Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сувише састојака, стрпала си све чега си се сетила. :confused:

nije bas da prijeti opasnost da ces spremat ovo ili bilo sta kompleksnije od minut pirea
pa ti to nesto znachi...al nema veze :lol:
stavila sam ovakav nadjev zato sto smo htjeli da bude slicno kombinaciji koju stavljamo na pizzu
sto se tijesta tiche - valjda ti je jasno da je cilj bio preskociti obicno psenicno brasno
posto se ovas ne ponasa identicno, a mi, eto, ne zelimo jesti nepechenu blatnjavu smjesu
nasla sam bazican recept za ovsene mafine
i on je ovakav
ti pravi kako oces

inace, ukus je odlican,prozracni su i odlicno su se se ispekli

Poslednja izmena:
nije bas da prijeti opasnost da ces spremat ovo ili bilo sta kompleksnije od minut pirea
pa ti to nesto znachi...
stavila sam ovakav nadjev zato sto smo htjeli da bude slicno kombinaciji koju stavljamo na pizzu
sto se tijesta tiche - valjda ti je jasno da je cilj bio preskociti obicno psenicno brasno
posto se ovs ne ponasa identicno, a mi, eto, ne zelimo jesti nepechenu blatnjavu smjesu
nasla sam bazican recept za ovsene mafine
i on je ovakav
ti pravi kako oces

Минут пире не правим, што га тако често помињеш?

На надев мислим - шта ће ти и сир и гљиве и панцета?

pojedoh grilovano povrce sa budjavim sirom i suncokretom koji je glumio ponjole
auto-106-1.jpg

- - - - - - - - - -

bas mi je muljava slika :(

Минут пире не правим, што га тако често помињеш?

На надев мислим - шта ће ти и сир и гљиве и панцета?

stvarno, meni zvucish bas kao neko ko kapira sve prednosti i chari instant pirea

sto se nadjeva tiche objasnila sam vec
mi slicno nadjevamo pizzu - samo se doda josh i kechap, shunka, masline, kulen

- - - - - - - - - -

pojedoh grilovano povrce sa budjavim sirom i suncokretom koji je glumio ponjole
auto-106-1.jpg

- - - - - - - - - -

bas mi je muljava slika :(

ako nista drugo vidi se da si ga bash bash temeljito... izgrilovala :lol:

prije nego zaboravim recept:
1,5 solja ovsenog brasna
1,5 solja ovsenih pahuljica
0,5 solja heljdinog brasna
(moze i neki omjer ili vrste brasna koje se vama svidjaju)
0,5 solje maslinovog ulja
2 jaja (umutite pa spojite s ostakom smjese)
1,5 casa kiselog mlijeka
0,5 solje mlijeka
1/2 praska za pecivo
1 kasicica sode bikarbone
pola kasicice soli
malo kima za posipanje

obicno se umute suvi sastojci pa spoje s mokrima i jajima

za nadjev sam koristila
pancetu,
sir (tvrdi poput livanjskog, ovciji, kravlji...nebitno - ovaj je bio mijesan)
sumske gljive, razne, iz marinade
vi, naravno, nadjenite cim zelite
da sam imala recimo susene pome super bi legle sitno sjeckane
dobra ideja je i slaninicu malo baciti na tavu da bude hrskava vec pa je onda
staviti u korpice i sipati smjesu

rasporedila u papirne korpice i
u prijethodno zagrijanoj rerni na 200 pekla oko pola sata

slani-mafini-fini-xs.jpg

Slicno pravim :) Najvise volim da ubacim iseckanu pecenu papriku i krupnije kockice sira da skripi pod zubima I pospem susamom.

ovo je sinoc napravljeno dza bu iz moje glavice :)
da kazem neki kostur, ali treba doterati malo, ja sam perfekcionista veciti
npr umesto slaga sl put slatka pavlaka, mislim da bi mi bolje legla i dala jos bolji ukus
i tako
bice tu malih doterivanja, ali super je i ovako

Ustanem kao vampir jutros u 8 (budna od 5) i kazu treba nesto da se skuva jer niko nece biti tu a drugi spavaju.Juneci repovi,krompir,pirinac (kasasti su) .Rekoh nemoj neko nesto lose da je rekao ima da :koto::koto::koto::koto: savrseno je kad ja napravim.Nema losih komentara :super: .
Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :vatromet: :vatromet: :vatromet: .

Treba mi jedno objasnjenje.Struja je odjednom postala vanredno jaka,ringla takodje i jedino kad keva nesto kuva to ne zagori.Bilo ko drugi - obavezno se zalepi.Smanjimo jacinu struje zaista ali ne vredi,zagori.Kevu pitamo,kaze radi po osecaju.Sta je fora?

Ustanem kao vampir jutros u 8 (budna od 5) i kazu treba nesto da se skuva jer niko nece biti tu a drugi spavaju.Juneci repovi,krompir,pirinac (kasasti su) .Rekoh nemoj neko nesto lose da je rekao ima da :koto::koto::koto::koto: savrseno je kad ja napravim.Nema losih komentara :super: .
Uraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :vatromet: :vatromet: :vatromet: .

Treba mi jedno objasnjenje.Struja je odjednom postala vanredno jaka,ringla takodje i jedino kad keva nesto kuva to ne zagori.Bilo ko drugi - obavezno se zalepi.Smanjimo jacinu struje zaista ali ne vredi,zagori.Kevu pitamo,kaze radi po osecaju.Sta je fora?

treba ti novi moderan sporet
koji je povezan sa internetom

pa kad se okačiš na net odmah ugasi ringlu ;)

i ne može ništa da ti zagori :hahaha:

elem, da li si primetila kako brzo provri voda cim skokneš do monitora na sekund dva ? :cool:

a kod mene, polu radni polu paradni rucak

mladi krompirici, prvo ih min dva blanširao pa onda pržio, em manje povuku ulja em ukusniji :ok:
sinoc sam stavio u pac belo pilece, a pac od domaće ljutenice i jogurta sa malo piva ;) , pa na tiganj srednje jaka vatra, 3-4 min, okrenuo na drugu stranu, poklopio i isključio odmah ringlu.................. e to su ti trikovi a"la mama :D
belo bude ispečeno baš kako treba, ostane sočno jer ju je i pac preko noći razbio a nisam ga presušio jakom vatrom, bude baš kako treba a ne možeš da pogrešiš !

pa kad već petljam sa tiganjem ubacio sam u pivsko testo tikvice i pržio do zlatne boje, testo mora da bude duplo gušće nego testo za palačinke !

uz sve to čaša crnog barrique vina , e to kuvaru za trud
mada kuvar prima i druge vrste zahvalnosti ;)
sve zavisi kome kuva

ovde slabo kuvam, obično zakuvavam ;)
još kad mi je kraj mene mirodjija ;)

• Podržavam
Reactions: Tol
e moj Proko..niš od tebe..propašćeš od mirodjija :hahaha:

danas salata od tune, ljuta tucana, kurkuma, beli luk u prahu,,seckani lisnati crnogorski sir malo maslinovoh ulja, maslina i jogurta

desert jagodeeeeeeeeeeeeee :zaljubljena: slatke kao med i velike oko 5 cm (iz Maxi-ja)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back