Šta kuvamo danas 9

Vidi meklo, ja to ovako posmatram, dokle god tražiš zamenu za beli hleb nećeš biti zadovoljna. Beli hleb nema alternativu, sve ok, tako sam I ja mislila a sad glockam vasu (švedska varijanta tih kartončića) i cvrkućem. Što je najbitnije, cvrkuću mi i creva :mrgreen:

Ceo surcin sam prevrnula nisam nasla jecmeno brasno

A kako spremate jecam?
Što reče Lunja možeš kao pasulj čorbasto ili naliješ vodom da ogrezne pa dok se ne ukrčka i nestane tečnost kao ja sad.
Samo budi oprezna, Liki zaboravila da mi to kaže, oće da naraste ko blesavo. Strpala sam 300 gr, toliko kupila, lele kad je krenulo da buja, imam sad za 5 dana ručka. Oćeš da vidim kod mene, imam odličnu zdravu hranu? Naravno čisto, bez dodatka belog.

Ja cu sutra ceo dan da kuvam, em za sutrasnji rucak em za radne dane meni neka jela da nosim na posao :aha:
Za sutrasnji rucak moja mrsava glista koja oce dumre bez mesa mi je narucio lovacke snicle i telecu corbu
A za mene da nosim par dana na posao spremicu one camce od patlidzana sto je bokica pravila, zutu boraniju sa mesom, dinstan slatki kupus, djuvec od integralnog pirinca
Sutra cu ceo djerdap struje da povucem :lol:
Jjebem ti keto dijetu, skupa ko djavo.... Osurili me za pare na pijaci i u zdravoj hrani i u maksiju

Što reče Lunja možeš kao pasulj čorbasto ili naliješ vodom da ogrezne pa dok se ne ukrčka i nestane tečnost kao ja sad.
Samo budi oprezna, Liki zaboravila da mi to kaže, oće da naraste ko blesavo. Strpala sam 300 gr, toliko kupila, lele kad je krenulo da buja, imam sad za 5 dana ručka.
A sta si strpala u serpu sa njim? Povrce neko, meso?
Nisam kuvala nikad .... Sad ucim te stvari da spremam, hbt patak kuvam od osme godine ali normalna domaca jela, ova cuda zdrava keto bla bla sad ucim po stare dane :lol:

Ja cu sutra ceo dan da kuvam, em za sutrasnji rucak em za radne dane meni neka jela da nosim na posao :aha:
Za sutrasnji rucak moja mrsava glista koja oce dumre bez mesa mi je narucio lovacke snicle i telecu corbu
A za mene da nosim par dana na posao spremicu one camce od patlidzana sto je bokica pravila, zutu boraniju sa mesom, dinstan slatki kupus, djuvec od integralnog pirinca
Sutra cu ceo djerdap struje da povucem :lol:
Jjebem ti keto dijetu, skupa ko djavo.... Osurili me za pare na pijaci i u zdravoj hrani i u maksiju
Zameni pirinač prosom ili ili ječmom, ukusnije je.

A sta si strpala u serpu sa njim? Povrce neko, meso?
Nisam kuvala nikad .... Sad ucim te stvari da spremam, hbt patak kuvam od osme godine ali normalna domaca jela, ova cuda zdrava keto bla bla sad ucim po stare dane :lol:
Cela stara Juga je živela na geršli posle WW II. Luk crni, zelen, paradajz pasirani, biber, so i 200 gr mlevenog mešanog. Sve to propržiš, ubaciš geršlu i naliješ vodom i krčkaš. Dolivaj vodom jer upija muški, bolje od pirinča. Možeš i pečurke i druga mesa koja imaš ili voliš, a lično mislim da je sa nečim dimljenim još bolje.

