Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Моја бака има земљану посуду која иде у пластични део који се укључи у струју. И целу ноћ на тихој ватри. Јел то слично?
Одлично је за сарме, подварак... А поготово за ситне рибе којима после могу и кости да се једу и да се праве паштете. Деценијама у томе спрема та јела, сигурно 20 година.

Моја бака има земљану посуду која иде у пластични део који се укључи у струју. И целу ноћ на тихој ватри. Јел то слично?
Одлично је за сарме, подварак... А поготово за ситне рибе којима после могу и кости да се једу и да се праве паштете. Деценијама у томе спрема та јела, сигурно 20 година.
jeste, to je isti princip

A kako na primer izdinstaš luk za gulaš onako da se raskuva, mislim kako krčko zna da li da kuva supu ili da raskuva luk i meso za gulaš?
I da li može da se ispeče meso i krompir, kako se namesti da ga ispeče a ne skuva?
Slikacu ti kasnije tabelu sa programima i neki od recepata koji ide uz tefalov kuker sa teflonskom posudom.
Nisam ga jos probala, dobila sam ga prije ravno god dana i tek cu u januaru moci da ga testiram, pa ti mogu i licno iskustvo prenijeti

IMG_20221231_124451.jpg

Ovo tvoje je nešto savremeno PIL. Digitalno Moje je prosto ko pasulj. Jedno dugme, tri načina rada. Ne radi pod pritiskom.
Prvenstveno sam uzela zbog krčkanja sarme i pečenja kolenice, recimo. Jer ovakav običan krčko ima moja sestra, i kaže da meso iz krčka bude kao ispod sača.
Ja uglavnom imam vremena za kuvanje, ali se nadam da će mi krčko pomoći kada ga nemam, u tom smislu da uveče mogu složiti neko meso i povrće, i on ga skuvati u toku noći. I onda ja poraniti, otići u baštu, i kada dođem u podne, imam gotov ručak.
To je bio moj motiv za kupovinu. Zato sam i uzela taj obični, niskobudžetni, ako se razočaram, da mi ne bude žao.
Kupila sam dva veća komada jagnjetine da pečem u rerni za Božić. Sada kada mi je stigao krčko, jedan ću peći u rerni, a drugi staviti u krčka sa krompirom i šargarepom.
Ja ću vas izveštava ti šta sam kuvala, i kako mi se dopalo. 🙂

Ovo tvoje je nešto savremeno PIL. Digitalno Moje je prosto ko pasulj. Jedno dugme, tri načina rada. Ne radi pod pritiskom.
Prvenstveno sam uzela zbog krčkanja sarme i pečenja kolenice, recimo. Jer ovakav običan krčko ima moja sestra, i kaže da meso iz krčka bude kao ispod sača.
Ja uglavnom imam vremena za kuvanje, ali se nadam da će mi krčko pomoći kada ga nemam, u tom smislu da uveče mogu složiti neko meso i povrće, i on ga skuvati u toku noći. I onda ja poraniti, otići u baštu, i kada dođem u podne, imam gotov ručak.
To je bio moj motiv za kupovinu. Zato sam i uzela taj obični, niskobudžetni, ako se razočaram, da mi ne bude žao.
Kupila sam dva veća komada jagnjetine da pečem u rerni za Božić. Sada kada mi je stigao krčko, jedan ću peći u rerni, a drugi staviti u krčka sa krompirom i šargarepom.
nije on niskobudzetan nego je slow cooker
znaci, ima keramicku posudu i nekoliko nivoa temp
uglavnom tri

multikukeri su drugi uredjaj skroz
samo ime mu kaze
takodjer, kod njih je posuda uvijek teflonska

tako da ako ti treba samo ovo sto si ti gore navela, a to uopce nije malo u kontekstu izbora jela
onda biras slow cooker sa keramickom posudom
koja je dugotrajnija, laksa za odrzavanje i navodno zdravija, al u to ne bih da ulazim

e tu jagnjetinu stavi s krompirom, sargarepom i zalij mijekom i vodom
al da samo ogrezne malo, znaci nemoj nalit skroz
nego nek povrce pokupi tekucinu
a meso okreni dva tri puta u toku kuvanja

to su potpuno razliciti uredjaji
Jesu, i napisala sam marge da je teflonski a ne zemljani krcko, zbog pitanja o dinstanju djelovalo mi je da bi je mozda interesovalo da vidi sta teflonski nude.

