86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
A овде ме прозивају 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mi smo jedino njih pravili, tek je mama poslednjih godina pocela da izmislja praveci neke sa plazmom, pa zeleom i slicne stanglice kojima uvijek otpadne donja oblanda.Neće iskipiti na tihoj vatri nepokriveno, a mora biti nepokriveno da bi se ukuvalo.
Jedino može da se desi da zagori, al to već zavisi od šerpe do šerpe.
To su meni omiljene oblatne, sa seckanim orasima i dve štangle crne čokolade u tom filu.
И ти кажеш облаТне![]()
za doručak 
Mi smo jedino njih pravili, tek je mama poslednjih godina pocela da izmislja praveci neke sa plazmom, pa zeleom i slicne stanglice kojima uvijek otpadne donja oblanda.
A meni zao sto ne postoje umjesto klasicnih oblandi koje su nekako slamaste, tijesto kao od velikog korneta, pa da se to nafiluje karamelom.
Ijaao, to bi bilo kao oni belgijski vafli
) teško ih je napraviti da budu taman.Ахаа, на то мислиш, имам шерпу Цептер, али плашим се да не загори...ја сам мислила на оне као за кување фила на пари, тај фазон.Zar nisi rekla da imaš Cepter posuđe? Sa nekim sam te pobrkala oko sudova.![]()

Што? Па знамо да сви у Војводини кажу облатне, шта је ту чудно?A овде ме прозивају![]()
Kod nas kazu i jedno i drugo.Што? Па знамо да сви у Војводини кажу облатне, шта је ту чудно?

Ja mislim da u Cepter šerpama ne može da zagori. Nemam ih, ali mislim da sam čula da ne može.Ахаа, на то мислиш, имам шерпу Цептер, али плашим се да не загори...ја сам мислила на оне као за кување фила на пари, тај фазон.
Да пробам са Цептером, а?
Смоква 2![]()
Ne baš na najtišoj. Navijem na najjače dok ne provri, i onda smanjim na 2,5 - 3 od 9. Ponekad u prolazu promeša, a ono tiho vriOve zene iz snimka, razvlace prhke kore na stolu pa prenose u pleh. Pa je negde kratko a negde ima visak.
Kad si pomenula karamel da ne diras sat vremena. Da li ga kuvas na najtisoj vatri? Meni kipi mlijeko ako ne mijesam. Nisam dugo mami pravila ali koliko se sjecam ja sam bas dugo mijesala da ne iskipi
Хаха, ми зовемо завијаче углавном.Mislim da svi mi iz našeg kraja tako kažemo
Plus, sutra močeza doručak
![]()

Па чуде се. И за ператоницу и за горњак и за грожђице и сваштаШто? Па знамо да сви у Војводини кажу облатне, шта је ту чудно?

Мени лепше да кажем грожђице него суво грожђе, чији је израз не занима ме уопште.Па чуде се. И за ператоницу и за горњак и за грожђице и свашта![]()

Пробаћу, ако почне да се лепи мешаћу стално и псоваћу Домаћицу, шта ми тешкоJa mislim da u Cepter šerpama ne može da zagori. Nemam ih, ali mislim da sam čula da ne može.
Imam Metalac šerpe sa duplim dnom, i u njima kuvam tu karamel oblandu.
Imam lonac za kuvanje na pari, ali nisam probala u njemu da kuvam. Te Metalac, Cepter za siromašne, su odlične za karamel fil.

I mi smo nekad govorili grozdjice.Мени лепше да кажем грожђице него суво грожђе, чији је израз не занима ме уопште.
Горњак сам овде запамтила, а ператоницу сам заборавила
Шта то беше, перјана јакна?
Pernica, peratonica, peronica.Мени лепше да кажем грожђице него суво грожђе, чији је израз не занима ме уопште.
Горњак сам овде запамтила, а ператоницу сам заборавила
Шта то беше, перјана јакна?
Ахааа, ми кажемо перница...Pernica, peratonica, peronica.
A gornjak je teksas jakna.
Ja sam reč ''pernica'' naučila u vrtiću s decom, tako kažu u Beogradu.
A reč ''peronica'' sam naučila od drugarice iz Bosanske Krajine (Prijedor).
Pernica se i kod nas kaze.Pernica, peratonica, peronica.

I ja sam govorila pernica i moja deca, a sad sam onim malim djacicima isto objasnila da se to tako zovePernica, peratonica, peronica.

Kako kažu u CG? Vidiš, koliko god da se družim sa Crnogorkama i to baš iz CG nikad se te reči nisamo dohvatile.I ja sam govorila pernica i moja deca, a sad sam onim malim djacicima isto objasnila da se to tako zove![]()

Ja sam preksinoć kod drugarice, posle cele večere pojela i ogroman koh iliti tri leće. Tako jednostavan kolač, a ukusan.Ми смо синоћ тако лепо јели и још узели бајадере за понети. А оне дивне, сами ораси. Наравно да сам доручковала. Погађајте шта![]()
Isto kao mi pernica, jedino za rezač kažu ostraljkaKako kažu u CG? Vidiš, koliko god da se družim sa Crnogorkama i to baš iz CG nikad se te reči nisamo dohvatile.![]()
pa se ja zasmejem jer mi je bas,smešan izraz a one me gledaju u čudu (jer je njima taj izraz normalan). Grozdjice kažu ja mislim svud sem u Sloveniji