Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:rotf:
prirodno zalivanje, valjda zato brže raste :mrgreen:
ja ga obarih dok sam čekala i evo se sve već peče,
hvala na odgovoru :D
p.s. došlo ga šaka jada, sprčilo se skroz, al miriše bezobrazno :zaljubljena:

ma da, kad se blansira bez pet vezica ne vidi se da ga uopste ima u jelu
ja volim da ga ubacim u corbicu koju spremam od sociva i mix pasulja..
izdistam samo beli luk na maslinovom, dodam oprane mahune, nalijem vodom, kad se skuva dodam sok od paradajza i blansirano zelje
znaci vrh!

Ajde kuvari podsetite me, mora li zelje da se bari pre nego što se ubaci u ručak,
imam batake, hoću nešto kao pilav ali da umetnem i dve veze zelja unutra. Znam
za pitu i sarmice, ali ovo nisam nikad radila, pa se dvoumim.

ne mora da se motaju sarmice od zelja

moze pirinac npr sa mesom pa da se slaze red red zelja red fila. zalije se zamascenom vodom ili jajima i melkom. ili pirinac sa necim drugim

obariti pre slaganja!

ma da, kad se blansira bez pet vezica ne vidi se da ga uopste ima u jelu
ja volim da ga ubacim u corbicu koju spremam od sociva i mix pasulja..
izdistam samo beli luk na maslinovom, dodam oprane mahune, nalijem vodom, kad se skuva dodam sok od paradajza i blansirano zelje
znaci vrh!

deluje dobro, al ja moram da pazim na ugljenike, pa sam ovako malo sabila skrob od pirinča,
bar malo

- - - - - - - - - -

ne mora da se motaju sarmice od zelja

moze pirinac npr sa mesom pa da se slaze red red zelja red fila. zalije se zamascenom vodom ili jajima i melkom. ili pirinac sa necim drugim

obariti pre slaganja!

e pa ja htela da izbegnem još jednu šerpu pride od barenja da ne moram da perem, al mi propao plan :D
ne motam ja odavno sarme, ređam red po red, kao musaku i bude isto a manje muke,
ah lenjosti ;)

Spanać, zelje, blitvu i sličan osetljivi zeleniš samo ubacim u ključalu vodu na 60 sekundi max, i tako jedino bude kako ja 'oću... :thnik:

Izgubi boju i to me nervira, naročito zelje. Postane braon ako se duže blanšira.

- - - - - - - - - -

špageti bolognaise a"la gordon ramsey..
zanimljivo mi je što dodaje mleko
a kreće sa prženim lukom i šargarepom
vorchester obavezno dodajem

uostalom pogledajte i sami :

Vino,paradajz i mleko? Tjah.....nisam navikla na takve kombinacije. Bolonjez po meni ne treba da bude '' svilen '', al možda i grešim, ja sam obična kućna kuvarica, amater.

špageti bolognaise a"la gordon ramsey..
zanimljivo mi je što dodaje mleko
a kreće sa prženim lukom i šargarepom
vorchester obavezno dodajem

uostalom pogledajte i sami :

..kad kuvam ja sve pocinjem tako, prvo lik, sargarepa pa sve ostalo.....po nekom redu

...nisam nista kuvala, nasla neke rostiljske kobasice u frizu, obradovala se ko siroce...e to sam danas "kuvala"...

1,80e 450gr cuftice vec pecene upakovane samo jedes mozes da grejes i ne moras
ocekivala sam da su ruzne, a zacudo vrlo su ukusne :lol: ima gomile zacine
jeftino u sustini, sad to sta je samleveno sve unutra pitanje je al ebi ga....kako sam se nadala dobro sam se udala

1,80e 450gr cuftice vec pecene upakovane samo jedes mozes da grejes i ne moras
ocekivala sam da su ruzne, a zacudo vrlo su ukusne :lol: ima gomile zacine
jeftino u sustini, sad to sta je samleveno sve unutra pitanje je al ebi ga....kako sam se nadala dobro sam se udala

stvarno je hrana- badava :(

el ste još u Berlinu?... ima da vam se ogadi nemčija :)( mssm malo sjutra, ali ok ;) )

- - - - - - - - - -

ove nedelje sam slobodan
ja sam non-stop tolka :hahaha::mrgreen:

• Podržavam
Reactions: 27E
hrana je mesovito, imas jeftinih al imas i skupljih stvari, uglavno je kad presaberes isto ko kod nas
oko 5e ti je kilo svinjskog buta, kod nas je oko 450din, znaci slicno
caka je sto ovde ima puno izbora, nije ko kod nas nedostatak konkurencije, pa ces tako naci ove cuftice i po ovoj ceni a i po tri puta skupljoj, pa ti biras
kod nas bre nemas konkurenciju zdarvu, i onda se izivljavaju sa cenama
slatkisi su definitivno jeftiniji, opet zahvaljujuci velikom izboru pa ti biraj marku i cenu
voce je skuplje podosta

- - - - - - - - - -

jesmo, sutra se vracamo u minhen

Davno,davno u praistoriji....Ili tacnije pre podne ubacih pilece bubce i grasak da se kuvaju.Obozavam da jedem bubce,izvanredno je :vatromet: .

Nisam imala Tomatelo da dodam ali - nista nije savrseno.

Poslednja izmena:
zova-cvet-koren-kora.jpg

malopre isao da berem zovu!

Fileti oslića,posoljeni i na njih naslagan crveni luk u krugovima,sve se prelije pavlakom za kuvanje,pospe sitno iseckan beli luk,ruzmarin,biber,aleva, i peršun...sve u zagrejanu rernu na 200 25-30 minuta

Mrzelo me da pohujem i pržim i na netu naišao na ovaj recept...brutalno dobro...ali ono baš dobro...oduševljeni i ja i ženče.

Naravno krompir salata uz to klasična i neka alexandrija bela što sam imao ou frižideru...nenadano ispala perverzno dobra večera , pogotovo što nismo neki ljubitelji ribljih "đakonija" :)

kod nas na najskupljoj pijaci 100-80
deca mi odusevljena ruckom,a sve nezdravo.przeni mini mini krompirici,pljeskavice na kajmaku i zelena salata
onaj rolat ipak nece biti danas jer sam se setila da sam im kupila dve velike krofne sa cokoladom,a i stariji nece biti kod kuce ceo dan

- - - - - - - - - -

a i mrzi me:rumenko:

- - - - - - - - - -

e da muz i ja jedemo cufte u paradajz sosu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back