Ja sam htjela krcka. Zbog sarme, gulasa i jos nekih zezalica koje se krckaju po 5-6 sati, ali mi se ovaj dopao i njega mami pominjala i dobila ga za useljenje. Tek posle sam vidjela da je on vise neka vrsta ekspres lonca sa programima. Ali sam dobila stvarno dobre preporuke. Tek sam sad uspjela uzeti knjizice da malo blize proucim i da tokom januara probam, pa cemo vidjeti

Jesu, i napisala sam marge da je teflonski a ne zemljani krcko, zbog pitanja o dinstanju djelovalo mi je da bi je mozda interesovalo da vidi sta teflonski nude.

Ja sam htjela krcka. Zbog sarme, gulasa i jos nekih zezalica koje se krckaju po 5-6 sati, ali mi se ovaj dopao i njega mami pominjala i dobila ga za useljenje. Tek posle sam vidjela da je on vise neka vrsta ekspres lonca sa programima. Ali sam dobila stvarno dobre preporuke. Tek sam sad uspjela uzeti knjizice da malo blize proucim i da tokom januara probam, pa cemo vidjeti
ma moze on sve sto i krcko
samo imas jos neke dodatne opcije
to nikako nije lose

Ne očekujem ja ništa specijalno od toga nego sam samo htela da vidim da li mi je potreban. Imam zepter koji smem da ostavim celu noć da radi na najslabije a takođe i zemljane posude koje isto tako ostavim da rade celu noć na ringli na 0,5 i bude ok.
A ovo mi se čini jako kabasto pa ako sve to što pravi mogu da pravim u posudama koje već posedujem, ne bi da mi zauzima mesto.

Ne očekujem ja ništa specijalno od toga nego sam samo htela da vidim da li mi je potreban. Imam zepter koji smem da ostavim celu noć da radi na najslabije a takođe i zemljane posude koje isto tako ostavim da rade celu noć na ringli na 0,5 i bude ok.
A ovo mi se čini jako kabasto pa ako sve to što pravi mogu da pravim u posudama koje već posedujem, ne bi da mi zauzima mesto.
Bas zato je dobro i vidjeti sta sve postoji.
Meni treba jer imam dvije indukcione ringle i minijaturnu kuhinju, a veca ringla je ona bliza pa sve sta se dugo kuva blokira kuhinju, pa mi znaci ovakav odvojen uredjaj. Jos mi nista od mojih starih serpi nije prilagodjeno indukciji pa sam i osnovne serpe morala dokupiti.

Meni se svi cude zasto se plasim sporeta ali ja ne smijem da ostavim tokom noci ringlu. Cuj tokom noci, ne smijem do radnje da izadjem dok radi. A nikad nismo imali pozar, pa da vucem traumu. Neki izgleda licni trip.

Bas zato je dobro i vidjeti sta sve postoji.
Meni treba jer imam dvije indukcione ringle i minijaturnu kuhinju, a veca ringla je ona bliza pa sve sta se dugo kuva blokira kuhinju, pa mi znaci ovakav odvojen uredjaj. Jos mi nista od mojih starih serpi nije prilagodjeno indukciji pa sam i osnovne serpe morala dokupiti.

Meni se svi cude zasto se plasim sporeta ali ja ne smijem da ostavim tokom noci ringlu. Cuj tokom noci, ne smijem do radnje da izadjem dok radi. A nikad nismo imali pozar, pa da vucem traumu. Neki izgleda licni trip.

:lol: ja sma imala taj trip sa dve indukcione ploce, ali sma na kraju popravila svoj alfaplamov sporettjah 2 velike ringle koje sam ubila zamenila. i meni super, stavim sarmu, kuvam je po 4 sata na 3 (od 6) na expres ringli...a sad su obe velike expres. i onda iskljucim i tako stoji sarma celu noc. ujutro bude jos topla.

ja s eplasim da ostavljam sporet ili bilo sta drugo dok spavam, i tog kukera se plasim.

meni su sve serpe, sem teflon tiganja za indukciju, ali sam odustala i sacuvala sporet sa klasicnim ringlama. ii ne bih ga menjala. indukcija je super za brza jela, ali za nasu kuhinju su ili klasicne ringle ili plin najbolji, bas zbog tog visecasovnog krckanja. msm, ja sma na poslu i sarmu kuvala na indukcionoj ploci, ali to je bila patnja.

ja sam na poslu kuvala i na indukciji i na plinu i na elektricnom sporetu, ali sa velikim cetvrtastim ringlama (to su profi sporeti) i pekla smana rostilju i na plin i na struju i na cumur. posle svega mogu reci da je klasicni sporet i struja najlaksa za koriscenje i meni licno najbolja. plin ima svoje zavrzlame i ne volim ga i iz drugih razloga :mrgreen:

sa strujom nema zajebancije nikakve.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back