Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo o ovome se radi, može joj se da izvoljeva.
Ma, ne vredi, već sam im nekoliko puta držala bukvicu svima, za nedeljnim ručkom, celoj porodici, pošto ni mama ne voli štošta a ni tata.
Već me je i sramota da tupim, samo pogledam bezizražajno, slegnem ramenima i nastavim da jedem.
Jedino ovaj moj sve voli i sve jede.
Al njegova sestra je preterala sve mere i granice, prvenstveno lepog ponašanja.
Meni je ok da neko ne voli nešto ali ne i čitave grupe jela, to je čista razmaženost i, u ovom slučaju, predrasude i strah od nečeg novog.
Pride, ne radi se o tome da ne voli nego nije navikla da jede i onda kaže kako joj je to fuj.
Na ljude koji govore fuj na hranu sam alergična.

imamo iste zaove...:fdlan:

nemam ništa protiv da neko ne voli neku vrstu hrane,ali imam protiv nepristojnosti za stolom (fuj) i nepoštovanja osobe koja je utrošila i vreme i snage da sve to spremi...
to je za mene stvar nekulture i nepristojnosti...

ja sam zato namerno počela da spremam baš ono što ona ne voli...:hahaha:

a muža sam godinama navikla da jede sve namirnice i da ne komentariše za stolom,jer nije lepo...
uzgred,ono što najviše i dan danas mrzim kod svoje svekrve je kad se iznese meso na poslužavniku na sto,ona uzima prstima meso,pa ostavi pa bira drugo...mislim,užaaaaaaaaas

I ja volim da ugodim... ali ako mi neko samo jednom baci primedbu... zavrsio je...
Odavno kuvam kako ja volim... a muz ako hoce nek jede ako nece, nek skuva sam...
Par puta se desilo da je imao primedbe... sad cuti i jede... ako mu se svidi pohvali ako se ne svidja pojede i cuti...

Zamisli da ja izadjem svaki dan u dvoriste i kritikujem ga kako nije dobro pokosio, nije lepo orezao voce, nije dobro ocistio sneg, itd...

U se i u svoje kljuse...
Dogovor kucu gradi i primam sve konstruktivne kritike... ali nonsalantne kritike kao da je rucak pao s neba ne!

Jednom se zeza pa kaze Ne peres ti nego masina. Ja reko Ne usisavas ti, nego usisivac. I jezik mi se bas odvezao... pa na jednu imam uvek bar tri da vratim...
kakva li cu tek biti kad omudrim... :lol:

Парадајз чорбица и гомбоце с воћем(не мора увек бити шљива).
Још се у шљиву на место коштице стави бадем који може бити пресан, или пржен, онда је ароматичнији, а још прИко свега и додатно умочен у мед!
Лаки летњи ручак!
Бтв гомбоце кад су готове уваљају се у хлебне мрвице које су зашећерене и упржене на путеру, или неком ароматичном уљу као тамно сусамово!
:zaljubljena:

Још се у шљиву на место коштице стави бадем који може бити пресан, или пржен, онда је ароматичнији, а још прИко свега и додатно умочен у мед!
Лаки летњи ручак!
Бтв гомбоце кад су готове уваљају се у хлебне мрвице које су зашећерене и упржене на путеру, или неком ароматичном уљу као тамно сусамово!

aj ne merači,života ti...:zbalavi:

danas bila paradajz čorbica na meniju...i testo sa sirom...:aha:

imamo iste zaove...:fdlan:

nemam ništa protiv da neko ne voli neku vrstu hrane,ali imam protiv nepristojnosti za stolom (fuj) i nepoštovanja osobe koja je utrošila i vreme i snage da sve to spremi...
to je za mene stvar nekulture i nepristojnosti...

ja sam zato namerno počela da spremam baš ono što ona ne voli...:hahaha:

a muža sam godinama navikla da jede sve namirnice i da ne komentariše za stolom,jer nije lepo...
uzgred,ono što najviše i dan danas mrzim kod svoje svekrve je kad se iznese meso na poslužavniku na sto,ona uzima prstima meso,pa ostavi pa bira drugo...mislim,užaaaaaaaaas
Лако је теби сестро слатка, маваши гери ђоном преко губице и после једу ко бесни!

Moja sveki je jednom na rostilju zavukla ruku u serpu sa mesom i pocela da vadi sa dna i stavlja drugima u tanjir!
Ja :eek:
e to je baš baš fuj...:fdlan:
Лако је теби сестро слатка, маваши гери ђоном преко губице и после једу ко бесни!

