Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pravim ovu tortu http://torta-pinjur-pjat.blogspot.com/2013/02/kremasta-torta-od-kokosa-i-cokolade.html.
Nisam uopšte raspoložena da pravim nešto slatko i onda izaberem ovako komplikovanu tortu.

Nešto nisam zadovoljna kako mi ide. Nisu se kore dobro ispekle. MOžda je ipak trebala jača vatra, a i tih 15 minuta koliko piše sam produžila na pola sata i skroz su pale, onako se zdepale z:((

Mi smo vala danas sve pojeli što je ostalo od juče. Sem torte. I po svoj prilici, nećemo je ni pojesti, nego ću je staviti u zamrzivač, pa izvaditi za Božić. Šta ćemo sutra kuvati, pojma nemam.

2yys02o.jpg

P.S. :hej: Molim Mrs.Bi da se javi sa utiscima o torti koju je pravila. FB je preplavljen komentarima, mislim da je jedina ja nisam pravila. Pa me je baš zaintrigiralo kakvi su utisci.

Evo stavila sam ponovo svoje ranije postove da se zna koju sam tortu pravila. A Domaćicinu tortu sam stavila u spojlere, jer bi moja izgledala suviše jadna pored te njene. Znam da ona ne voli niske torte, a moje su stalno takve. Model mi je prečnika 27 cm, pa sve ode u širinu. Nabavila sam pre neki dan i model prečnika 21 cm, tako da će ubuduće biti više. Ovu nisam htela da pravim u malom kalupu jer je po receptu 26 cm, mada na ovoj slici (na blogu), po tom receptu ne verujem da je 26 cm.
I taman da prokomentarišem s Domaćicom. Ja sam s korama namučila što sam napisala još kad sam ih pekla. U receptu piše 15 minuta na 160, meni to nije izgledalo gotovo (ono kad ubodem čačkalicu), pa sam produžila vreme na još toliko. Da li je ipak trebalo da je vadim posle 15 minuta??? Jer kore su od belanaca (stavljala sam po 2, možda je trebalo po 3 pa bi bile više), a one se obično peku/suše prilično dugo na nižim temperaturama.
Uglavnom, sa ostalim nije bilo nikakvih problema. Mogla sam u fil da stavim više kokosa. Meni je torta ukusna, lagana je i nije preslatka. Bila bi sigurno bolja da sam našla pravu slatku pavlaku od mleka, ali u mojoj prodavnici nije bilo, a ja više nisam imala vremena da idem na druga mesta.
Nisam dobro rasporedila fil, pa mi je poslednji sloj bio tanji, i onda sam odlučila da ni ne stavljam glazuru, nego da mi ostane takva. Nisam je ništa ni ukrašavala, samo sam stavila svećice.

torta1.jpg
torta2.jpg

Domaćice, gde je to FB preplavljen komentarima, ja nisam našla?

i kolači od kume,

kolaci.jpg

pošto ja nisam ništa stigla da napravim. Donela ona 4 vrste, donela druga žena 4 vrste, a skoro niko nije ni jeo kolače. U 2 sata su seli ponovo da jedu pečenje. Savršeno mi je bilo, ali nemam baš neke slike.

Torta je ukusna, a ako kore zaista treba da se peku 15 minuta i da budu tako malo gnjecave (mada to ne kvari ukus), onda možeš. Ako treba duže, onda je zaista gnjavaža.
Čekam da Domaćica kaže svoje mišljenje

...ako su to kore kao za spanski vetar, ono belanca i secer pa na prevrnutom plehu...mislim da im je dosta tih 15 minuta samo da uhvate koricu odozgo...bila bi vislja tako,
a isto bi bila ukusna bar je to moje misljenje...

...ako su to kore kao za spanski vetar, ono belanca i secer pa na prevrnutom plehu...mislim da im je dosta tih 15 minuta samo da uhvate koricu odozgo...bila bi vislja tako,
a isto bi bila ukusna bar je to moje misljenje...

Ma 300 čuda ide u kore .
Kore:
70 gr bjelanjaka (cca 2 bjelanjka)
60 gr šećera
10 gr brašna
10 gr gustina
10 gr kakaa
1 kavena žlica praška za pecivo
1 jušna žlica ulja
1 jušna žlica mlijeka
1 jušna žlica ruma
Evo recept http://torta-pinjur-pjat.blogspot.com/2013/02/kremasta-torta-od-kokosa-i-cokolade.html

Mislite da sam ih za.bala što sam ih duže pekla. Nije na izvrnutom plehu. Nisu baš tako tanke.

- - - - - - - - - -

pa mogu je i sa samo dvije kore isprobat, sta fali
ili cak jednom
ja volim te niske i tanje torte
nekako mi dijetalnije djeluju :lol:

Hahaha, pa možeš, što da ne!?

Ma 300 čuda ide u kore .
Kore:
70 gr bjelanjaka (cca 2 bjelanjka)
60 gr šećera
10 gr brašna
10 gr gustina
10 gr kakaa
1 kavena žlica praška za pecivo
1 jušna žlica ulja
1 jušna žlica mlijeka
1 jušna žlica ruma
Evo recept http://torta-pinjur-pjat.blogspot.com/2013/02/kremasta-torta-od-kokosa-i-cokolade.html

Mislite da sam ih za.bala što sam ih duže pekla. Nije na izvrnutom plehu. Nisu baš tako tanke.

