Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da da, bas su ko mini krofne, taman si ubola, sad cu da dodam tamo :)

ako pises tekst o tome
napravi mali search
fritule su tradicionalno jelo i bitno je da to pokrijes tekstom

e, ako oces eksperimentirat
dam ti recept za tortu makaranu
ona je tradicionalno bash nasha
i rijetko ces naci dobar recept
neobichna je torta i ljudi je ili vole ili mrze
nema sredine
onda to mozes u neki blok dalmatinskih delicija vezat
imam ja tih tradidicionalnih recepata josh

Poslednja izmena:
sad ce spasenija da nam objasni
25.jpg

ehehehehe

ako pises tekst o tome
napravi mali search
fritule su tradicionalno jelo i bitno je da to pokrijes tekstom
e, ako oces bas eksperimentirat
dam ti recept za tortu makaranu
ona je tradicionalno bash nasha
i rijetko ces naci dobar recept
neobichna je torta i ljudi je ili vole ili mrze
nema sredine
nisam se bavila toliko njima
msm nije mi to ni bila ideja ya temu, tema je kako bryinski spremiti dorucak detetu koje oboyava testo hehehehe
imacu te u vidu kada se budem namerila za istrazivanje kuhinje tvog kraja, mada kazem ti, ne udubljujem se previse, najvise zbog klinaca
kod nas je trenutno najbitnije samo napuniti stomake
ne zanima ih nista drugo hehehe

nisam se bavila toliko njima
msm nije mi to ni bila ideja ya temu, tema je kako bryinski spremiti dorucak detetu koje oboyava testo hehehehe
imacu te u vidu kada se budem namerila za istrazivanje kuhinje tvog kraja, mada kazem ti, ne udubljujem se previse, najvise zbog klinaca
kod nas je trenutno najbitnije samo napuniti stomake
ne zanima ih nista drugo hehehe

Prakticno to i jest najbitnije
al ako vec picish blog onda malo oblikujes i taj verbalni dio
a ovdje si napravila bas lijepu stvar - na tradicionalnom receptu
koji ima svoju neku pricu
bazirala izdashan brzinski dorucak za klince ;)

Па види, знам по мојој покојној баби са Цетиња - њени једини колачи су били некакви хипертврди кекси од којих би се кућа могла зидати.

...to su rustule one budu tvrde i hrskave...mada ne mora da znaci, mozda ti baba nije bila talentovana za kuhinju....

...sva rodbina mog biv.m., je "odozgo" i bogami sam se ja najela kolaca...mada se kod onih starijih zena u kuci mogao
najcesce pojesti patispanj...i priganice...to je jednostavno pasivan kraj, od cega da prave kolace kad je osim krtole
malo cega i bilo...

..inace ja obozavam rustule, slicne sam jela u Grckoj, ustvari iste, samo sto su umesto secerom prelivane medom...

fritule

2 jajeta

400 ml jogurta

2 kesice vanil šećera

malo soli

2 kašičice šećera

20 kašika brašna (mada realno treba više, sigurno 25)

1 kesica praška za pecivo

1 kašika rakije

sve izmesate i przite u ulju
brasna mozete i vise dodati, ne treba da bude mnogo tecno da se razliva
kasicicom vadite i spustate u ulje
pospete prah secerom

0195.jpg

od kada ovo nisam jela, memorisacu mere tj recept, pa cerki za dorucak da pravim, da i ona nosi uspoemnu na taj miris/ukus iz kuhinje.
nana mog druga, mostarka, stara muslimanka, u srecna vremena cesto nam je pravila peksimete, tako su ih zvali, ali to nije ovo, vise je licilo na nase mekike.

hladi se doručak za sl nedelju-pita sa sirom nemasnim, ali dodala masl oleum,+ 2 veze seck peršuna, čili, kurkumu,
b.luk u prahu i malo himalajske soli.i nepečeno suncokretovo seme.pa sve u heljdinim korama

nadam se da upravo pravis mentalnu biljesku - poklon supruzi za slijedecu godisljicu ajped ili ajped mini...istraziti koja joj dijagonala vise odgovara...:lol:
Eeee... moja supruga više i ne zna koliko ima gedžeta... Tako je to kad se udaš za ITjevca... Ajped je dobila onog dana kad se pojavio u radnji, ali ga nešto ne voli preterano, uglavnom skuplja prašinu... obično koristi laptop, a za ta ad-hoc surfovanja najčešće mobilni telefon. E sad kad bih zalepio Ajped za frižider (za recepte i muziku, recimo), ona bi koliko odma' rekla da joj treba. :lol:

Eeee... moja supruga više i ne zna koliko ima gedžeta... Tako je to kad se udaš za ITjevca... Ajped je dobila onog dana kad se pojavio u radnji, ali ga nešto ne voli preterano, uglavnom skuplja prašinu... obično koristi laptop, a za ta ad-hoc surfovanja najčešće mobilni telefon. E sad kad bih zalepio Ajped za frižider (za recepte i muziku, recimo), ona bi koliko odma' rekla da joj treba. :lol:

Pa zalepi.....sta cekas...:lol:

Svoju, nego kako. :)

Ona nije tu bila za moj rođendan, bila je 350km daleko. Ali mi je poslala buket cveća. Kada mi se pojavio neki čovek sa ogromnim buketom na vratima, rekao da je za mene, i ja onako zbunjena jedva pronašla koverat da vidim ko šalje, mal ' se nisam šlogirala. Baš me je ganula. Tako da sam ja jutros po mužu poslala tortu, a ja idem malo kasnije.

Svoju, nego kako. :)

Ona nije tu bila za moj rođendan, bila je 350km daleko. Ali mi je poslala buket cveća. Kada mi se pojavio neki čovek sa ogromnim buketom na vratima, rekao da je za mene, i ja onako zbunjena jedva pronašla koverat da vidim ko šalje, mal ' se nisam šlogirala. Baš me je ganula. Tako da sam ja jutros po mužu poslala tortu, a ja idem malo kasnije.

bar se nisi obrukala kao ja :lol:
kad su moji matorci bili u italiji,njihov kum je,naravno po njihovim instrukcijama narucio buket da mi donesu za rodjendan.i dolazi tata od duletove drugarice iz razreda,zvoni na vrata i predaje buket,a ja jao pa nisi trebao,pa udji...
potpuno sam smetnula s uma u trenutku da on i zena drze cvecaru i da se covek bavi dostavom:rumenko:

preteski su ti prvi ajpedi
ovi novi su laksi :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back