Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako to da izvedem? umutim belanca i?

Ja pravim kao za meringe...ili saum, kako se gde zove.

Zdela mora biti potpuno cista i suva kao i mikser. Mozes premazati zdelu sa malo sirca, da budes sigurna kako nema necistoca ili masnoca. Sirce pomaze da se meringe napravi.
Otprilike ti treba pet belanaca i mrva soli.
Ovamo uspinujemo secer, gusto, kao za slatko. Vise secera i manje vode, da prelije. Sirup treba da dostigne 120C, ne znam da li imas termometar, okvirno mu treba osam, deset minuta od momenta kada provri, kao med da ima teksturu.

Mutis najpre sporo par minuta a onda pojacas na srednje i tada, ako nemas samostojeci mikser, neka ti pripomogne neko da usipas polako uz ivicu posude uspinovani secer pa pojacas brzinu i mutis, mutis, 7-8 minuta dok vrhovi ne budu sasvim cvrsti.
Bice kao svila.
Ja radim za Vasinu tortu ovako.

Danas, nesvakidašnje za Božić...
Osim domaće supe koje, jel, mora, biće roštilj.
Savršene vratne krmenadle sa malo origana kako to Grci rade, i dva iskomadana pileta.
Mimoza salata i tatziki sos.
Tortilje sa roštilja.
Česnica, princes krofne i mađarica. Ostalo je i rozen sa makom od juče.

Samo mi se sve pomešalo, više ne znam šta je bolje i šta ima više opcija :lol:
Tonči, pomagaj! Daj ukratko, šta je najisplativije i koji su se pokazali najboljima? Ove koleginice u Luxu rabe nešto jako skupo, sad sam zaboravila kako se zove, ali tad kad sam čula izguglala, šlogirala se i zaboravila:lol:

Tonči, pomagaj! Daj ukratko, šta je najisplativije i koji su se pokazali najboljima? Ove koleginice u Luxu rabe nešto jako skupo, sad sam zaboravila kako se zove, ali tad kad sam čula izguglala, šlogirala se i zaboravila:lol:
Бољи су ти ти на струју, мислим. Да их оставиш преко ноћи.

Vragana ti je ekspert za sve uređaje koji se koriste u kuhinji. Ona će te najbolje posavetovati.
Mada, ako imaš para, kupiš ono što ima PIL, a ako nemaš, onda slow cooker. :malav:

Mm voli da kuha i on je kupio taj multicooker, sličan onom što je PIL postavljala. Kad sam prije par dana ovdje na forumu pročitala o tom slow cookeru, rekoh hajde da i ja isprobam tu verziju za sarmu za Božić, ostavila cijelu noć da se kuha i stvarno je odlično ispalo. Suha rebra su tako mekana, ona hrskavica se topi.

Ovo što Kvinsi spominje mislim da je ono što je i Troja spominjala da hoće za poklon nekom prilikom, ali sad sam zaboravila kako se zove. Znam da je nešto skupo, tipa oko 1000 EUR i da je veoma popularno.

Juce tjah sinoc klasika prebranac, krompir salata, saran, pita sa prazilukom i pirincem i druga sa pecurkama i slatkis baklava. Specijalno mix zelenih salata sa balzamiko dresingom i dimljenim lososom, orasim i cerijem.

Danas krajnje nesvakidasnje, ko i kod Mardz...odustali smo prvo od ruske i sarme. Jednostavno je pretoplo za to. Nije prava zima. Imamo dasku sa suvim stvarcicama, kajmakom, pita sir i spanac, razne vrste sireva. Posle corba teleca i na kraju rolovano meso u slanini, sa sosom od pecuraka i vedzis przeni (vedzis je zacinjeni krompir), plus torta. A kupila sam i onaj kolac u lidlu panetone (njega smo otvirili posle dorucka). Bilo je 50 posto popusta na sve favorina proizvode plus ja dobila jos 10 posto na racun. Izaso kolac 400 dinara. Onako nije los, to je kolac za kafu i caj, ali sam ga kupila da imamo slatko ujutro dok ne bude Vasina torta. I salata ce biti opet mix zelenih sa cerijem, jedino bez lososa. Ima tursije, ali ne ide uz ovaj meni, a i nije mi uopste vreme za.tursiju. Meni se barem ne jede.

I za većinu Iraca je 1360 EUR mnogo.
Meni djeluje da i da mu je malena ta posuda od oko 2 l.

I ovdje je airfryer popularan, to vidim da svi kupuju. Zavisno od proizvođača, ali otprilike plaćaju od 150-200 EUR, što je mnogo manje od thermomixa. Probala sam pomfrit iz tog airfryera i meni se ne sviđa, tako da to nisam ni planirala sa kupim.

567D8685-F56B-42A1-B272-8694CEC19A39.jpeg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back