Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pileca supa sa griz knedlama, pohovano belo meso + pohovane tikvice, przeni mladi krompirici - ukusni, slatki, tope se u ustima, tacno je moglo samo to uz salatu.Salata od mladog kupusa
Za desert pravila nesto sto nisam godinama: puding - napravila od dve litre mleka, u solju prvo sloj od vanile,preko sloj od cokolade pa ulupana slatka pavlaka

dušoooooooooo :cmok2: .)

ubuduće taj puding(nekada je to bio onaj brzinski GALETE ili tako nekako naziv.)sipaj u slojevima u veeeeeelike čaše za sladoled od gore ulupan sl pavlaka i nekoliko komadića višanja iz slatkog :zaljubljena:

treba ti novi moderan sporet
koji je povezan sa internetom

pa kad se okačiš na net odmah ugasi ringlu ;)

i ne može ništa da ti zagori :hahaha:

elem, da li si primetila kako brzo provri voda cim skokneš do monitora na sekund dva ? :cool:

Za srce si me ujeo :koto::koto: .Sporet povezan sa netom postoji - bukvalno zezas se na netu i kuvas,ima tajmer ima sve ali nemam kintu da se dostavi u Srbiju. :bum::bum::bum::bum:

Sipala sam vodu na deset minuta,nije to.

danas su mi dusu uzeli svi komplet po malo
glava mi puca od migrene
a ja lepo sve rasterala, muz puz ode da proseta, deca spavaju, a ja digla noge i uzivam u tisini
i moram sebi da odam priznanje za onaj kolac, super mi je lego sada
sutra nemam pojma sta cemo
danas bio djuvec s mesom
juce pilav
sta vise jesti...

pa vrlo je realan....vecina modernih kuhinja sada ima okacen tablet na neki viseci element...imas te drzace tableta da kupis nisu skupi....i okacis tablet de oces u kuhinji i eto ti resenje
mada ne vidim zasto bi to iko radio al aj

Nisam u toku sa tim al* kuvanje je smrtno dosadno - odmah bi zaspala i bez muzike dodje ti da se ubijes na mestu od dosade .
Jutros sam odvalila ovo do daske,cepaju basevi i kuvam:

......

Moze i da se pogleda nesto ako ne znas kako dalje al* meni sluzi da ne zaspim.

Poslednja izmena:
Ajped i nekako razumem, moja supruga ugura laptop među lukac, meso i krompir na radnu površinu da može da čita recept dok radi... :lol:
Kažem joj "pa odštampaj taj recept i okači na frižider", a ona u fazonu "ma mrzi me, ovako je lakše"

nadam se da upravo pravis mentalnu biljesku - poklon supruzi za slijedecu godisljicu ajped ili ajped mini...istraziti koja joj dijagonala vise odgovara...:lol:

fritule

2 jajeta

400 ml jogurta

2 kesice vanil šećera

malo soli

2 kašičice šećera

20 kašika brašna (mada realno treba više, sigurno 25)

1 kesica praška za pecivo

1 kašika rakije

sve izmesate i przite u ulju
brasna mozete i vise dodati, ne treba da bude mnogo tecno da se razliva
kasicicom vadite i spustate u ulje
pospete prah secerom

0195.jpg

kako god, zovite me serpa al me nemojte razbiti ;)
nasa baba pravi priganice ali su slane, da kazem i vece duplo
moja baba je pravila ustipke slatke
i mislim da baba pravi priganice s kvascem, nisam sigurna, nisam joj se gurala mnogo, ali mislim da ih pravi tako

kako god, zovite me serpa al me nemojte razbiti ;)
nasa baba pravi priganice ali su slane, da kazem i vece duplo
moja baba je pravila ustipke slatke
i mislim da baba pravi priganice s kascem, nisam sigurna, nisam joj se gurala mnogo, ali mislim da ih pravi tako

nema ovo veze s priganicama
ovo su ti, najpribliznije receno kao neki slatke mini krofnice
i prave se u odredjeno doba godine tradicionalno

http://hr.m.wikipedia.org/wiki/Fritule

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back