:hahaha:
ma sve smo ga na prevaru naučili...
te ne jede meso iz pasulja,te ne jede karfiol-to mu je cveće,te ne jede soju,i tako još zilion stvari...:dash:
moja svekrva inače šunku koju skuva u pasulju baca kerovima...mene kad šlog nije strefio...
kako smo se odvojili,tako sam ja počela laganini da uvodim svoja pravila...
sad se svo povrće iz supe jede i uvek se traži još,pogotovo karfiol..:hahaha:
karfiola najviše stavljamo u turšiju,jer se svi davimo u njemu,koliko se jede...
meso iz pasulja se obavezno svo pojede...
soja se takođe konzumira,doduše retko,ali zbog uštede i nju imamo u ishrani...
mislim,sve se može kada se hoće...

pogotovo se može biti ljubazan,uljudan i pristojan za stolom...

pogotovo se može biti ljubazan,uljudan i pristojan za stolom...

Upravo to.

- - - - - - - - - -

Kao što rekoh, nije meni problem njeno izbiranje (mada, da se ne lažemo - naravno da jeste :mrgreen:), već propratno ponašanje i tvrdnje kako je nešto odvratno i grozno i bljak a da nije pošteno ni probala :roll:

- - - - - - - - - -

Inače, da se objasnim, u mom detinjstvu odbijanje hrane nije postojalo kao mogućnost zato što bi nam u tom slučaju baba prosula sadržaj ne tanjira već šerpe ili lonca za vrat a ostatak dana bi proveo gladan ako ti se nešto ne dopada.
Ima da jedeš i sve da pevaš, sve to košta, i novaca i truda.
Mrzim rasplaze :neutral:

Лаки летњи ручак!

Ja stavim badem umesto kostice, i u sljive i u kajsije :)
Ali knedle ne valjam u prezle, nego u proprzen griz sa cimetom.
I kupovne ne mogu da se porede sa domacim. Kupovne ne bih jela da me puskom teraju. Ali u sezoni napravim dosta pa zamrznem.

Sto se razmazenih za stolom tice... ni ja ih ne trpim.
Moje dete ne jede samo spinat/blitvu na mleku sa b. lukom i jajima. To mu se smuci. Ali mu zato dajem u drugom obliku- u pireu, u proji, u salati...

Ja ne volim pecenje, pihtije, svargle... svinjsko meso i prasetinu uglavnom. Ali ni ne prevrcem ocima kada drugi jedu niti izvoljevam drugo. Ima salata? Odlicno!

Najvise me iritiraju roditelji koji lazu decu da su im servirali kao nesto drugo da bi ona to jela :roll: Tako je moja tetka lagala sestre za karfiol da su sampinjoni i onda one jedu. Meni je to vredjanje inteligencije deteta.

e da...moram još ovo...
letos bili kod familije nekim povodom...
žmuov ujak peko jagnje na ražnju...
došo zaovin muž sa klincem od 2 i po godine...
mi davali klincu sa ražnja jagnjetine da jede,mali mljackao i tražio još...milina videti da dete tako jede...
i onda došla zaova i kaže svom detetu da smrdi na jagnjetinu...:dash:
koji bolid treba da budeš da to kažeš rođenom detetu koje sve voli da jede,bogu hvala...znači paćenica žešća...:fdlan:

A najbolje mi je kad odem kod njih i svekrva kaže, eto baš sam htela da spremim grašak ali J. (tj. ja) ne voli grašak pa sam ipak napravila ... štagod drugo...
Ne jedem samo jednu stvar i nađe za shodno bar svaki drugi mesec da to ubaci, znači užas :)))))

- - - - - - - - - -

I evo, završila sam sa opanjkavanjem njegove porodice, inače se super slažemo :)))))

Meni se pegla na neprocedjenu supu. Bukvalno.
Kad odem kod mame i vidim da nije procedila supu dodje mi da vrisnem. Retko se desi ali je stvarno be (sto moj sin kaze)...
Raspali luk i povrce pliva po supi... idi bezi... uvek sipam ali jedem kao na robiji da sam...
I kad mi ture kis.kupus salatu pored nosa... presedne mi bilo koje jelo... kad moram to da udisem dok zelim da uzivam u ukusu onog sto jedem .
I supu iz kesice kad vidim kod svekija... a neprijatno mi odbiti... ili one riblje stapice...

Meni se pegla na neprocedjenu supu. Bukvalno.
Kad odem kod mame i vidim da nije procedila supu dodje mi da vrisnem. Retko se desi ali je stvarno be (sto moj sin kaze)...
Raspali luk i povrce pliva po supi... idi bezi... uvek sipam ali jedem kao na robiji da sam...
I kad mi ture kis.kupus salatu pored nosa... presedne mi bilo koje jelo... kad moram to da udisem dok zelim da uzivam u ukusu onog sto jedem .
I supu iz kesice kad vidim kod svekija... a neprijatno mi odbiti... ili one riblje stapice...

imaš osećaj ko da neko prdnuo pored tebe ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back