Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
112295181020504400403875-1.jpg

112210321020504400175870-1.jpg

Pre dva dana sam bila na putu, i zamolim mm da skuva pasulj...
Traži on da mu opišem kako, zapisivao je sve na papir... Čujemo se telefonom, kaže, super je ispao.
Rekla sam mu da prvo skuva meso, pa odlije vodu, doda pasulj, šargarepu, crni i beli luk, začine, celer, nalije vodom i kuva. Da na kraju napravi zapršku kako bi pasulj bio gušći.
Rezultat:
U skuvano meso je dodao potopljen pasulj, celu šargarepu i cele lukove (bar ih je očistio). Nalio je vodu da ogrezne, a zapršku nije stavio jer je video da je dovoljno gusto (sve samo zrnevlje, nigde tečnosti).
Tako da...ja danas dolivam vode u pasulj, zapržavam, vadim cele lukove i začinjavam pasulj kako bi ga jeli kašikom a ne nožem i viljuškom :)

Pre dva dana sam bila na putu, i zamolim mm da skuva pasulj...
Traži on da mu opišem kako, zapisivao je sve na papir... Čujemo se telefonom, kaže, super je ispao.
Rekla sam mu da prvo skuva meso, pa odlije vodu, doda pasulj, šargarepu, crni i beli luk, začine, celer, nalije vodom i kuva. Da na kraju napravi zapršku kako bi pasulj bio gušći.
Rezultat:
U skuvano meso je dodao potopljen pasulj, celu šargarepu i cele lukove (bar ih je očistio). Nalio je vodu da ogrezne, a zapršku nije stavio jer je video da je dovoljno gusto (sve samo zrnevlje, nigde tečnosti).
Tako da...ja danas dolivam vode u pasulj, zapržavam, vadim cele lukove i začinjavam pasulj kako bi ga jeli kašikom a ne nožem i viljuškom :)

baš si neka..:roll:
pa trebalo je da ga pohvališ da je prebranac uspeo i pojedete uz neku salatu

nisi mu rekla da povrće treba da se secka i na kolike komade...tačno kada naliva drugu vodu...i još tražoš zapršku:evil:..a on učinio dobro delo:super:...pa KO još danas pravi tu otrovušu zapršku????
ubuduće sve mora da se otkucavelikim slovima i otštampa i zalepi na šporet...;)

Merkam vec neki dan lozu, bas su lepo porasli listici i planiram da uskoro napravim sarmu od vinovog lisca. I htela da pitam: jel ima neko ovaj aparat za uvijanje sarmi i da li je zadovoljan?

http://www.korpica.rs/proizvodi/uvijac-sarmica-dolmer-magic-po-ceni-od-990-din-1065.html

Inace davno, kad sam bila student, doneo kolega u dom sarme od kiselog kupusa - sve do jedne velicine cevapa. Dopalo mi se, jedna sarmica- jedan zalogaj. Naravno kad sam dosla kuci kazem ja mami uvicu ja sarme, male, samo da vidis kako su lepe...Rezultat: prve dve-tri su bile kao cevapi, sledece dve malo vece, jos dve posle jos vece ...i ostatak velicine cokule :D. Nije mi problem da uvijam od kupusa sarmu ili kelja ali lisce vinove loze je bas malo, dosadi dok uvijem sve iako spajam po dva/tri lista. Kupila bih ovo ako neko moze da preporuci jer na You tube ima vise snimaka, na nekim ide sve glatko dok na nekim bas i ne

Inace nisam kuvala nista, za rucak izdinstala gomilu lisca od blitve, prelila jajima i napravila omlet. Sad sam pojela kelerabu a za veceras cu mozda da izdinstam tikvice

prije nego zaboravim recept:
1,5 solja ovsenog brasna
1,5 solja ovsenih pahuljica
0,5 solja heljdinog brasna
(moze i neki omjer ili vrste brasna koje se vama svidjaju)
0,5 solje maslinovog ulja
2 jaja (umutite pa spojite s ostakom smjese)
1,5 casa kiselog mlijeka
0,5 solje mlijeka
1/2 praska za pecivo
1 kasicica sode bikarbone
pola kasicice soli
malo kima za posipanje

obicno se umute suvi sastojci pa spoje s mokrima i jajima

za nadjev sam koristila
pancetu,
sir (tvrdi poput livanjskog, ovciji, kravlji...nebitno - ovaj je bio mijesan)
sumske gljive, razne, iz marinade
vi, naravno, nadjenite cim zelite
da sam imala recimo susene pome super bi legle sitno sjeckane
dobra ideja je i slaninicu malo baciti na tavu da bude hrskava vec pa je onda
staviti u korpice i sipati smjesu

rasporedila u papirne korpice i
u prijethodno zagrijanoj rerni na 200 pekla oko pola sata

slani-mafini-fini-xs.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back