Zameni pirinač prosom ili ili ječmom, ukusnije je.
Nemoj sad opet na trosak da me bacas :lol: nemam to, imam integralni pirinac cuti dok ga potrosim, pa cu posle da probam ta ostala zrna
A tacno me karma stigla, imam drugara on je zbog zdravlja morao sa trideset i neku da menja kompletnu ishranu, i glavna fora mu je proso jecam, sta vec ima od te pticje hrane, ujutru skuva pa to kusa ko kasu. Dupe sam mu pomerala da jede pticju hranu :lol: evo mi ga sad

Cela stara Juga je živela na geršli posle WW II. Luk crni, zelen, paradajz pasirani, biber, so i 200 gr mlevenog mešanog. Sve to propržiš, ubaciš geršlu i naliješ vodom i krčkaš. Dolivaj vodom jer upija muški, bolje od pirinča.
Ahaaa pa znam pravmo mi to kuci ali sa belim pirincem, ali nemam pojma da se tako zovem E pa ok super je to volim, aj probacu sa tim zrnima sledeci put
Pala mi juce na pamet kapama, je l volite vi to? Ja obozavam, nisam sto god pravila. Samo isto umesto belog pirinca pravicu od sad sa necim integralnim

Nemoj sad opet na trosak da me bacas :lol: nemam to, imam integralni pirinac cuti dok ga potrosim, pa cu posle da probam ta ostala zrna
A tacno me karma stigla, imam drugara on je zbog zdravlja morao sa trideset i neku da menja kompletnu ishranu, i glavna fora mu je proso jecam, sta vec ima od te pticje hrane, ujutru skuva pa to kusa ko kasu. Dupe sam mu pomerala da jede pticju hranu :lol: evo mi ga sad
Integralnom je GI 50, ječmu sam napisala stranu pre, proso 52, a sve ispod 50 je za dijabetičare plus. Šta sad, pojedi to što imaš pa da znaš za ubuduće.

Ahaaa pa znam pravmo mi to kuci ali sa belim pirincem, ali nemam pojma da se tako zovem E pa ok super je to volim, aj probacu sa tim zrnima sledeci put
Pala mi juce na pamet kapama, je l volite vi to? Ja obozavam, nisam sto god pravila. Samo isto umesto belog pirinca pravicu od sad sa necim integralnim
Ja je ne volim, jagnje se kod mene jede klot, sa renom, osobito loj, mljac.
Nego bre Metlo, moraće zmaj da ti nabavi nekog crnca da nosi aparate kad se slindraš skroz, ima da budeš ko Lunjine štanglice tanka. :rotf:

Ja je ne volim, jagnje se kod mene jede klot, sa renom, osobito loj, mljac.
Nego bre Metlo, moraće zmaj da ti nabavi nekog crnca da nosi aparate kad se slindraš skroz, ima da budeš ko Lunjine štanglice tanka. :rotf:
A pa ne sa jagnjetimo, juuu taman posla, ja jagnje ne mogu da smislim. Ma bre onu komercijalnu verziju sa mlevenim mesom pravim.... Mleveno meso, pirinac, spanac, zaliveno jajetom i pavlakom

Moram ove vaše recepte za zdrave hlebove da spojim na jedno mesto.

Ručak sam preskočila, nisam bila skoro ceo dan kod kuće. Sad sam stavila banana bread da se peče. Htela sam kuglof sa višnjama i čokoladom ali ćerkin dečko ne voli višnje pa hajde nešto što volimo svi.

Za vecerinku sam zbuckala:
Corbica od blitve
Karbonaru za m, od juce masta o njoj pa je i dobio (bacam mu opasan hejt jer sam mislila da cu naci danas one spagete bez brasna pa da i ja smazem karbonaru, al nema :ljutko: )
Za mene omlet sa urdom, sunka, ove zemicke i vitaminska salata

Pogledajte prilog 1636007
A jel bi ti odgovarale pohovane kvitice uz to 😇

20241102_194312.jpg

Ja koga god znam da ima IR, žale se kako se goje. Kod tebe metlo kontra.
Ja sam se nagojola par godina u nazad. Al ja sam zivela na uh, zato sam se gojila, nisam htela da pazim iako imam ir
E sad zbog dijete mrsavim
Imas frakciju koja je jako mrsava ima ir, imas ovu drugu koja se mnogo goji.
Ja sam ceo zivot bila bolesno mrsava, kaze mi dr vrv imam ir od detinjsta i da zato nisam mogla da se gojim. E onda kad je ir pocela da nanosi posledice i sjebava hormone krenulo je gojenje i kod mene zadnjih par god....
Sad sa dijetom vraca me u stari mod zgoljavka :aha:

Back