Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја имам на менију окрошку:
101482-ed4_wide.jpg

Sve je na solju al mi zapisan u svesci na Kopu. Poslacu, kad mi neko posalje.
Kolace sam ponela s Kopa
Мислим да је то оно што и ја правим. Класично тесто у које може воће, ораси, бадеми, цимет, какао... А може и клот па горе пекмез и чоколада- тако личи на Јафу.
Мој је овако
- 2 шоље брашна
-1 шоља јогурта
-1/2 шоље уља мада ставим мање
-1 пзп
-2-3 јајета, посебно умутим снег и додам на крају да буде ваздушасто

За Јафа укус у тесто изрендам корицу лимуна, печено премажем пекмезом, обично имам од кајсија, али ко има наранџу супер и чоколадна глазура.
За Медено срце у тесто ставим цимет, мало мускатног, опет печено премажем пекмезом и глазура.

Е, нисам у Русији пробала. Нисам хтела након овог. Истина.
Грешка!
Иначе, окрошку у овом делу где сам ја једу са павлаком и минералном водом.
Можда звучи без везе али укус је феноменалан.

Мислим да је то оно што и ја правим. Класично тесто у које може воће, ораси, бадеми, цимет, какао... А може и клот па горе пекмез и чоколада- тако личи на Јафу.
Мој је овако
- 2 шоље брашна
-1 шоља јогурта
-1/2 шоље уља мада ставим мање
-1 пзп
-2-3 јајета, посебно умутим снег и додам на крају да буде ваздушасто

За Јафа укус у тесто изрендам корицу лимуна, печено премажем пекмезом, обично имам од кајсија, али ко има наранџу супер и чоколадна глазура.
За Медено срце у тесто ставим цимет, мало мускатног, опет печено премажем пекмезом и глазура.
Ovaj moj je bez jaja, i ide kakao i cimet.
Al.zaboravih tacne solje. Pa da ne lupam

Ja digla krake odmaram ceo dan, sa mackama spavam bole me repic :maca:
Imam slugu koji se danas razvredno, te kuva, te riba kupatilo, te ide u soping za slatkise, pa opet kuva, pa riba kuhinju
Ajme moracu od sad cesce da bacam kasete na noge i da se lomim, da uzivam ko gospodjetina dremam dok sluga sve radi :rotf:

Elem danas na meniju gospodinova sprecijal salata (zbucka paradajz, krastavac, luka, paprika, sira, masline, rotkvice i svoj specijalni dresing (jabukovo sirce, secer, maslinovo ulje, biber, bosiljak, origano, beli luk u prahu))
Pileci nageci i pekarski krompir sa zacinima (biber, aleva, kari) :zjede:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back