Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I krajnji rezultat je gomilu mariniranih šampinjona sa malo truda
IMG_20230221_144208.jpg

Samo izvadiš višak ako je baš puno.

Prije par dana sam i ja pravila supu, stavila sam malo rezanaca, ali kao probaću i malo knedli da napravim. Nađem neki recept na netu, miješa se griz i brašno i dodam i malo bijelog luka u granulama. Kako im je bijeli luk poboljšao okus, ja nisam mogla prestati jesti knedle.

Samo izvadiš višak ako je baš puno.

Prije par dana sam i ja pravila supu, stavila sam malo rezanaca, ali kao probaću i malo knedli da napravim. Nađem neki recept na netu, miješa se griz i brašno i dodam i malo bijelog luka u granulama. Kako im je bijeli luk poboljšao okus, ja nisam mogla prestati jesti knedle.
Može neke precizne mere za te knedle?

Može neke precizne mere za te knedle?
Čini mi se da sam na coolinarici našla, sad sam pokušala ponovo da nađem, ali nisam 100 % sigurna da li je ovaj ili neki drugi, sjećam se da su se miješali griz i brašno.
Knedle kao knedle, same po sebi slične kao i sve druge, samo ovaj bijeli luk u granulama im je dao neki šmek. Ako imaš neki recept koji inače koristiš samo dodaj taj luk u granulama, pa vidi da li ti se sviđa.

Ovo je recept koji sam sad našla, za koji sam rekla da nisam 100 % sigurna:
1 cijelo jaje
5 kašičica griza
2 kašičice brašna
1 kašičica ulja
so i drugi začini po želji

• Podržavam
Reactions: Red
Glavno za sve knedle je da se naprave u gustini palente (skuvane) i da se stavljaju u supu kada ona samo struji a ne vri. Ostalo šta god hoćete, ja često stavljam i sitno iseckanu pileću džigericu, beli luk, obavezno pola kašikice masti.
Pravim ja knedle, ne znam sad mere, ali ide jaje, griz, malo ulja, začini... Čudno mi je bilo ovo brašno, zato sam pitala, da probam nekad možda.

Pravim ja knedle, ne znam sad mere, ali ide jaje, griz, malo ulja, začini... Čudno mi je bilo ovo brašno, zato sam pitala, da probam nekad možda.
pa moze i malo brasna
samo budu zeru tvrdje
jedina fora za sve te knedlice je da ih brzo umijesis, utrefis konzistenciju ovako kako marge rece, i onda ne diras bar pola sata
kad stavljas u supu gledas da vise ne mijesas, samo vadis kasicicom i budu super meke

Ја гризне правим само са гризом, без брашна. Увек ставим першун а може и друго, што Стела каже. Не ставим масноћу, некако ми је супа довољно јака.
Те са џигерицом баш дуго нисам јела.
Ми највише волимо тарану.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back