- Poruka
- 400.200
danas najbolje jelo na svetu a zove se Ništa 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

А, треба ти нешто тестастода се "ломи".
А од хељдиних кора?Pa mislili smo da napravimo i da pozovemo par prijatelja na česnicu ali ne vredi jer gluten, a ima ih nekoliko koji ga ne konzumiraju i onda bzvz..
Mozes kao patispanj neki sa orasima da napravis (to je lakse), ili da razvijes kore, pa da lici bas na vojvodjansku cesnicu, samo sa bezglutenskim brasnom-rizino, heljdino, proseno, zobeno, kukuruzno, krompirovo, tapioka...ili neka gotova smesa.Pa mislili smo da napravimo i da pozovemo par prijatelja na česnicu ali ne vredi jer gluten, a ima ih nekoliko koji ga ne konzumiraju i onda bzvz..
Po meni ljudi koji su na nekom strogom režimu, recimo vegani, treba da ponesu svoj obrok kad idu na druženje. Njihov način ishrane je njihov izbor i ne mora domaćin baš sve da zna šta im odgovara šta ne. Od mene bi dobili jabuku.Baš je nezgodno kad imaš goste na posebnom režimu, pa moraš smišljati šta napraviti. Mi imamo dva para, prvi par oboje su vegetarijanci, a drugi par ona je veganka, on jede sve, a imaju djevojčicu od 2,5 godine koja je vegetarijanka. Za vegetarijance i nije toliko strašno kad samo njih zovemo, ali ako je neko veće druženje, pogotovo ako je roštilj, onda spremaj njima posebno... Za ovu veganku uvijek kupim nešto gotovo što samo treba ispeći, a plus ima i neke alergije na određenu hranu.
Sviđa mi se ova nova moda, sirova ishranaМене највише нервирају квази режими. Као стриктно не једе нешто, очекује да се оброк прилагоди томе, а онда га видиш неком прилиликом да ипак једе нешто ван тога јер то мнооого воли. Други пут шипак од мене!
Када су здравље и алергије у питању имам обзира, мислим то је друго.
Po meni ljudi koji su na nekom strogom režimu, recimo vegani, treba da ponesu svoj obrok kad idu na druženje. Njihov način ishrane je njihov izbor i ne mora domaćin baš sve da zna šta im odgovara šta ne. Od mene bi dobili jabuku.

O daaa.Има ли нешто слатко?
Узми јабуку.
Сећате се наших мама?
Baš je nezgodno kad imaš goste na posebnom režimu, pa moraš smišljati šta napraviti. Mi imamo dva para, prvi par oboje su vegetarijanci, a drugi par ona je veganka, on jede sve, a imaju djevojčicu od 2,5 godine koja je vegetarijanka. Za vegetarijance i nije toliko strašno kad samo njih zovemo, ali ako je neko veće druženje, pogotovo ako je roštilj, onda spremaj njima posebno... Za ovu veganku uvijek kupim nešto gotovo što samo treba ispeći, a plus ima i neke alergije na određenu hranu.

Има ли нешто слатко?
Узми јабуку.
Сећате се наших мама?

Umro moj komšija u vreme petrovskog posta. Kako u Sremu malo ljudi poštuje post, daća bila mrsna. Ali za sveštenike naručili ribu, jer pretpostavimo, oni poštuju post.I kad je religija u pitanju, nije ok da naglasiš da postiš unapred pa da domaćina obavezuješ da za tebe sprema drugačiju hranu. Ako nema ništa posno, uzmeš hleb i sok, baš ako domaćin neće da razume , uzmeš parče nečega što nije posno jer je veći greh uvrediti domaćina nego omrsiti.
Mada na svakom stolu bude nešto posno, makar salata, ili krompir.
Уосталом, ко пости неће јести ништа ако нема шта пригодно, и неће му тешко пасти.Umro moj komšija u vreme petrovskog posta. Kako u Sremu malo ljudi poštuje post, daća bila mrsna. Ali za sveštenike naručili ribu, jer pretpostavimo, oni poštuju post.
Izneli mi čorbu, teleću, oni sipaju, za boga ne pitaju. Posle čorbe, iznosimo pečenje, a njima ribu. A njih trojica kažu "Da smo znali da ima ribe, ne bi jeli čorbe."
Pa jedi hleba i kupus salate ako postiš, ako je vera, ili šta već.
Uvek ima hlebaУосталом, ко пости неће јести ништа ако нема шта пригодно, и неће му тешко пасти.