Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Pravim ovu tortu http://torta-pinjur-pjat.blogspot.com/2013/02/kremasta-torta-od-kokosa-i-cokolade.html.
Nisam uopšte raspoložena da pravim nešto slatko i onda izaberem ovako komplikovanu tortu.
Nešto nisam zadovoljna kako mi ide. Nisu se kore dobro ispekle. MOžda je ipak trebala jača vatra, a i tih 15 minuta koliko piše sam produžila na pola sata i skroz su pale, onako se zdepale![]()
Mi smo vala danas sve pojeli što je ostalo od juče. Sem torte. I po svoj prilici, nećemo je ni pojesti, nego ću je staviti u zamrzivač, pa izvaditi za Božić. Šta ćemo sutra kuvati, pojma nemam.
![]()
P.S.Molim Mrs.Bi da se javi sa utiscima o torti koju je pravila. FB je preplavljen komentarima, mislim da je jedina ja nisam pravila. Pa me je baš zaintrigiralo kakvi su utisci.
Evo stavila sam ponovo svoje ranije postove da se zna koju sam tortu pravila. A Domaćicinu tortu sam stavila u spojlere, jer bi moja izgledala suviše jadna pored te njene. Znam da ona ne voli niske torte, a moje su stalno takve. Model mi je prečnika 27 cm, pa sve ode u širinu. Nabavila sam pre neki dan i model prečnika 21 cm, tako da će ubuduće biti više. Ovu nisam htela da pravim u malom kalupu jer je po receptu 26 cm, mada na ovoj slici (na blogu), po tom receptu ne verujem da je 26 cm.
I taman da prokomentarišem s Domaćicom. Ja sam s korama namučila što sam napisala još kad sam ih pekla. U receptu piše 15 minuta na 160, meni to nije izgledalo gotovo (ono kad ubodem čačkalicu), pa sam produžila vreme na još toliko. Da li je ipak trebalo da je vadim posle 15 minuta??? Jer kore su od belanaca (stavljala sam po 2, možda je trebalo po 3 pa bi bile više), a one se obično peku/suše prilično dugo na nižim temperaturama.
Uglavnom, sa ostalim nije bilo nikakvih problema. Mogla sam u fil da stavim više kokosa. Meni je torta ukusna, lagana je i nije preslatka. Bila bi sigurno bolja da sam našla pravu slatku pavlaku od mleka, ali u mojoj prodavnici nije bilo, a ja više nisam imala vremena da idem na druga mesta.
Nisam dobro rasporedila fil, pa mi je poslednji sloj bio tanji, i onda sam odlučila da ni ne stavljam glazuru, nego da mi ostane takva. Nisam je ništa ni ukrašavala, samo sam stavila svećice.
Domaćice, gde je to FB preplavljen komentarima, ja nisam našla?
i kolači od kume,
pošto ja nisam ništa stigla da napravim. Donela ona 4 vrste, donela druga žena 4 vrste, a skoro niko nije ni jeo kolače. U 2 sata su seli ponovo da jedu pečenje. Savršeno mi je bilo, ali nemam baš neke slike.
Molim Mrs.Bi da se javi sa utiscima o torti koju je pravila. FB je preplavljen komentarima, mislim da je jedina ja nisam pravila. Pa me je baš zaintrigiralo kakvi su utisci.

svakako je najvaznije da je ukusna ispala...a za ostalo ce ti reci devojke koje ne odustaju
Ali, isprobaću je sigurno, pa preneti svoje utiske.