86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
И белог лука, маслиновог. Премажеш тостиран хлеб и ето. Људи баш компликују.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Nju i viđam samo kad je veće društvo, i to možda jednom ili dvaput godišnje kod nas, tako da mi je lakše nešto gotovo.ja vegeterijance i vegane ne bih ni zvala kad je vece drustvo.
mada toj veganki uvek mozes da napravis prebranac i kupus salatu, ima da grokce ko prase.![]()
Prvo je jeo sve, pa nas je onda obavijestio da je od sad i on vegetarijanac. Jednom ga vidim da jede meso, ali kao ne jede kod kuće, nije mogao da izdrži da potpuno pređe. I tako nekoliko puta jeste vegetarijanac, pa nije. Da, jer bi post valjda i trebalo da bude uzdržavanje. Ja ne postim, niti idem u crkvu, niti me to interesuje, ali imam kume koje poste sredom i petkom, i sve postove redom. Pa čujem od njih.Уосталом, ко пости неће јести ништа ако нема шта пригодно, и неће му тешко пасти.
OK, kapiram sta ti kazes, kupis gotove veganske kobasice/ burgere i ispeces. Na to mislim. Ima sta da jede.I ja ih poštujem u smislu da im obezbijedim ono što jedu ako dolaze kod mene, ali ne da moram ja da pravim jer ova veganka i nije bliska prijateljica, više drugarica koju viđam samo na većim okupljanjima, poput roštilja i sad dječijih rođendana, pa ne mogu samo za nju da pravim, a za vegetarijance pravim jer su nam oni bliski prijatelji i dolaze i nasamo na večeru.
Međutim, to ne znači da i ja moram jesti takvu hranu, nekad i mi jedemo to isto, a nekad za nas napravim s dodatkom mesa. Ne smeta mi što je kad idemo kod njih samo vegetarijanska hrana, pa onda ne vidim što bi njima smetalo da jedem meso kod sebe ili kad smo vani i naručujemo.
Slažem se da ih neću pozvati i dati samo jabuku, ali ne treba ni oni od mene da očekuju da mijenjam svoj način ishrane.
Nju i viđam samo kad je veće društvo, i to možda jednom ili dvaput godišnje kod nas, tako da mi je lakše nešto gotovo.
Ovaj drugi par vegetarijanaca češće viđamo i on se baš patio da pređe na tu ishranu.Prvo je jeo sve, pa nas je onda obavijestio da je od sad i on vegetarijanac. Jednom ga vidim da jede meso, ali kao ne jede kod kuće, nije mogao da izdrži da potpuno pređe. I tako nekoliko puta jeste vegetarijanac, pa nije.
Onda je tokom korone skroz prešao i to još uvijek traj.
Zaboravila sam na prve komšije s jedne strane koje su iz Bangladeša, za njih mora da je halal meso. I ovo nema veze s temom i hranom, ali meni bilo čudno. Poznajemo i jedan par Indijaca koji se vratio u Indiju jer tamo imaju poslugu, a ovdje su morali sami da rade. E, sad, šta mi je čudno, i par iz Bangladeša i par iz Indije imaju ugovorene brakove. U oba para jednog partnera je malo stid da priča o tome, a drugi slobodno priča. Žena iz Bangladeša je došla u Irsku još kao dijete jer joj je tata dobio posao kao profesor na fakultetu, ona je doktorica, neurolog, muž neki menadžer, ovi iz Indije isto, ona revizor, on profesor na fakultetu, dakle svi visoko obrazovani, ja bih očekivala da se oni pobune protiv takvih brakova, pogotovo ova što je odrasla u Irskoj i koja ima prijatelje drugih nacionalnosti. Međutim, i jedan i drugi par djeluje baš skladno, djeluje da se vole i poštuju.

, ali ovi sto su izabrali da ih jedu sigurno ih vole. 
Jos bolje ako imas bastu i organizujes druzenje vani, i samoposluzenje.Sviđa mi se ova nova moda, sirova ishranasuper je kad imaš goste koji su na sirovoj, narežeš im voće, povrće-mirna!

Pa ja sam trojo vješticaOK, kapiram sta ti kazes, kupis gotove veganske kobasice/ burgere i ispeces. Na to mislim. Ima sta da jede.
Zendeli je rekla da bi pozvala nekog u goste i dala jabuku, ako nisu sami doneli svoje. Ja se pitam sto bi zvao nekog kod sebe u goste ako ne zelis da ih ispostujes.
Jabuke su mi isto omiljeno voce, ne pravim pitanje kakve su-delises crveni, zuti, fudzi, greni smit, lubenicarka, kolacara, petrovaca, divlje...Ništa ne fali jabukama, meni su jabuke zlatni delišes omiljeno voće.![]()
Meni su te imitacije grozne najblaze receno-sir, puter, "meso", jogurt, pastete...ne zna se sta ima gori sastav i ukus. Brat od tetke je vegan, kod njega sam probala, njemu to super.U prodavnicama povremeno pogledam ponudu za vegetarijance, sve se svodi na imitaciju jela koja inače odbijaju da jedu. Vegetarijanska kobasica, ćufta, viršla, šnicla...čemu to? A o aditivima da ne pričam, veštački sirevi su puni svega i svačega.