Troja
Buduća legenda
- Poruka
- 26.477
Veganstvo nema veze sa zdravom hranom i vitkim telom, nije uopste to poenta
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Код правих нема. Код ових фолираната има.Veganstvo nema veze sa zdravom hranom i vitkim telom, nije uopste to poenta
Ovo mogu da razumem i prihvatim kao princip, bar su dosledni, do kraja. Oni koji praktikuju ostale kombinacije, po mom mišljenju, mogu da se pozivaju samo na zdravstvene beneficije izbegavanja celih grupa namirnica.Radikalni frutarijanci jedu isključivo voćne plodove pale s drveta.
Ма немам ја ништа против. Фолира се за себе.И ја ћу између грилованог поврћа и меса пре изабрати поврће.
Доследност ценим.
Али ми ужасно иду на нерве ови на режиму, извољевају, правиш специјално за њих, буквално се деранжираш а онда их негде видиш да купе нешто ван тога и поједу, као то много воле и не могу да одоле.
Па шта онда мене малтретираш да ти правим специјално који ђаво!?

Narocito su agresivni ljudi koji malo kasnije, oko tridesetih, otkriju neke nove vrijednosti, nebitno da li je to religija, ishrana, neki talas patriotizma, pa cak i sport. Bas kao sektasi se ponasaju, ocekujuci da svi krenu njihovim stopama a do juce druga pjesma bila.Живи и пусти друге да живе.
Што се не би могло рећи за неке од тих скупина с посебном исхраном.
Вегани ду у једном моменту били толико агресивни, као култ неки.
Другарицина сестра је веганка.
Кад јој чува дете она НЕЋЕ да му даје невеганску храну.
А пријатељ се развео од жене вегетаријанке. Од масирања да престане да једе месо, огадио му се брак с њом.
Све то нешто екстремно што нема везе са здрављем (алергија) задлужује отписивање.
Mozda je upravo bilo iskusenje...da ipak ne pojede nista. To je ipak samo nekoliko sati u pitanju, ni citav dan?Meni je od sve ove priče najupečatljive i najviše za razmišljanje ona priča ZD o sveštenikovom sinu koji je pojeo burek sa mesom. Namera nije postojala sa njegove strane da omrsi, ali očigledno sa Božije jeste jer mu je iz nekog razloga bilo potrebno. Stvari se dešavaju po nečijem planu i to je tako.
Neke stvari treba prihvatiti kako se dešavaju i na kraju to bude dobro.

Obrni, okreni, agresije ne manjka.Narocito su agresivni ljudi koji malo kasnije, oko tridesetih, otkriju neke nove vrijednosti, nebitno da li je to religija, ishrana, neki talas patriotizma, pa cak i sport. Bas kao sektasi se ponasaju, ocekujuci da svi krenu njihovim stopama a do juce druga pjesma bila.
Ali nije ni njima bajno. Nekoliko kolega posti svaki post. I uvijek dobijaju kritike, pa savjete da li jeste ili nije zdravo, pa neka glupa pitanja o razlozima posta. I ovo sta je marge pisala, ladno sile ljude da jedu.
Mi smo cak imali da kuvarice namjerno muslimanu stavljaju slaninu u pasulj, pa mu se rugaju.
Kazu, lepo ide uz meso.Ја за пост и признајем само прави пост, тј. испошћавање. А не кавијаре, лососе и остале баханалије. Зато се и не усуђујем да кренем.
И ово наше за Бадњи дан, Велики петак... има смисла богато ако је на крају правог поста. А ово наше је реда ради. Чуј, мислила сам хоботницу. Па то ни није пост него ето... прос.еравање да простите![]()
...pravi post je ionako, pre svega mislima, recima, delima. Hrana je najmanji "problem".
Girice pečene u dubokom ulju... Davno nisam tako nešto spremala, valjda ćemo preživeti. Ne bi ni sad nego mm planirao da kupi u pečenjari. Pa se razmišljam da je ipak prihvatljivije da ja to spremim u ulju u kome nije prženo 20, 30 tura.
A nedavno smo odvojili jedan deo kuhinje od 140x140 u kome je samo sudoper i šporet, i veliki prozor, tako da mogu da priuštim ovu egzibiciju mirisa koji se neće širiti kućom.

Istog sam stava-briga me ko sta jede, sve dok mi se ne namece...sreca, nemam takvih u okruzenju.Ja npr. nikog ne silim da jede meso. Meni ke jos bolje kad nece recimo toplu gudu...ostane vise gudoline za mene.
Al zaista me bas briga ko sta jede, jedino sto ne zelim da meni namece svoj nacin ishrane.
Ja povrce jedem i to vecinu, sve osim blitve, ali vegani moraju energiju da dobijaju iz uh tjah da jedu namirnice sa puno uh. Ja ne jedem uh u toj meri, niti imam nameru.
Praticu stanje pa tako i rezim...
ima da jedemo torte dok ne poginemo

meni snagu ne daju proteini, nego masti. protein je gradivna materija, mast je energetska.Istog sam stava-briga me ko sta jede, sve dok mi se ne namece...sreca, nemam takvih u okruzenju.
Ovo za energiju sam godinama bila u zabludi.
Bila sam ubedjena da mi zivotinjski proteini daju snagu i sitost. Evo vec 2 i po meseca ne jedem zivotinjsko, zvacem sirovo, i snage na pretek, napade gladi nemam, kosti me ne bole uopste ni posle teskog fizickog posla. Nisam pojedinacno studirala sta mi pravi probleme, ali mislim sir i jaja najvise...
Sitost dodje od sveze hrane, orasida, ne od preradjenih UH. Da mi je neko rekao ranije, ne bih verovala. Iako oduvek jedem svo voce i povrce.
Samo sad iskljucih ziv.izvore-ne iskljucujem da jos radim na starim zalihama.Praticu stanje pa tako i rezim...
Da, u pravu si-masti...kazem protein, a jaje je i protein i mast, ne secam se koliko tacno, ali tu negde ih ima oboje.meni snagu ne daju proteini, nego masti. protein je gradivna materija, mast je energetska.
plus ja voce ne volim..znaci, nije mi gadno, ali mi nije ukusno. jedem ga eto kad se nadje, ali da mi je prvi izbor nije...plus mi izaziva glad konstantnu.