Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja večeras stavljam svinjska rebra i krompir u krčka. Premijera. 🙂
Pa da ujutru, ako ni na šta ne liče, imam vremena da skuvam neki drugi ručak. :malav:
Kakav ti je ispao krompir? Da li liči na klasično kuvan ili više kao pečen u rerni? Ne mogu da zamislim ta rebra sa krompirom, da li je kuvano jelo, ima li tečnosti, ili je suvo, i kako se krompir posle toliko nije pretvorio u pire...

Rebarca su odlična! Možda sam mogla staviti za nijansu manje vode, a stavila sam baš malo, možda 1,5dl. Uglavnom, lepša su od bilo kog drugog način kuvanja.
Verujem da će jagnjetina biti wow.
Хоће. Та јела што се тихо крчкају су најукуснија, ем се сједине укуси ем се задрже сокови.

Мада ја волим и брзу припрему, брзо гриловано поврће, бифтек или сир и свежу салату.

Kakav ti je ispao krompir? Da li liči na klasično kuvan ili više kao pečen u rerni? Ne mogu da zamislim ta rebra sa krompirom, da li je kuvano jelo, ima li tečnosti, ili je suvo, i kako se krompir posle toliko nije pretvorio u pire...
Liči na krompir ispod sača. Mek, a nije raskuvan. Bilo je tečnosti u posudi, krompir je bio u tečnosti od vode koju sam nasula i masnoće koju su pustila rebra.
Ne znam kako ne možeš da zamisliš rebra sa krompirom. Ja nekada kuvam krompir paprikaš sarebrima, nekada pečem rebra u rerni, a okolo poređam krompir. Ovo u krčku je najbolja opcija. Meso se raskuvalo da pada sa kostiju, a zapeklo se. Mnogo dobro.

Prošlo je sve bez problema. Sutra uveče krčkam sarmu.
Ja imam smederevac, plinski šporet, električni klasičan sa ringlama i staklokeramičku ploču, i za kuvanje mi je najbolja staklokeramika. Indukciju nemam, nisam imala prilike nikada da je probam, pa ne mogu da kažem ništa.

Ja na staklokeramickoj nisam kuvala. Al kad vidim onu plocu kod drugih, pa pomislim sta sve moze na nju da iskipi za mene licno za kucu je bolja klasicna ringla. Kad sam njih ubila sta bih tek staklokeramickoj napravila. Mada su one brze od klasicne ringle.

Ми смо три врсте гљива и салату. Никада се не преједамо за празнике, ни колаче никакве нисам правила али ми је свеједно нешто хране преко главе.
Slicno danas-smedji sampinjoni i bukovace, sa paprikom na trakice, i mladim lukom, kratko dinstano/peceno...i 2 salate-zelena i mladi luk i miks-mrkva, repa, rotkva, persun, beli luk, narandza...
Kolac neki ala carevo/svekrvino oko, samo nista keks, secer i margarin, umesto toga orasi, bademi, kokos, kokosovo ulje...i belo vino, sve se vuce od 31., lepo je, ali nesto ne ide...i baget sa semenkama, 300g isto se vuce danima, danas prepecen...supe ima, uzima kome se jede, kuvano meso, suhomesnato, sirevi...ima, ali slabo ide.
I tu je osecaj da je previse svega.
Kad vidim ovale kod poznanika, familije, kako ljudi u slast "pometu", a kod nas vise simbolicno, i to mrljavimo.
Zadnje 2, 3 godine smanjujem, i kako smanjujem, tako i mi nekako...
Bozicu se bas radujem, ali nisam pametna sta spremiti. Kad gledam recepte, svasta bih, sve mi lepo, i valjda po navici da ima...a najradije ne bih nista.
Bitno da ima dekoracije po kuci, jelka, krckacemo orahe, jesti zvezdice anisa i cimet stapice. : )

