Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јој, ја сам јуче. Црне шампињоне и сушене вргање продинстала на ц. луку, додала мало шећера и куваног парадајза и зачинила першуном, босиљком и б. луком. Може уз тесто, пиринач... ја сам јела уз купус салату. Било је баш мљац!
Пре тога била на кафи са другарицом она навалила да узмемо пицу. На крају је само она јела јер сам већ испланирала да правим печурке иако ми се и пица јела, али нећеш мајчин сине!

Ја их правим исто тако, баш са пуно парадајза, одлично иде уз погачу врућу и сир.
Него да видим како други спремају, идеја никад доста.

Фаширанци и пире кромпир данас...што волим кад ми кажу шта желе, а госпођица мора мало више меса због гвожђа... почела је да га бирка по тањиру, овако млевено опет и поједе.

Ја их правим исто тако, баш са пуно парадајза, одлично иде уз погачу врућу и сир.
Ja ne stavljam ništa osim soli i luka u gljive, često ni luk. Bacim na vrelu tavu da puste svoj sok ,sve sto stavim mi oduzme aromu. Danas sam stavila samo oba luka.

20231018_161136 77777.jpg

Правим и сос са плаваком преко меса или затестенину а онда прво пропржим сланину на коцкице, и омлет са њима који је рударски доручак и свашта...

Мени се једу обланде, годинама нисам правила. Али не могу да кувам онај карамел, предуго траје. Збрчкаћу са чоколадом и кексом фил.
За ручак похујем шницле.

А ја само те не волим. Највише волим са белим филом са лимуном, и чоколадне а на једну киселкасти пекмез од кајсија.

Иначе ми нису јасне што се муче са овим корама и крпе. Ја окренем тепсију наопако, ставим папир и развучем по њој тачан облик.

Taj karamel se kuva sam, ti tu imaš posla samo poslednjih 10 minuta. Ja kada nemam vremena, pravim tu oblandu. U šerpu sa debelim dnom stavim mleko i šećer, stavim na ringlu, i više u to ne gledam sat vremena. Onda pripazim da se ne prekuva, dodam mlevene orahe, i gotovi kolači.
Немам такву шерпу, зато морам да дежурам да не загори.

А ја само те не волим. Највише волим са белим филом са лимуном, и чоколадне а на једну киселкасти пекмез од кајсија.

Иначе ми нису јасне што се муче са овим корама и крпе. Ја окренем тепсију наопако, ставим папир и развучем по њој тачан облик.
Sa kakvim korama se muče, i ko?

Sa kakvim korama se muče, i ko?
Ove zene iz snimka, razvlace prhke kore na stolu pa prenose u pleh. Pa je negde kratko a negde ima visak.

Kad si pomenula karamel da ne diras sat vremena. Da li ga kuvas na najtisoj vatri? Meni kipi mlijeko ako ne mijesam. Nisam dugo mami pravila ali koliko se sjecam ja sam bas dugo mijesala da ne iskipi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back