- - - - - - - - - -

Hahaha, pa možeš, što da ne!?

...nisam citala celi recept ne valja mi net pa cim otvorim trece prozorce koci, nece....e pa svasta, reci cu ti nesto, kad sve to procitam tako, ja obicno odustanem,
bude mi prekomplikovano :rumenko: svakako je najvaznije da je ukusna ispala...a za ostalo ce ti reci devojke koje ne odustaju :)
...inace imam jedno pitanje kako se stavi ona glazura onako oko torte, ja to ne bih naucila ni za tri zivota :rumenko:

Mrs.Bi, baš ću probati da je napravim.

Ne znam šta da ti kažem za to pečenje kora, po sastavu, meni se čini da je osta 15 minuta. Mada bih ja svakako povećala temperaturu pečenja, malo je meni tih 160C. Ja samo beze kore pečem na 150C, sve ostale na 200C.

Meni se čini da je malo 1 puding na litar mleka, ne znam šta bih radila sa tako bistrim filom. :( Ali, isprobaću je sigurno, pa preneti svoje utiske.

A komentari na tortu su po raznim grupama na FB, kojih ti sigurno nisi član, pa zbog toga ih ne vidiš. Inače, milion žena je pravilo baš ovu tortu za NG.

I da, u receptu piše da je torta pravljena u prečniku 24, tako da si ti za taj 27 komotno mogla praviti od 3 jajeta.

Zato sam prekopirala recept za koru za one koji idu s telefona ili imaju sporiji net. Ja neću ni da se trudim oko tih glazura, ni ukrašavanja. Pa zar mi nije bila originalno ukrašena torta!? Samo svećice.
A lepo mi ostala 1 od ćerkinog 18., 5 i 0 od mog pedesetog, samo sam 2 dokupila

Zato sam prekopirala recept za koru za one koji idu s telefona ili imaju sporiji net. Ja neću ni da se trudim oko tih glazura, ni ukrašavanja. Pa zar mi nije bila originalno ukrašena torta!? Samo svećice.
A lepo mi ostala 1 od ćerkinog 18., 5 i 0 od mog pedesetog, samo sam 2 dokupila

...jeste, i meni se dopada kako si se lepo snasla...originalno, a ukusno :)
...e sad kako su moja deca sto se slatkog tice probiraci, ne znam kome bih ja tu tortu i pravila, jedino sebi samoj, ovu Vraganinu bi vec jele, ali da ne pominjem da ima sira
vec da lukavo cutim...inace ni to ne bi, mada vole klasican ciz...sve u svemu zato i ne znam, a ni ne pokusavam da pravim puno toga kad nece ni da probaju...radje bi jele
obican cokoladni keks...baksuzi:mrgreen:

Mrs.Bi, baš ću probati da je napravim.

Ne znam šta da ti kažem za to pečenje kora, po sastavu, meni se čini da je osta 15 minuta. Mada bih ja svakako povećala temperaturu pečenja, malo je meni tih 160C. Ja samo beze kore pečem na 150C, sve ostale na 200C.

Meni se čini da je malo 1 puding na litar mleka, ne znam šta bih radila sa tako bistrim filom. :( Ali, isprobaću je sigurno, pa preneti svoje utiske.

A komentari na tortu su po raznim grupama na FB, kojih ti sigurno nisi član, pa zbog toga ih ne vidiš. Inače, milion žena je pravilo baš ovu tortu za NG.

I da, u receptu piše da je torta pravljena u prečniku 24, tako da si ti za taj 27 komotno mogla praviti od 3 jajeta.

Jao, jeste, 24 cm, tek sad vidim. Ja sam nju prvo našla na coolinarici. Tamo je 26 cm. (valjda) Pa su je tamo u komentarima iskritikovali i uputili na taj blog gde je ipak mnogo bolje objašnjeno.
U fil ide i 60 g gustina što ti je kao još 1,5 kesica pudinga, jer je puding (aromatizovan gustin) 40 g i želatin i kokos... nije tečan, fil je odličan, nemam zamerki i lako sam ga napravila.

1 l mlijeka
1 puding sa okusom slatkog vrhnja
60 gr gustina
8 jušnih žlica šećera
100 gr mljevenog kokosa (ako volite- može i više kokosa)
10 gr mljevene želatine
cca 3 dcl tučenog slatkog vrhnja

Mislim da sam i ja povećavala temperaturu pečenja u neko doba kad sam ukapirala da se ne peče.
Verovatno ne vidim komentare jer nisam član tih grupa. Znači, potpuno sam bila u trendu sa ovom tortom za NG, a nisam ni znala z:)

meni ide rođenda starijeg deteta 8.1. Ne pravim tortu za ng jer znam da ide torta nakon nedelju dana. Slavi u piceriji sa društvom a nama kući dolaze babe i dede i kumovi. Znači moram dve da pravim a nemam pojma koje bih. našla sam recept za ferrero rocher tortu i mislim da bih mogla nju da probam jer on voli cokoladne. Za kući ću verovatno normalni čiz sa voćem

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back