Šta kuvamo danas 9

Stvarno??? Lep?
Ti mora da si udarena mokrom carapom ko moja koleginica sto voli integralno :lol:
Ja cu za vikend da se hebavam s njim
Samo ne znam sta da ocekujem jer cu ja umesto spelte da stavim raz :think:
Ne znam da l da umesto raza stavim nesto drugo? Ko ima iskustva sa tim integralnim sr...ovaj brasnima? :lol: sta da stavim umesto raza da je manje gorko?
Ne znam, napravi original recept, probaj, znaćeš posle šta da očekuješ, ko što kaže @eveline, isto sam pomislila. Meni je hleb super, danas sam pojela parče sa pavlakom za doručak, držalo me do pred kraj radnog vremena. Čovek isto poneo na posao, deci je ok.

Što se tiče nasuvog, meni je nezamislivo. Mada pravim restovan krompir, sa alevom i lukom. Samo ne mogu da zamislim testeninu u tome.
Jesi li probala?

To je jelo koje se pravi u najvećoj šerpu koja postoji u kuhinji. Zatim sedneš i jedeš. Ustaneš sa stola, opereš suđe. Sedneš. Ustaneš, odeš u kuhinju, otvoriš šerpu, uzmeš viljušku i uzmeš još malo. Izađeš iz kuhinje. Vratiš se kasnije i pojedeš još malo. Ovaj put ostaviš viljušku u šerpi. Vraćaš se i sudaraš sa ukućanima u kuhinji sve dok se ne pojede sve.

Jesi li probala?

To je jelo koje se pravi u najvećoj šerpu koja postoji u kuhinji. Zatim sedneš i jedeš. Ustaneš sa stola, opereš suđe. Sedneš. Ustaneš, odeš u kuhinju, otvoriš šerpu, uzmeš viljušku i uzmeš još malo. Izađeš iz kuhinje. Vratiš se kasnije i pojedeš još malo. Ovaj put ostaviš viljušku u šerpi. Vraćaš se i sudaraš sa ukućanima u kuhinji sve dok se ne pojede sve.
Nisam probala. Možda i jeste problem u tome. U mojim krajevima se to ne pravi. Barem ne da ja znam.

Ne znam, napravi original recept, probaj, znaćeš posle šta da očekuješ, ko što kaže @eveline, isto sam pomislila. Meni je hleb super, danas sam pojela parče sa pavlakom za doručak, držalo me do pred kraj radnog vremena. Čovek isto poneo na posao, deci je ok.
Ne mogu original, rekoh da me muci spelta....
Ma sve ok, ima vas kojima je to lepo....ja ne mogu ni integralnu grisinu a kamo li hleb.... Mislim moram i jedem sad....al neces me cuti da je super....

Ako ima neko da ima iskustva sa tim brasnima neka da ideju sta umesto spelte, da nije gorko ko raz....

Jesi li probala?

Boze kako sam to volela :aha:

Jesi li probala?

hahaha
Volim nasuvo ali zbog ovog što si napisala ga izbegavam jer ne umem da se ograničim
Jedem to jelo samo kada idem u Srem i naručim da mi ga naprave , jer molicu lepo u gostima se ponaša pristojno i ne jede puno :mrgreen:

nijednom nije bio gorak kad sam ja pravila (bez ikakve prethodne pripreme)

ali, kažu da možeš da ga isečenog potopiš u slanu vodu i ostaviš tako malo, pa ispereš i dalje spremaš

ili- posoliš, ostaviš da izađe voda iz njega, i sa njom valjda ta gorčina, pa ispereš i tako dalje...
Da cula sam za to usoljavanje
Davno jos kad sam nesto njega grilovala bio gorak, zgadio mi se....posle vise nisam spremala ....
Tu i tamo naletim na njega kad nesto narucim u restoranima, i nikad nije bio gorak
Probala bih da ga spremim....samo se tripujem da ne ispadne gorak, ne znam jesam ja zajebala nesto pa sam izazvala gorcinu....

Banini
IMG_1614.jpeg

Što se tiče nasuvog, meni je nezamislivo. Mada pravim restovan krompir, sa alevom i lukom. Samo ne mogu da zamislim testeninu u tome.
Кад се једе од малена, немаш утисак да је чудно.
Моја бакута је то звала кромпир тесто и лети смо га увек јели са зеленом салатом. Нисам га баш дуго јела, а баш бих могла.

Back