa bademom i psilijama....svako svoju muku :lol:
Samo sto cu ja umesto preskupih psilija da stavim mekinje
onda ti predlažem da koristiš ovsene, koje imaju složeniju i kvalitetniju strukturu i zdravstveni benefit, i to BAŠ ove:

1730557168431.png

Ukucaj Fortin ovsene mekinje i pročitaj čemu sve služe. Baš su za tebe.
Ja sam ih koristila po dve kašike u oko 150ml jogurta (pomešaš, ostaviš 15 min, pojedeš) ujutru umesto doručka. Rešavaju napade gladi tokom celog dana, regulišu skokove i padove šećera, super stvar. Nisu proste kao pšenične, koje samo sastružu creva, nego daju još mnogo toga, da ne davim sada, pročitaćeš.

onda ti predlažem da koristiš ovsene, koje imaju složeniju i kvalitetniju strukturu i zdravstveni benefit, i to BAŠ ove:

Pogledajte prilog 1635866
Uzimam ovsene mekinje, to imam...ne znam sad koja je marka...
A pazi foru citam na stranim sajtovima, ljuspice psilije na nekim sajtovima imaju uglj hid 70 i kusur gr na 100gr, na nekima kao 1, nesto.... :huh:
I sad budi pametan rastumaci. Treba mi doktorat iz botanike i bio hemije da rastumacim ko je u pravu
Ma reko zajjebi, sad cu ovsene staviti, a pitacu dr kad odem sta ona kaze. Ako stvarno imaju to oko 1 onda ok dacu te paretine...ako su iste ko ovsene zajebite me

Ja sam ih koristila po dve kašike u oko 150ml jogurta (pomešaš, ostaviš 15 min, pojedeš) ujutru umesto doručka. Rešavaju napade gladi tokom celog dana, regulišu skokove i padove šećera, super stvar. Nisu proste kao pšenične, koje samo sastružu creva, nego daju još mnogo toga, da ne davim sada, pročitaćeš.
Znam znam...jos davno mi ih je dr prepuricila kao obavezne za insulinsku. Nikako seme samo ljuskicu
Pravim vocne jogurte sa njima, projice....

Metlo, a jesi li probala deus hleb? Zove se hleb, ali je tvrdo kao krekeri. Ja ih jedem za doručak. Zasite dobro, ja ne pojedem više od dva komada.
Pogledajte prilog 1635880
Nisam
Moram da vidim sta podrazumevaju pod ovas. Seme mleveno? Ako je seme ne vredi ...to je ko psenicno brasno isto....
Probala sam iz dm one neke plocice na slicnu foru, ja to prosledila koleginici, meni bilo gadno, suvo ko koru drveta da sam jela :lol:
Ovo
Screenshot_20241102-155751.png

E pa te i imam

IMG_20241102_163635559.jpg

Nisam
Moram da vidim sta podrazumevaju pod ovas. Seme mleveno? Ako je seme ne vredi ...to je ko psenicno brasno isto....
Probala sam iz dm one neke plocice na slicnu foru, ja to prosledila koleginici, meni bilo gadno, suvo ko koru drveta da sam jela :lol:
Ovo
Pogledajte prilog 1635884

Ja ne mogu moj život vise da zamislim bez knekebroa (knekkebrød na norv).
Bukvalno su mi bile iste reakcije kao tvoje, počela sam da ih jedem kao podlogu za 'picu' odgore sir, neko mesiste i u mikro da se sir otopi. Lepo i sa senfom i sa kečapom.
Sad ga jedem ugl sa puterom i belim ili braon sirom ❤️

@LikiLee Geršla se kuva, natrpala povrća, paradajza, evo krčka, posle ti kažem da li mi se sviđa, no sviđalo ili ne ima da je pojedem makar žmurela. :rotf:
Gledala sad glikemijski indeks mu je 45, srednja vrednost, važno da je ispod 50.

Poslednja izmena:
A sta vas madam muci? Dijabet 2? :cistinaocare:
Napravicemo udruzenje anti ugljenasa krstarice, ili anonimni slatkoholicari krstarice
Jeste, dvojka, gnjavež. Zadnjih par meseci sam izbacila slatko, sem u kafi.
Nek umrem al gorku kafu ne mogu ni u ludilu. Obično koristim zamenu al sam sad insolventna pa trpam šta stignem.
Hrana pokrije skakanje pa sam kao ok, al za seme neću ostati, tek malo da povedem računa.
P.S. Dobro izgledaju zemičke, kakav im je ukus?

Za vecerinku sam zbuckala:
Corbica od blitve
Karbonaru za m, od juce masta o njoj pa je i dobio (bacam mu opasan hejt jer sam mislila da cu naci danas one spagete bez brasna pa da i ja smazem karbonaru, al nema :ljutko: )
Za mene omlet sa urdom, sunka, ove zemicke i vitaminska salata

IMG_20241102_203315839_AE.jpg

Poslednja izmena:
Jeste, dvojka, gnjavež. Zadnjih par meseci sam izbacila slatko, sem u kafi.
Nek umrem al gorku kafu ne mogu ni u ludilu. Obično koristim zamenu al sam sad insolventna pa trpam šta stignem.
Hrana pokrije skakanje pa sam kao ok, al za seme neću ostati, tek malo da povedem računa.
P.S. Dobro izgledaju zemičke, kakav im je ukus?
Ok je ukus, oseca se badem i zumance odozgo. Nema onu gorcinu ko integralni hleb
I jake su, nisam mogla jednu celu, pojela sam pola
Mislim da se razumemo beli hleb za mene nema zamenu, ima da patim za njim opasno, ali od svih cudesa koje od letos isprobavam ove zemicke su mi jedine prihvatljive za sad

Cuti ja zadnji mesec kafu bez secera, uopste vise ne uzivam u njoj i sve manje je pijem, znaci i taj ritual mi je sjeban sad :evil: kasnije kad budem mogla vraticu kafu al sa nekim alkoholnim secerom, za sad ni njih ne uzimam. Stoji mi koca zero u frizideru danima joj odolevam, toliko mi je kriterijum spao da sam pala na kocu zero, nesto sto je realno bljak, al muka kad natera. Medjutim sad namerno necu ni nju

Tesko da cu ponoviti to iskustvo kupovine te plute :lol:

Pa ovo nije pluta, karton možda al pluta nije :ljutko:
Pluta je možda onaj pirinčani stiropor :lol
@LikiLee Geršla se kuva, natrpala povrća, paradajza, evo krčka, posle ti kažem da li mi se sviđa, no sviđalo ili ne ima da je pojedem makar žmurela. :rotf:
Gledala sad glikemijski indeks mu je 45, srednja vrednost, važno da je ispod 50.
Geršla je strava, možeš je kuvati kao pasulj što pripremaš, mi je više volimo od pasulja 🤤

Back