Slicno danas-smedji sampinjoni i bukovace, sa paprikom na trakice, i mladim lukom, kratko dinstano/peceno...i 2 salate-zelena i mladi luk i miks-mrkva, repa, rotkva, persun, beli luk, narandza...
Kolac neki ala carevo/svekrvino oko, samo nista keks, secer i margarin, umesto toga orasi, bademi, kokos, kokosovo ulje...i belo vino, sve se vuce od 31., lepo je, ali nesto ne ide...i baget sa semenkama, 300g isto se vuce danima, danas prepecen...supe ima, uzima kome se jede, kuvano meso, suhomesnato, sirevi...ima, ali slabo ide.
I tu je osecaj da je previse svega.
Kad vidim ovale kod poznanika, familije, kako ljudi u slast "pometu", a kod nas vise simbolicno, i to mrljavimo.
Zadnje 2, 3 godine smanjujem, i kako smanjujem, tako i mi nekako...
Bozicu se bas radujem, ali nisam pametna sta spremiti. Kad gledam recepte, svasta bih, sve mi lepo, i valjda po navici da ima...a najradije ne bih nista.
Bitno da ima dekoracije po kuci, jelka, krckacemo orahe, jesti zvezdice anisa i cimet stapice. : )
И ја тако. Све мање сваке године. Ни не китим. Мислим да ћу опет када добијем унучиће.
За Божић бих подварак, а за Бадњи дан хоботницу. Мада ми и то сада делује превише :lol:

И ја тако. Све мање сваке године. Ни не китим. Мислим да ћу опет када добијем унучиће.
За Божић бих подварак, а за Бадњи дан хоботницу. Мада ми и то сада делује превише :lol:
Pod uticajem sam praznicnog kica, priznajem- solje sa jelkama, pahuljama, ukrasi, lampice, etericna ulja bora, klincica, u difuzer, peskir sa deda mrazom...pogledam cak i neki limunada film gde svi cvrkucu, kojih se inace jezim. z:lol:
Podvarak volim, jednom ga spremila ove godine i kao da sam ispucala "kvotu"...fali malo da stegne, zahladni, padne sneg, za ta jaca jela.
Ok, tebi se hobotnica uklapa, taman letnje temp., vise je za morski meni. :)

Liči na krompir ispod sača. Mek, a nije raskuvan. Bilo je tečnosti u posudi, krompir je bio u tečnosti od vode koju sam nasula i masnoće koju su pustila rebra.
Ne znam kako ne možeš da zamisliš rebra sa krompirom. Ja nekada kuvam krompir paprikaš sarebrima, nekada pečem rebra u rerni, a okolo poređam krompir. Ovo u krčku je najbolja opcija. Meso se raskuvalo da pada sa kostiju, a zapeklo se. Mnogo dobro.
Sad mi je jasno kako izgleda to jelo pripremljeno u krčku.:ok:

Ta jela koja spominješ znam, samo me je interesovalo kojem je bliže.

Nađem neki recept gde se izmiksaju suve šljive, malo ruma, malo oraha i otopljena čokolada pa naprave kuglice. Delovalo je mnogo bolje nego što jeste kad je napravljeno. Možda kad se ohladi bude ukusnije...
A možda je problem što ja sve sa suvim šljivama poredim sa onim divnim čokoladnim šljivama sa kremom, iz Lidla.

Nađem neki recept gde se izmiksaju suve šljive, malo ruma, malo oraha i otopljena čokolada pa naprave kuglice. Delovalo je mnogo bolje nego što jeste kad je napravljeno. Možda kad se ohladi bude ukusnije...
A možda je problem što ja sve sa suvim šljivama poredim sa onim divnim čokoladnim šljivama sa kremom, iz Lidla.
Po sastavu deluje fino...i te kuglice su def.bolje kad prenoce.
Meni umesto alkoholnog ruma lepsi onaj uljani rum aroma (ruf), lepsi miris i nekako komplet lepse smekaju kolaci s tim.

Onda bi ti indukciona još više odgovarala. Meni, recimo, tjestenina uvijek iskipi, ali na indukcionoj se ništa ne treba ribati, ništa ne zagori, samo pređem krpom da pokupim vodu i to je to. I to uradim odmah, spužva se ne zalijepi za ploču.
ja kad sam to isto rekla za indikcionu, bilo je da ne kuvam dovoljno pa mi se ne prlja :malav:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back